Жабка Голф 3-ка???????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Жабка Голф 3-ка???????

Мнениеот sashoskiora » Пет 07 ное 2008 14:28

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Няма отваряне,номера с ключа съм го гледал но не става,отдолу съм разглобил и не могат да се извадят щигтовете на пантите,жабката я гледам в vagcat хваната е много кофти с два болта отвътре и няма отваряне,дърпах със сила и пак нищо,нека който може да я отвори да пише че останах без нерви,с шибаната гадна трошлива педерастка жабка :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
P.S. извинявам се за цинизмите но не мога да ви опиша как се чувствам сега не искам да си намразя колата заради шибаната жабка

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Re: Жабка Голф 3-ка???????

Мнениеот gadniqt » Пет 07 ное 2008 14:58

sashoskiora написа::evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Няма отваряне,номера с ключа съм го гледал но не става,отдолу съм разглобил и не могат да се извадят щигтовете на пантите,жабката я гледам в vagcat хваната е много кофти с два болта отвътре и няма отваряне,дърпах със сила и пак нищо,нека който може да я отвори да пише че останах без нерви,с шибаната гадна трошлива педерастка жабка :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
P.S. извинявам се за цинизмите но не мога да ви опиша как се чувствам сега не искам да си намразя колата заради шибаната жабка

Бъркаш с една отверка вътре в дупката и после на доло доста даваш..така де с някоя по къся отверка и бутваш щифчето доста надоло и се отваря...на мота така е отворих,ама е доста играчка,че тярбва бая надоло да го бутнеш

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 07 ное 2008 15:04

gadniqt написа:Бъркаш с една отверка вътре в дупката и после на доло доста даваш..така де с някоя по къся отверка и бутваш щифчето доста надоло и се отваря...на мота така е отворих,ама е доста играчка,че тярбва бая надоло да го бутнеш

Дам.. и мойта е счупена, и така си я отварям от край време (с ключа)

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Пет 07 ное 2008 15:36

snupeca написа:
gadniqt написа:Бъркаш с една отверка вътре в дупката и после на доло доста даваш..така де с някоя по къся отверка и бутваш щифчето доста надоло и се отваря...на мота така е отворих,ама е доста играчка,че тярбва бая надоло да го бутнеш

Дам.. и мойта е счупена, и така си я отварям от край време (с ключа)

Аз на моята съм направил една по-голяма дупка и си е отварям с пръста :)........а онова където по принцип се дърпа за да се отвори жабката със секунно съм го лепнал да не се вижда много дупката :).....абе става горе-доло :)

Потребителски аватар
vladostp
Автомобил: Golf3
Двигател: ABS

Мнениеот vladostp » Нед 09 ное 2008 11:08

абе наи-добре махаш целия механизъм и праищ номера с магнита. отваря се даже когато не искаш :) . кат тругнеш по-рязко примерно, но се свиква, поне се отваря супер лесно

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Нед 09 ное 2008 18:50

значи на моя дръжката се счупи вече втората и вече няма да купувам нова дръжка а просто пъхам ключа в механизма и това което натиска дръжката го натискм с ключа.Свиква му се!сега много бързо го отварям. :arrow:

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Нед 09 ное 2008 19:39

КОЛЕги , мойта е здрава , но бихте ли ми казали как са се счупили вашите ключалки на жабката ?

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Нед 09 ное 2008 22:47

И аз смених две и на трета се замислих трябва да се намали с 2 мм рамото за да освобождава по рано палчето и повечко грес на пружината която се придържа от пластмасовия държач главно той се чупи и няма отваряне-вече 2 години си е ок!

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 09 ное 2008 23:02

kiko946 написа:КОЛЕги , мойта е здрава , но бихте ли ми казали как са се счупили вашите ключалки на жабката ?
Там е слабо място с тези жабки чупи се палеца от вътре на дръжчицата който е много фин аз смени 2 вече ,но има една обтяжна пружинка тя трябва да не е много стегната защото стои постоянно под напрежение и от топлината лятото на този палец му се е..ва м..ката и се чупи.Ако беше метален щеше да е вечен ,но уви не е... :wink: 8лв. струва от голф-3 разглабя се и се подменя.

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Нед 09 ное 2008 23:23

jagler написа:
kiko946 написа:КОЛЕги , мойта е здрава , но бихте ли ми казали как са се счупили вашите ключалки на жабката ?
Там е слабо място с тези жабки чупи се палеца от вътре на дръжчицата който е много фин аз смени 2 вече ,но има една обтяжна пружинка тя трябва да не е много стегната защото стои постоянно под напрежение и от топлината лятото на този палец му се е..ва м..ката и се чупи.Ако беше метален щеше да е вечен ,но уви не е... :wink: 8лв. струва от голф-3 разглабя се и се подменя.
Колега я кажи къде го намери за 8 лв че тук само втора и комплект за 20 го намирам

kunch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kunch » Вто 22 юни 2010 14:11

Привет колеги,
и моята жабка се потрооши от към палчето, сега на новата дръжка която купих палчето не и достига до металното лостче, а са идентични с оригиналното (сравних ги).Довечера ще кача снимки да ми кажете дали няма още нещо счупено или може би пропускам нещо?!

kunch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kunch » Вто 22 юни 2010 17:38

ето ги:
zz.JPG
1
z.JPG
2

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 23 юни 2010 9:57

Аз пък си имам резервен начин на отваряне. След като веднъж се счупи я отворих по гореописания начин с отвертка. След това си запоих с поялник счупеното палче, като допълнително го подсилих и вече не съм имал проблеми няколко години. Само че имам и резервен вариант - отключващия щифт, дето го бута една невъзможно здрава пружина, съм го вързал с конец, който минава после през дупката за дръжката и е залепен от вътрешната страна на дръжката с тиксо. Ако пак се счупи механизмът, просто бъркам с нокът под дръжката, разлпвам тиксото и си дърпам конеца ;) До сега не се е налагало, но го препоръчвам като идея на всички, дори и на тези със здрави жабки, защото при VW Golf 3 чупенето на жабката е само въпрос на време.

Потребителски аватар
petarlp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petarlp » Сря 23 юни 2010 10:28

аз си купих от ауто 1 дръжка за 12лв. Пробвах се да лепя старата , но пак се чупеше след 1-2 седмици. Тази която взех не е оригиналната , но вече 2 години забравих , че съм имал проблеми с жабката :-)

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Сря 23 юни 2010 11:12

отклонявате се от темата а тя е за проблем с отварянето на жабката
колега начина е или с 2-те отверки както е описал един колега по отгоре
или да я шчупиш
поздрави :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”