passat B3 загрява
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
- Двигател: TDI
- Контакти:
Re: passat B3 загрява
не съм съгласен с теб колега,аз карам ве4е втори пасат Б3 сменял съм няколко пъти водна помпа без кожуха и не сам имал проблем.на първия пасат двигателя беше 1.8ГТ 107К.С. имах същия проблем със загряването.гарнитура на главата бе6е дала фира.сменихме я шлаифахме главата и се оправи,но пак загрява6е и проблема бе6е термостата.може би не съвпадат граусите при които вклю4ва перката на радиатора.в смисал и дат4ика на радиатора на перката също играе роля,другото за което се сещам е самата гарнитура да е скапана и да е избила пак,аз моита я прецаках при неправилна смяна на антифриз,бях неук не питах и не можах да обезвъзду6а системата правилно.
-
- Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
- Двигател: TDI
- Контакти:
на пасата 1.8гт имаше един байпас на марку4а който бе6е в най високата му то4ка и така го обезваздушавах,на тоя които е сега 1.8рп му махам датчика от троиника и става по барзо и по добре
колега имах голф1, голф2 -2бр,сега сьм с пасат г60 на нашите сьм взел поло3 и всичките зимата са сантифриз а лятото с вода никога несям обезвьздушавал няма проблем
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
shareez написа:колега имах голф1, голф2 -2бр,сега сьм с пасат г60 на нашите сьм взел поло3 и всичките зимата са сантифриз а лятото с вода никога несям обезвьздушавал няма проблем
Един съвет - никога не го пълни само с вода! Антифризът охлажда по-добре, действа като смазочно вещество на системата и най-вече помпата и още ред други неща! За обезвъздушаването - колата на равно или наклонена наляво и казанчето да е в най-висока позиция и няма да има проблем! За загравянето - проверка дали всъщност изобщо загрява или стрелката греши, датчик на радиатора включващ перката, проверка и промиване на радиатора.
колега от толкова години занимаване в сервизи и т.н мога да кажа че никога неможе да се източи всичкия антифриз вьв блока винаги остава
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
Колеги помагайте колата продалжава да загрява на място.Сменихме водната помпа и вече няма течове никаде,сменихме и термостата проверихме го всичко е ОК,температурата на водата съответства на показанията на уреда в таблото,радиаторите са почистени и между двата също,маркучетата са чисти,вече незнам какво да правя.Забравих да пиша че колата има газ,но и на газ и на бензин си загрява.Мисля да сменя радиатора през него минава вода,но не съм сигурен дали е напълно чист няма как да се бръкне за да се изчисти хубаво.Някой ако има някакви идеи да пише че незнам вече какво да правя.
я обърни внимание на това как ти е свързан изпарителя към системата! ако е свързан към маркуча свързващ системат с разширителния съд ,ще го имаш тоя проблем!грешно свързване!изпарителя е за предпочитаве да се свързва към двата маркуча на парното ! там са най- топлите места в охл. система!
я пусни снимки как е свързан!
я пусни снимки как е свързан!
и трябваше да почнеш с това ,че си с АГУ! знаеш ли колко хора които искаха да ти помогнат заблуди?
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
извинявам се на всички които съм заблудил заради това че забравих да пиша че имам газова уредба.Но не мисля че проблема е там свързан е по правилният начин.Смятам че проблемът ще излезе от кожуха на водната помпа както колегата писа по-горе оказа се че няма циркулация на водата а помпата е нова.ще пиша какво е станало ако имате други идеи...
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
А скучайно забелязахте ли дали помпата не се върти на обратната страна? На брат ми на Б3 е слаган климатика в италия и пистовия ремък търкаля помпата на противоположната посока(няма вариант да се оправи и климатика да остане вързан) от което ефекта е ,че на тихи обороти грее.
колега имах следния проблем с поло започна да грее купих нов термостат оказа се че новия термостат е с различна дьлжина от стария данеби и при теб да енещо такова не затваря малкия крьг и колата гре
- Milenskiqt
- Автомобил:
- Двигател:
Колега може да не изглежда нормално, но ти препоръчвам преди да си сменил кожуха на водната помпа махни термостата и остави да цирколират 2-та кръга и тогава чак можеш да изключиш като вариант че проблема може да е в помпата.Остави я да загреее ако върти вентилатора няма да е проблем да охлажда ,ако тогава греее тогава проблема не е в помпата,а радиатора за охлаждане е запушен.Започваш едно по едно!
Ако не тръгва да прегрява, а температурата е нормална, когато махнеш термостата,значи проблема е в термостата!
Ако не тръгва да прегрява, а температурата е нормална, когато махнеш термостата,значи проблема е в термостата!
градски при отворени два крьга колата ще ти грее колкото си щеш водата нее проста винаги тьрси краткия пьт демек малкия крьг за да не грее без термостат трябва на малкия крьг да се сложи тапа с 5мм отвор всяко лято махам термостата слагам тапа и карам
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
shareez написа:градски при отворени два крьга колата ще ти грее колкото си щеш водата нее проста винаги тьрси краткия пьт демек малкия крьг за да не грее без термостат трябва на малкия крьг да се сложи тапа с 5мм отвор всяко лято махам термостата слагам тапа и карам
Абе това да не е ток нещо си сбъркал рейса пич. Затова като взех пасата му беше заминал термостата (гумата е беше разградила) и нямаше стопляне не говоря за загряване да вдигне 50* беше ехеееееееее.