Имам много да кажа и споделя, но малко по-късно...... открадната предна табела на автомобила, издърпан маркуч на климатика пред бронята, черти по таза от пръст .....(от средата на таза до края на гумата).
Прерязан пистов ремък между шайба -> коляновият вал и серво помпа.
.............
Ето и ремъка на какво прилича:
Снимка 1

Снимка 2

Снимка 3

Снимка 4

Снимка 5

Снимка 6

Снимка 7

Снимка 8

Снимка 9

Снимка 10

Снимка 11

Снимка 12

Снимка 13

Хммм така:
Запалих колата запалих си цигара ...... винаги преди да потегля с автомобила, след като запаля колата изчаквам да поработи малко .... примерно лятно време половин една минута (пък и да прехвърли на Гас).
На таблото ми блесна лампата за акумулатор (че !не зарежда).
Отворих капака и видях че ремъкът е скъсан или прерязан точно най-отдолу между двете шайби: на коляновия вал и за климатика.
Ремъка си седеше както трябва -> по другите ролки и т.н.....

1.За серво помпата
2.Няква ролка. Стационарна.
3.Генератор (Алтернатор).
4.Компресор за климатика.
5.Колянов вал.
6.Ролка (тази която обтяга ремъка).
......
и така .... това парче от ремъка беше на половин метър от колата !!!
Може ли да се скъса ремък на 2.... и парче от него да е на почти на метар от колата?
Според мен е прерязан и при запалването се е доскъсъл .... или направо е бил срязан.
Преди месец ми откраднаха предната табела на колата посред бял ден (към 5:30 ч. през седмицата /работен ден/). Процедурата пререгистрация на автомобила, в общината също (вече е с нови номера), айде и за газовата уредба -> ходи да ти попраят книжката, за гражданската застраховка копие от новия талон за да ти издадат некво листче че вече е с нови номера...... и съм побеснел.

И това което си мисля... и е май така! Обадиха ми се когато ми изтичаше автокаското преди точно година (когато ми изтичаше) и за подноваване и аз им казах: не за сега няма да права, но те настояваха да си направя.
Втори път ми званна мобилния след някой друг месец ...... обадиха ми се и ми зададоха въпроса: А Вие сигурни ли сте че не искате да си направитее застраховка на автомобила?!? .... и така мина около година и се почват некви простотии! май? ...... хубаво криза, ама дребнави историии. Един мой съсед имаше преди 3-4 год. голф 4, изтече му автокаското..... имаше предупреждения по предното стъкло (люспи като от камъчета) .... и след това автомобила изчезна и до ден днешен !
Кво прайме ...... коли на по 10 години изчезват! щото обикновенният българин такива кара! като я закупи и прави "Каско" след това решава да не и прави, а някой се опитва да го принуждава по най-селския начин..... щото това са на година около почти 600 лв. (560 некаде за пълно каско, а само против кражба около 400 .... и нещо /май/). Кво прайме ????