passat B3 загрява

Техническа и сервизна информация за Passat
aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Re: passat B3 загрява

Мнениеот aron1 » Пон 28 юни 2010 16:54

не съм съгласен с теб колега,аз карам ве4е втори пасат Б3 сменял съм няколко пъти водна помпа без кожуха и не сам имал проблем.на първия пасат двигателя беше 1.8ГТ 107К.С. имах същия проблем със загряването.гарнитура на главата бе6е дала фира.сменихме я шлаифахме главата и се оправи,но пак загрява6е и проблема бе6е термостата.може би не съвпадат граусите при които вклю4ва перката на радиатора.в смисал и дат4ика на радиатора на перката също играе роля,другото за което се сещам е самата гарнитура да е скапана и да е избила пак,аз моита я прецаках при неправилна смяна на антифриз,бях неук не питах и не можах да обезвъзду6а системата правилно.

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Пон 28 юни 2010 20:15

колег карам четвьрти фолсваген никога не сьм обезвьздушавал пробваш ли на

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Вто 29 юни 2010 8:04

на пасата 1.8гт имаше един байпас на марку4а който бе6е в най високата му то4ка и така го обезваздушавах,на тоя които е сега 1.8рп му махам датчика от троиника и става по барзо и по добре

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Вто 29 юни 2010 18:33

колега имах голф1, голф2 -2бр,сега сьм с пасат г60 на нашите сьм взел поло3 и всичките зимата са сантифриз а лятото с вода никога несям обезвьздушавал няма проблем

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 29 юни 2010 19:58

shareez написа:колега имах голф1, голф2 -2бр,сега сьм с пасат г60 на нашите сьм взел поло3 и всичките зимата са сантифриз а лятото с вода никога несям обезвьздушавал няма проблем

Един съвет - никога не го пълни само с вода! Антифризът охлажда по-добре, действа като смазочно вещество на системата и най-вече помпата и още ред други неща! За обезвъздушаването - колата на равно или наклонена наляво и казанчето да е в най-висока позиция и няма да има проблем! За загравянето - проверка дали всъщност изобщо загрява или стрелката греши, датчик на радиатора включващ перката, проверка и промиване на радиатора.

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Вто 29 юни 2010 20:17

колега от толкова години занимаване в сервизи и т.н мога да кажа че никога неможе да се източи всичкия антифриз вьв блока винаги остава

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Вто 29 юни 2010 23:15

Колеги помагайте колата продалжава да загрява на място.Сменихме водната помпа и вече няма течове никаде,сменихме и термостата проверихме го всичко е ОК,температурата на водата съответства на показанията на уреда в таблото,радиаторите са почистени и между двата също,маркучетата са чисти,вече незнам какво да правя.Забравих да пиша че колата има газ,но и на газ и на бензин си загрява.Мисля да сменя радиатора през него минава вода,но не съм сигурен дали е напълно чист няма как да се бръкне за да се изчисти хубаво.Някой ако има някакви идеи да пише че незнам вече какво да правя.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 29 юни 2010 23:26

я обърни внимание на това как ти е свързан изпарителя към системата! ако е свързан към маркуча свързващ системат с разширителния съд ,ще го имаш тоя проблем!грешно свързване!изпарителя е за предпочитаве да се свързва към двата маркуча на парното ! там са най- топлите места в охл. система!
я пусни снимки как е свързан!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 29 юни 2010 23:30

и трябваше да почнеш с това ,че си с АГУ! знаеш ли колко хора които искаха да ти помогнат заблуди?

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Сря 30 юни 2010 19:16

извинявам се на всички които съм заблудил заради това че забравих да пиша че имам газова уредба.Но не мисля че проблема е там свързан е по правилният начин.Смятам че проблемът ще излезе от кожуха на водната помпа както колегата писа по-горе оказа се че няма циркулация на водата а помпата е нова.ще пиша какво е станало ако имате други идеи...

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Чет 01 юли 2010 12:34

А скучайно забелязахте ли дали помпата не се върти на обратната страна? На брат ми на Б3 е слаган климатика в италия и пистовия ремък търкаля помпата на противоположната посока(няма вариант да се оправи и климатика да остане вързан) от което ефекта е ,че на тихи обороти грее.

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Чет 01 юли 2010 17:21

колега имах следния проблем с поло започна да грее купих нов термостат оказа се че новия термостат е с различна дьлжина от стария данеби и при теб да енещо такова не затваря малкия крьг и колата гре

Потребителски аватар
Milenskiqt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Milenskiqt » Пет 02 юли 2010 20:56

Колега може да не изглежда нормално, но ти препоръчвам преди да си сменил кожуха на водната помпа махни термостата и остави да цирколират 2-та кръга и тогава чак можеш да изключиш като вариант че проблема може да е в помпата.Остави я да загреее ако върти вентилатора няма да е проблем да охлажда ,ако тогава греее тогава проблема не е в помпата,а радиатора за охлаждане е запушен.Започваш едно по едно!
Ако не тръгва да прегрява, а температурата е нормална, когато махнеш термостата,значи проблема е в термостата!

Потребителски аватар
shareez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shareez » Съб 03 юли 2010 8:02

градски при отворени два крьга колата ще ти грее колкото си щеш водата нее проста винаги тьрси краткия пьт демек малкия крьг за да не грее без термостат трябва на малкия крьг да се сложи тапа с 5мм отвор всяко лято махам термостата слагам тапа и карам

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 03 юли 2010 12:30

shareez написа:градски при отворени два крьга колата ще ти грее колкото си щеш водата нее проста винаги тьрси краткия пьт демек малкия крьг за да не грее без термостат трябва на малкия крьг да се сложи тапа с 5мм отвор всяко лято махам термостата слагам тапа и карам

Абе това да не е ток нещо си сбъркал рейса пич. Затова като взех пасата му беше заминал термостата (гумата е беше разградила) и нямаше стопляне не говоря за загряване да вдигне 50* беше ехеееееееее.

Върни се в “Passat”