Вода в петата врата на Б5 комби - Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Вода в петата врата на Б5 комби - Решено

Мнениеот chakarov » Чет 24 юни 2010 8:54

От 3 дни наблюдавам факта, че се събира вода ВЪТРЕ в петата (багажната) врата на Пасата. Когато я вдигна, водата изтича от кората. Оглеждах, но не видях някъде пролука по ламарините на вратата. Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели как го е решил!

Последна промяна от chakarov на Пон 28 юни 2010 9:13, променено общо 1 път.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в петата врата на Б5 комби

Мнениеот bobidi » Чет 24 юни 2010 9:00

chakarov написа:От 3 дни наблюдавам факта, че се събира вода ВЪТРЕ в петата (багажната) врата на Пасата. Когато я вдигна, водата изтича от кората. Оглеждах, но не видях някъде пролука по ламарините на вратата. Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели как го е решил!

Зависи какво е количеството вода, ако просто виждаш някаква изтичаща вода като отвориш, която не тече 15 минути е твърде вероятно да ти е разкачен мъркуча за задната пръскалка. Сваляш кората и оглеждаш. Обикновенно мъркуча не е изцяло изваден и прескалката си пръска.

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Чет 24 юни 2010 12:04

Е, няма как да тече 15 минути, но все пак изтича около 200-300 грама вода. Ще проверя маркуча на пръскалката, но ми се струва, че е от дъждовете, които се изливат напоследък. Преди не забелязвах такъв теч...

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 24 юни 2010 12:28

chakarov, какво си купи ти, бре човек?!
С толкова теми, ще я махаш ли тая кола или ще я правиш? mhihi

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Чет 24 юни 2010 12:48

ChimeyJimmey случват се и такива неща . Сега сериозно - провери дали не ти пропуска през уплътнението на задната чистачка .

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Чет 24 юни 2010 15:07

Ами ако беше чисто нова колата, нямаше да има проблеми, но не всеки може да си позволи да си купи нов Пасат. Та и затова си има кусури. И все пак е много по-добре от предишното ми Пежо, което колкото и да го ремонтираха, все си се чупеше колкото си иска. Да не говоря за по-предишната си кола - Опел Астра, която за 2 месеца счупи 3 от пружините си - двете задни и предна лява. И то все в чужди градове. Така че проблем, като този с теча, не е болка за умиране. Ще проверя уплътнението на чистачката, защото я ремонтираха наскоро и може да не са я закрепили много добре. Ще проверя и маркуча към нея.
Благодаря за съветите!

Потребителски аватар
pe60petrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pe60petrov » Чет 24 юни 2010 20:52

Колега и аз го имам този проблем само че при мен количеството вода е сериозно около 1-2л. Аз бях решил да ходя да ми презалепят стъклото защото от друго място не виждам как би влязла толкова вода, но днес ходих на майстор и той след оглед каза че стъклото изглежда ок но все пак можело и някаде да има теч.Не ти казвам че трябва да ти го презалепят а просто че е добре да отидеш да ти го прегледат възможно е от там да е проблема аз самия още не сам установил при мен от каде е

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Пет 25 юни 2010 8:26

Аз оглеждах колата и видях, че дръжката й за отваряне (онази дългата) се е разхлабила доста. Днес ще отворя кората, за да я затегна, а може и малко силиконче да сложа там.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 25 юни 2010 8:40

Тя няма ли дренаж , т.е. малко "отводнително" :D отворче (-та) отдолу ? Не че е добре и нормално да влиза вода вътре , но ако все пак влиза е добре да излиза колкото се може по-бързо навън . Провери ако има да не са запушени .

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 25 юни 2010 11:23

milmar написа:Тя няма ли дренаж , т.е. малко "отводнително" :D отворче (-та) отдолу ? Не че е добре и нормално да влиза вода вътре , но ако все пак влиза е добре да излиза колкото се може по-бързо навън . Провери ако има да не са запушени .

Дренажни дупки има, като на вратите отдолу, но на моят тези дупки са като фабрично запълнени идея си нямам защо. Аз бях тръгнал да махам това което е там но е доста трудно и се отказах. Материалът прилича на този който се слага заводски по снадките.

Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chakarov » Пон 28 юни 2010 9:12

Готово! Намерих откъде идва течът. Наистина се оказа от разхлабената дръжка на вратата. Смъкнах задната кора и се видяха следите от теч в стягащите болтове на дръжката. Стегнах болтовете. Те имат гумени уплътнения. В неделя вечерта валя. Няма и капка вода във вратата. :да:

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в петата врата на Б5 комби - Решено

Мнениеот MECHOKA1 » Съб 30 окт 2010 9:04

И аз го имам същия проблем като колегата "chakarov" затегнах ги но нали тея дни пак валя и пак имаше вода днес ще я разглобя пак и мисля и силикон да сложа и ще видим как ще е за напред.

Поздрави

allfena
Автомобил:
Двигател:

Re: Вода в петата врата на Б5 комби - Решено

Мнениеот allfena » Съб 30 окт 2010 21:26

може ли снимки ,че незнам къде има копки или болтове по задната врата за да я отворя и аз че и от моята задна врата изтича вода като я отворя колата е vw passat б5 99' комби

Върни се в “Passat”