Моля за точни идеи за повдигане на задницата на голф 2....
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Моля за точни идеи за повдигане на задницата на голф 2....
Знам, че има доста теми, но искам конкретни идеи за повдигане на поомекнала задница на голф 2.Ако може идеите да са конкретни с размери на фланци/подложки.Искам да си повдигна задницата, защото и 1 човек да се качи отзад и кляка доста.Благодаря ви предварително 

- FivePointeO
- Автомобил: Голф 3
- Двигател: АЕЕ
Re: Моля за точни идеи за повдигане на задницата на голф 2....
gsisport написа:Знам, че има доста теми, но искам конкретни идеи за повдигане на поомекнала задница на голф 2.Ако може идеите да са конкретни с размери на фланци/подложки.Искам да си повдигна задницата, защото и 1 човек да се качи отзад и кляка доста.Благодаря ви предварително
Звучи ми като изпуснали амортисьори.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
FivePointeO написа:Звучи ми като изпуснали амортисьори.
Колега, чудно ми е здравите амортисьори как биха повдигнали задницата на Голф. Имаш ли изобщо представа как работят. Та те са само едни гасители на трептения.
По темата: Долната чашка на пружината се вади от амортисьора. На стеблото му има три зъба, които я подпират да не слезе надолу. Мериш колко му е диаметъра и правиш втулка с такъв вътрешен отвор, че да може да се наниже. Отгоре слагаш паницата за пружината и сглобяваш. Колко да е дълга втулката, зависи от това, колко си омекнал. На първо време пробвай с 40 мм.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
предполагам колега няма да има проблеми със стабилноста 

-
- Автомобил:
- Двигател:
нови пружини това е истината
- krumov
- Автомобил: Пасат Б4
- Двигател: ABS
Колега купуваш си пружини от пасат Б3 СЕДАН режеш една навивка и си готов.Стоиката е прилична неляга и стой на пътя личен опит карам така от една година.Това с подложките е заблуда пружините са омекнали. Успех
Последна промяна от krumov на Чет 01 юли 2010 18:50, променено общо 1 път.
днес повдигнах Г3 1,6 ABU мотор с поставяне на втулки под долните опори на пружините.размер на втулките :
- вътрешен Ф39,5мм
- въпшен Ф48мм
- дължина на втулката - 30мм
- височина на повдигане 20мм
- амортисьори "Каяба" газови .
резултат -задоволителен!
- вътрешен Ф39,5мм
- въпшен Ф48мм
- дължина на втулката - 30мм
- височина на повдигане 20мм
- амортисьори "Каяба" газови .
резултат -задоволителен!
- Re5Pec7
- Автомобил: Passat B5 V6
- Двигател: AQD
Аз сложиш пружини от пасат. Вдигна се доста. Имах и едни втулки 3 см. Първо ги сложих и тях, ама стана съвсем като джипка. Махнах ги и сега си е добре (вдигната). Но освен пружини мисля да взема и амортисьори от пасат, че явно на голфа са по-къси и много блъска като се влезе в дупка.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
На теб ти трябва промяна в твърдостта, не толкова във височината. И да сложиш втулки при натоварване пак ще кляка и ще е нестабилно. Само смяна на пружините е решение със запазени от голф2 или с такива от пасат както казаха колегите.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
theultimate написа:На теб ти трябва промяна в твърдостта, не толкова във височината. И да сложиш втулки при натоварване пак ще кляка и ще е нестабилно. Само смяна на пружините е решение със запазени от голф2 или с такива от пасат както казаха колегите.
И аз съм на същото мнение.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Това, че при натягането на пружината с втулка 30 или 40 мм ще му кляка задницата на Голфа, може да го каже само човек, който не го е правил.
Между другото съм слагал Пасатови пружини на Джета и след два дни ги свалих. Първо колата стана "кросова" и стоеше грозно и второ, започна да вози като Голф.
Между другото съм слагал Пасатови пружини на Джета и след два дни ги свалих. Първо колата стана "кросова" и стоеше грозно и второ, започна да вози като Голф.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Това, че при натягането на пружината с втулка 30 или 40 мм ще му кляка задницата на Голфа, може да го каже само човек, който не го е правил.
колега мерси, направих си втулки по 3 см. и сега с 2 ма човека отзад много по малко кляка задницата.За колегите по горе който не го е пробвал да не дава грешни съвети

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Да натягаш/подпираш износена пружина вместо да я подмениш е най-евтиното решение, не правилното. Колата няма как да има същата возия/стабилност като с неизносени пружини.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”