Проблем с гаснене на Polo 1.4

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Optimus
Автомобил:
Двигател:

Проблем с гаснене на Polo 1.4

Мнениеот Optimus » Нед 13 юни 2010 20:09

Здравейте,
преди около 3 месеца на Polo-то(1.4 пълен инжекцион) се появи добре познатия проблем с гасненето-запалиш колата и след секунда изгасне.Нямаше значение дали е загряла или студена,проблема пак се появяваше...Преди 4 дена я закарах на сервиз-вързаха се към колата и общо взето казаха,че дроселовата клапа била натрупала много грешки и оттам идвал проблемът.Човека изчисти грешките и каза,че би трябвало да се оправи,но ако проблема се появи пак,клапана най-вероятно е за смяна.Днес след отказ на термостата и последвалата му смяна при прибирането ми към вкъщи колата угасна нацяло-движех се е около 70км/ч и изведнъж усетих как "прехълца" и започна да намаля,като подаването на гориво не вършеше никаква работа-колата въобще не реагираше на натискането на газта.Спрях встрани,изчаках малко-пробвах да запаля-ок,запали...но при най-малкото подаване на гориво колата угасва.След близо 10-15 мин успях да тръгна някак си,изминах още километър и колата угасна отново,след което повече не иска да запали.Това означавал и,че клапана отново е натрупал грешки или трябва да тръся проблема другаде ?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: Проблем с гаснене на Polo 1.4

Мнениеот Каспър » Нед 13 юни 2010 21:17

Здравей. Проблема, който описваш няма нищо общо с дросела. Абсолютно същото се случи и с моята кола преди време. Смених бобината, която е в комплект с комутатора и се оправи. Така и не разбрах в кое от двете е проблема (бобината или комутатора), но няма значение, защото те се продават комплект. И все пак мисля, че комутатора е виновен. Та приготвяш си 110лв. за една бобинка Беру и си ти :да: Естествено има и алтернативи около 80лв., ако не държиш на марка. А има и втора ръка от старите и вечни бобини за 30-40лв. Ако не си сигурен вземи от някой с подобен мотор и пробвай. Сменя се лесно.
Успех :wink:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 13 юни 2010 21:25

Виж как е налягането на бензиновата помпа.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Нед 13 юни 2010 21:36

Каспър написа:Здравей. Проблема, който описваш няма нищо общо с дросела. Абсолютно същото се случи и с моята кола преди време. Смених бобината, която е в комплект с комутатора и се оправи. Така и не разбрах в кое от двете е проблема (бобината или комутатора), но няма значение, защото те се продават комплект. И все пак мисля, че комутатора е виновен. Та приготвяш си 110лв. за една бобинка Беру и си ти :да: Естествено има и алтернативи около 80лв., ако не държиш на марка. А има и втора ръка от старите и вечни бобини за 30-40лв. Ако не си сигурен вземи от някой с подобен мотор и пробвай. Сменя се лесно.

Напълно подкрепям колегата :да: имах подобен проблем на passat 1.8 RP ,след смяна на комутатор всичко беше ок!!!
успех :applause:

Потребителски аватар
Optimus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Optimus » Пон 14 юни 2010 5:21

Благодаря за съвета колеги-днес ще я водя пак на сервиз.Щом имам повече информация,ще пиша тук.

Потребителски аватар
Optimus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Optimus » Пон 14 юни 2010 14:22

Каспър написа:Здравей. Проблема, който описваш няма нищо общо с дросела. Абсолютно същото се случи и с моята кола преди време. Смених бобината, която е в комплект с комутатора и се оправи. Така и не разбрах в кое от двете е проблема (бобината или комутатора), но няма значение, защото те се продават комплект. И все пак мисля, че комутатора е виновен. Та приготвяш си 110лв. за една бобинка Беру и си ти :да: Естествено има и алтернативи около 80лв., ако не държиш на марка. А има и втора ръка от старите и вечни бобини за 30-40лв. Ако не си сигурен вземи от някой с подобен мотор и пробвай. Сменя се лесно.

Мерси колега-сега се връщам от сервиза,бобината беше заминала.Взех Ремико (или нещо подобно) за 70 лв,сложиха я и проблема с паленето изчезна :)

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пон 14 юни 2010 18:45

Optimus написа:

Мерси колега-сега се връщам от сервиза,бобината беше заминала.Взех Ремико (или нещо подобно) за 70 лв,сложиха я и проблема с паленето изчезна :)

Поздравления,да си караш колата със здраве и много безпроблени километри :да:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пон 14 юни 2010 18:48

За нищо :да: Бях сигурен, че е това, защото и на мен ми се случи точно това което описваш:
Optimus написа:...движех се е около 70км/ч и изведнъж усетих как "прехълца" и започна да намаля,като подаването на гориво не вършеше никаква работа-колата въобще не реагираше на натискането на газта...

И при мен педала на газта беше като откачен и след няколко гаснения по светофарите след 15мин. изгасна и не запали повече. Аз знаех, че е бобината или комутатора, защото всичко друго ми е сменено с ново: кабели, свещи, капачка и палец, датчици и т.н. Правеше го и на бензин и на газ и така разбрах, че не е от липса на гориво.
При теб бобината ли се оказа или комутатора?

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Пон 14 юни 2010 21:24

При мен се получава подобно нещо при първотото палене за деня и повече не. Дали проблема е аналогичен ?

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Пон 14 юни 2010 22:23

lavidaloca написа:При мен се получава подобно нещо при първотото палене за деня и повече не. Дали проблема е аналогичен ?

това са първите признаци :horror:

Потребителски аватар
Optimus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Optimus » Вто 15 юни 2010 14:46

Каспър написа:За нищо :да: Бях сигурен, че е това, защото и на мен ми се случи точно това което описваш:
Optimus написа:...движех се е около 70км/ч и изведнъж усетих как "прехълца" и започна да намаля,като подаването на гориво не вършеше никаква работа-колата въобще не реагираше на натискането на газта...

И при мен педала на газта беше като откачен и след няколко гаснения по светофарите след 15мин. изгасна и не запали повече. Аз знаех, че е бобината или комутатора, защото всичко друго ми е сменено с ново: кабели, свещи, капачка и палец, датчици и т.н. Правеше го и на бензин и на газ и така разбрах, че не е от липса на гориво.
При теб бобината ли се оказа или комутатора?

Ами не съм много сигурен-май е само бобината...
Изображение
Това е снимка на сменената бобина-със стрелка съм посочил мястото,където май е избила (качеството не е много добро,но само GSM-a ми беше под ръка да я снимам).

Lutcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lutcho » Пон 05 юли 2010 19:54

Хахахахаххаа
Днес открих на моето Поло 1.4 АЕХ същият проблем...хахахахха
Точно както си показал на снимката.
Ако погледнеш вътре в отвора на бобината, (там където е контактният щифт, от който кабела на делкото получава заряд) ще видиш че има нагар и сякаш искрата е направила дупка в пластмасата към мястото, което си посочил със стрелка.
Ето какво направих аз:
зачистих деликатно нагара, където си посочил и навих десетина навивки Бишоп (високо-волтова електроизолационна лента)...така спрях искренето да отива подяволите.
Сега искрата си отива в делкото и колата ми пак "пали"...при положение,че вчера си смазах акумолатора от въртене хавая.
Съветвам те ако не си изхвърлил бобината, да не го правиш! Бобината си е наред,просто пластмасата оказва дефект при отливането на корпуса ;)
Ако имаш още въпроси : skype toma.nevernii

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”