Един въпрос от начинаещ.
Днес ми се случи следното.
Около Кауфланд Младост стигам до кръстовище. Ето една схемичка, надявам се да е ясна.

не е точна, става въпрос за това кръстовище

Чакам на светофара да ми светне зелено за наляво. Завивам наляво и точно пред мен е нов светофар, който свети червено и минават пешеходци. Спирам да ги пропусна. До мен спира и един пич с Ауди. Минават пешеходци, ние си чакаме да светне зелено за нас, червено за тях.
В тоя момент появява се някой с Пежо, който почва да подава звукови сигнали с цел да привлече вниманието ни. Човек А зад кормило опитва с пръсти да ни обясни колко сме тъпи (което възможно и да е вярно), а човек Б (на пръв поглед от женски вид) отваря вратата и започва да споменава целия ми род и майката на пич с Ауди.
понеже съм много-много начинаещ и все още карам и допълнителни часове и си карам само по района, спазвам си правило да спирам на червен светофар. Паркирах си колата, изчаках 10-20 минути и видях, че от 20-30 минали по същия начин коли - никой не спира при такъв завой на втория светофар (само да пуснат пешеходци и продължават на червено). Това правилно ли е? И ако да - защо? Къде го пише и каква е логика ?