ГОЛФ 1.6 АЕК Първа скорост влиза трудно!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
ГОЛФ 1.6 АЕК Първа скорост влиза трудно!!!
Привет на всички голфари:), Голфа го имам от половин година, от един месец някаде включването на 1ва скорост ми е проблем. Влиза много трудно, понякога за да вклуча трябва да мина през 2ра и тогава 1ва. Ако някой се е сблъскал с подобен проблем, моля да го сподели. Смених феродов диск с притисквател на съединителя и пак 1ва не влиза. Блягодаряви предварително...
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: ГОЛФ 1.6 АЕК Първа скорост влиза трудно!!!
А нивото маслото в ск. кутия проверявал ли си го?
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
Здрасти Колега.
Аз имам същия Голф(АЕК - GT) и същи проблем.
Ходих по сервизи на диагностика и ми казаха че съединителя се бил износил и от там не искала да включва 1-скорост - не ги разбирам може и да са прави, ама и пари нямам за смяна в момента - и карам така(свиква се). А за маслото съм го проверявал - има. В друг сервиз в който бях по друг повод, колегата които беше приемчик като ми изкарваше колата ми каза за този проблем че можело да бъде и от някакви тампони(гуми) по щангите на скоростния лост - като се износили неможели правилно да подреждат скоростите и се стигало до това напъване.
Като решиш проблема се надявам да дадеш инфо!
Аз имам същия Голф(АЕК - GT) и същи проблем.
Ходих по сервизи на диагностика и ми казаха че съединителя се бил износил и от там не искала да включва 1-скорост - не ги разбирам може и да са прави, ама и пари нямам за смяна в момента - и карам така(свиква се). А за маслото съм го проверявал - има. В друг сервиз в който бях по друг повод, колегата които беше приемчик като ми изкарваше колата ми каза за този проблем че можело да бъде и от някакви тампони(гуми) по щангите на скоростния лост - като се износили неможели правилно да подреждат скоростите и се стигало до това напъване.
Като решиш проблема се надявам да дадеш инфо!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Като включваш други скорости чува ли се някакъв шум ? не говоря за хъркане
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
При голфа на баща ми (ABS - GT изпълнение) имаше същия проблем като го купувахме. След като го заведе при един познат майстор, който смени втулките на щангите на скоростната кутия (или лост не съм сигурен на кое от двете е по-правилно да се каже) и нещата се оправиха. Взеха му около 20 лв.
-
- Автомобил:
- Двигател:
surgula написа:При голфа на баща ми (ABS - GT изпълнение) имаше същия проблем като го купувахме. След като го заведе при един познат майстор, който смени втулките на щангите на скоростната кутия (или лост не съм сигурен на кое от двете е по-правилно да се каже) и нещата се оправиха. Взеха му около 20 лв.
Попринцип тва е проблем (аз му викам тампонче) което като го смених и скоростите влизат като нож в масло и не се чува това тракане за което говоря и скоростния лост няма луфт
-
- Автомобил:
- Двигател:
Boshev.Corp написа:Като включваш други скорости чува ли се някакъв шум ? не говоря за хъркане
Някои можели да ми каже от каде се проверява нивото на маслото в СКОРОСТНАТА КУТИЯ.
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
При голфа на баща ми (ABS - GT изпълнение) имаше същия проблем като го купувахме. След като го заведе при един познат майстор, който смени втулките на щангите на скоростната кутия (или лост не съм сигурен на кое от двете е по-правилно да се каже) и нещата се оправиха. Взеха му около 20 лв.
Колега кажи къде е сервиза на този майстор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой можели да ми препоръча такъв майстор в Пловдив. И ако може някой да ми даде снимка с пробката за маслото в скоростната кутия. Благодаря.....
-
- Автомобил: Бора
- Двигател: AUM
абсолютно същия проблем на аек 95 година
мин година го оправих като смених лостовата сиситема защото се беше износила за мен е нормално за 15 год автомобил излезе ми 60 кинта
мин година го оправих като смених лостовата сиситема защото се беше износила за мен е нормално за 15 год автомобил излезе ми 60 кинта
- surgula
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 Yahting GT написа:Колега кажи къде е сервиза на този майстор?
Сервиз по мое мнение е голяма дума по-скоро гараж. Намира се на ул. "Стефан и Обрейко Обрейкови" за номера не съм абсолютно сигурен, но ако не се лъжа е 5 или 7. Това е улицата между двете колела на панаира, в посока от центъра към Брезовска се свива надясно на пешеходният светофар и след 50 метра от ляво има табелка за сервиз на перални и хладилници в съседство до която има малко дворче в което първия гараж отляво е на майстора. Казва се Бойко.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Опитай със смяна на маслото.
за софия някой може ли да даде адрес на читав майстор по този въпрос?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”