Г3 AAZ мига лампичката на маслото.
- lino_ventura
- Автомобил:
- Двигател:
Г3 AAZ мига лампичката на маслото.
Колата е VW Г3 AAZ. Както се прибирах изведнъж лампичката за маслото започна да присветка, все едно мигач. Проверих нивото на маслото, но то беше в граници (колата беше загряла леко). Също така, като държа колата в обороти и лампичката изгасва и след като паднат оборотите, пак започва да мига. От какво може да е това? Моля, помогнете ми!
-
just_dance
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ! Мига лампичката на маслото.
от маслена помпа, примерно
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз имах същия проблем с мойто aaz,светеше ми лампата на маслото,иначе масло си имах,всичко беше наред,и на мен като ми светеше лампата на маслото,оборотомера не ми работеше,покарах така извесно време,със светеща лампа,като видях че масло имам,и един ден отидох в един сервиз,обесних им там проблема и един майстор ми изкара буксата на динамото(на самото динамо има една букса доло),след което ми я напръска с някаъв спрей,и проблема ми се реши,нито ми свети лампата за маслото,и оборотомера си ми работи вече,и с месеци вече всичко е наред.Пробвай същия номер,дано съм помогнал.Ето и една снимка каде горе се намира буксата.
- lino_ventura
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, благодаря! Може ли да ми кажете какъв може да бъде този спрей, с който майстора е напръскал буксата?
- razorrrr
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам колега несъм обарнал внимание,може би нещо за почистване....
- lino_ventura
- Автомобил:
- Двигател:
Някой други да кажат нещо? Чух нещо за маслена помпа и датчик на маслото, но идея нямам къде е проблема...
Току що отворих капачката на маслото, докато колата работеше и не започна да плиска масло на вън. По пътя на логиката, няма налягане на маслото, което значи ли, че маслената помпа е развалена???
Току що отворих капачката на маслото, докато колата работеше и не започна да плиска масло на вън. По пътя на логиката, няма налягане на маслото, което значи ли, че маслената помпа е развалена???
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Това с динамото е било случайност. Буксата която са смазали с контактен спрей е за оборотомера.
Колега lino_ventura отиди до някой сервиз да ти закачат манометър и да ти замерят налягането на маслото вместо да гадаем. Възможно е да свети от маслена помпа, датчик на маслото, лагери на коляновия вал.
Колега lino_ventura отиди до някой сервиз да ти закачат манометър и да ти замерят налягането на маслото вместо да гадаем. Възможно е да свети от маслена помпа, датчик на маслото, лагери на коляновия вал.
-
gogovaseev
- Автомобил:
- Двигател:
абсолутно си прав колега,първо да се премери налягането и после да се правят изводи.успех колега 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
lino_ventura написа:Също така, като държа колата в обороти и лампичката изгасва и след като паднат оборотите, пак започва да мига. От какво може да е това? Моля, помогнете ми!
Като чета горното и като знам алгоритъма ма "система за ранно предупреждение за налягане на маслото"-стигам до извода за "окъсен"(затворен контакт) на датчика за "високо" налягане(мисля на модела да стои встрани на главата).Та на ниски обороти(под 2000) този датчик трябва да е "отворен",ако не е-мига лампата.На високи(над 2000) системата приема за нормално да е "затворен" и всичко угасва(лампата).Условие за нормална работа на системата е отчета на оборотите(дори и да няма оборотомер,таблото ги "вижда")-оттук е резонен и съвета за "почистен контакт в алтернатора"(по-горе се написа..)-оттам се взима сигнала,май клема W
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Да събудя малко темата. Ако напръскам клемата на алтернатора ще се оправи ли проблема? И на мен оборотомера си ми прави каквото иска и в момента когато показанието му съвсем изчезне(стрелката забие на чопа) Почва да мига лампата на маслото...
Какво значи "забие на чопа?" Падат оборотите?
Ако маслото държи нивото, то провери налягането му.
В най - лошия случай износени черупкови лагери по колянов и разпределителен вал?
Ако маслото държи нивото, то провери налягането му.
В най - лошия случай износени черупкови лагери по колянов и разпределителен вал?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Според мен също е от алтернатора понеже като изшкуря буксата за около месец нямам такива проблеми и след това се почва същото. Не ми пипа маслото колата и лампичката на маслото винаги светва в момента в който стрелката на оборотомера стигне 0(понеже както обясних почва да играе надолу нагоре стрелката)
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
лампичката на таблото е светлинна информация за загуба или свръх налягане на маслото а не на количеството му. Или проблем с датчика или наистина проблем с налягането му ... има вариант на ниските да идва ниско налягане за това да мига ,а като подадеш газ и качи оборотите да качи и налягането за това да угасва.Налягане може да се губи не само от разпределителен и колянов вал ,а и от вала на вакум помпата.Там губих и аз след смяната на лагерите и работата заспа.Масло се мери ниско долу на филтъра и високо горе на главата !
-
mravka_s_passat
- Автомобил:
- Двигател:
Темата е стара но може да е полезна за някой. Та майстора ми вика да си сменя динамото щото бил калпав, и ако го бил полял с вода щяла да светне лампата за маслото. може, не може... пробвахме. И стана весело на таблото - светна лампата за маслото. Обърнете внимание - поляхме динамото! ААЗ, динамо Валео/Вальо :)
Върни се в “Дизелови агрегати”