Охлаждаща поставка за Notebook
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Охлаждаща поставка за Notebook
Въпроса ми е някой ползва ли такава и има ли смисъл от нея?
Защото в тези жеги лаптопа ми почна доста да грее, при използването на по-тежки програмки.
Мерси предварително за информацията.
Защото в тези жеги лаптопа ми почна доста да грее, при използването на по-тежки програмки.
Мерси предварително за информацията.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Охлаждаща поставка за Notebook
Аз ползвам и определено има ефект.
Лаптопчето не се затормозява толкова в жегите.
Зависи си и от кулера де
Зависи си и от кулера де

- vwfena
- Контакти:
emohrisstov написа:Аз ползвам и определено има ефект.
Зависи си и от кулера де
Еми насочил съм се към някаква евтина.Гледах тази в office1 понеже с тях работим и няма да ходя да търся и на крака ще ми я донесат.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами тази не изглежда зле. Не знам само колко ще издържи.
Хубавото е, че е с 3 вентилатора.
Друго хубаво, според мен, е кулера да може да вдига лаптопа леко под наклон (да не седи хоризонтално на него), така се охлажда по-добре.
Хубавото е, че е с 3 вентилатора.
Друго хубаво, според мен, е кулера да може да вдига лаптопа леко под наклон (да не седи хоризонтално на него), така се охлажда по-добре.
- VencokO
- Автомобил: VW Golf 4 1.8T
- Двигател: 1999 AGU
- Контакти:
Тази подложка спокойно можеш да си я вземеш и с нея да замериш някой през прозореца, абсолютния та*ак. Моят съквартирант си беше взел и още същия ден я въpнахме. Вентилатора хич го няма, не се хаби за тази специално. Ако все пак си решил да имаш, погледни Zalman NC2000. Другия съквартирант си взе понеже неговия лаптоп при игри стигаше 90 градуса, сега не качва повече от 65. На моя специално свали 10-15 градуса. Това е, по-хубаво от това здраве му кажи. Поздрави. 

- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Според ен по бързо ще се напълни с прахоляк лаптопа
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
R@do написа:Според ен по бързо ще се напълни с прахоляк лаптопа
глупости. от 2 год. лаптопа ми не се пълни с прах. моята е метална с 3 вента и има ефект.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Има полза голяма, особенно за по-старите лаптопи, които си грят, а съответно жегата е враг но.1 на батериите и като цяло на лаптопите. В 90% от случаите, причината за скапването на дънни платки/видеокарти е прегряване в следствие на запушени охладители с прахоляк... Така че задължително почистване на 6 месеца + охлаждаща подложка = дълъг живот на лаптопа и батерията му 
Приличните coolermaster подложки са между 35 и 50 лева, не си купувай ментаци за 5 лева по-малко, после ще съжаляваш заради скърцането на вентилаторите най-малко

Приличните coolermaster подложки са между 35 и 50 лева, не си купувай ментаци за 5 лева по-малко, после ще съжаляваш заради скърцането на вентилаторите най-малко
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Ей с такваз съм http://www.novacombulgaria.com/bg/akses ... yoncnpns1/ -много доволен от три години .Върти се на 360 гр различни положения на повдигане и вентилатор.Досега не съм го пускал -просто му е достатъчно да е повдигнат към 18 20 лв е .Има ги и в Метро.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
съвет преди да си купиш поставка:
погледни къде точно ти се пада вентилатора на лаптопа и гледай на поставката да съвпадат, за да не охлаждаш пласмасата на лаптопа, а процесора ти да прегрява понеже е запушен основния вентилатор.
погледни къде точно ти се пада вентилатора на лаптопа и гледай на поставката да съвпадат, за да не охлаждаш пласмасата на лаптопа, а процесора ти да прегрява понеже е запушен основния вентилатор.
- vwfena
- Контакти:
musura написа:Има полза голяма, особенно за по-старите лаптопи, които си грят, а съответно жегата е враг но.1 на батериите и като цяло на лаптопите. В 90% от случаите, причината за скапването на дънни платки/видеокарти е прегряване в следствие на запушени охладители с прахоляк... Така че задължително почистване на 6 месеца + охлаждаща подложка = дълъг живот на лаптопа и батерията му
На мен ми трябва основно когато съм в къщи и си бачакам на бюрото, а тогава основно е на зарядно и без батерия. Лаптопа е ставнително нов dell studio 1555.Грее доста, когато ползвам Адобе пакета(илустратор и подобни) и за тогава основно ми трябва.
Относно почистването...би ли ми казал как да стане при положение, че е гаранционен.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Лесно. Виждаш дупката от която ти духа топлия въздух. Надуваш в нея с компресор или със спрей въздух под налягане (5-7лв). От другата дупка ще излезе огромен облак прах и лаптопа е като нов и не грее.... Най-добре е с компресор защото има по-голямо налягане от спрея.
Моя лаптоп при пълно натоварване свали 15 градуса, на един колега - 25.
Моя лаптоп при пълно натоварване свали 15 градуса, на един колега - 25.
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
vwfena написа:Относно почистването...би ли ми казал как да стане при положение, че е гаранционен.
Отиваш там откъдето си го купил и им казваш да ти го почистят. Моя лаптоп, като беше в гаранция им го занесох да го почистят. На другия ден, като отидох да го взема, не ми искаха пари

Що не вземеш да си купиш колега една подложка дето няма вентилатори, но може да се регулира наклона на самата подложка. ВИждал съм такава на hama за 12 лв. Няма вентилатори, но според мен не ти и трябват. Достатъчно му е на един нормално работещ лаптоп да не е залепен за масата.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Хора не се излагайте....ще ходите да ви чистят лаптопите. На места взимат по 20-40лв......взимай си един спрей с въздух за 5лв и за 2 минути си продухваш лаптопа без да разглобяваш каквото и да било и без да се нарушава гаранцията.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”