Този пуст сензор за дъжд

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Този пуст сензор за дъжд

Мнениеот Cheater » Чет 01 юли 2010 10:27

Когато взех колата ноември 2009 и сензора не работеше 2-3-4месеца(или не съм го изчаквал достатъчно да работи).След което проработи без проблем за 3-4 месеца и от оня ден пак не работи :banghead: . Някакви предположения?
Къде се намират релетата, да не се подвадило от дупка :idea: ?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Този пуст сензор за дъжд

Мнениеот VWGT » Чет 01 юли 2010 11:05

пробвай с ВАГ-КОМ, ако има проблем би трябвало да излезе. Другият вариант е, сори за тъпият въпрос, ама включваш ли лостта в режим "сензор за дъжд", щото има едно положение, което го изключва. Тест с чаша вода до какво води? Да нямаш някакви лепенки или мърсотии полепнали по стъклото, точно над него?

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Чет 01 юли 2010 11:16

Пускам го лоста,а за мърсотията не съм се сетил :P
Не съм я мил колата от 2седмици и седи паркирана под едно дърво,може от това да е :|

Потребителски аватар
mussov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mussov » Чет 01 юли 2010 16:19

със сигрност проблема не е мръсотия,моя сензор така и не проработи,даже купих ново реле за 100лв :banghead: :banghead: и пак нищо,а на диагностика не ми дава грешка

Някой каза че сензора пускал чистачките само когато колата е в движение,дали е така?????

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Чет 01 юли 2010 16:20

mussov написа:със сигрност проблема не е мръсотия,моя сензор така и не проработи,даже купих ново реле за 100лв :banghead: :banghead: и пак нищо,а на диагностика не ми дава грешка

Някой каза че сензора пускал чистачките само когато колата е в движение,дали е така?????

Не това да глупости .. работи и на място . :!:

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Чет 01 юли 2010 16:35

Не знам,ама по-добре да нямаше така само се ядосвам,ту работи ту не работи :screwy

Потребителски аватар
mussov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mussov » Пет 02 юли 2010 14:09

Добре де,кое може да се прецака,при положение че има ново реле :banghead:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 02 юли 2010 20:35

Цялата система се състои от сензор за дъжд,реле за командване на чистачките и окабеляване.След като релето е сменено с ново,остава самият сензор или окабеляването.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 03 юли 2010 0:41

Ами измий си стъклото,пораздвижи я тая кола и не забравяй,че винаги иска "включване", като е на положение сензор,при всяко гасене трябва да преместиш лоста и да го върнеш,или да го дръпнеш към теб.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 04 юли 2010 9:19

Сензорът работи и на място и не е необходима "чаша вода", а може с натискане с пръстче да се задейства.
Положението за включен би трябвало да е една позиция нагоре от неутралната.

Винаги съм се питал какво ще стане, ако го държа винаги пуснат сензора ( макар че няма много смисъл )
Но така ще е още по-яко - някой те опръска или започва да вали и хоп - чистачките тръгват :)

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 04 юли 2010 10:49

Ами моя е почти винаги така,защото като тръгна си припръскам стъклото,а иначе перото си стои на сензора,и дефакто го включвам,кефа е на някое кръстовище като тъкмо почне да закапва,ама едвам едвам и ти се вклщщчат сами ;) мацките викат ауууу ама как така :D :D

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 04 юли 2010 13:30

OvivO написа:Сензорът работи и на място и не е необходима "чаша вода", а може с натискане с пръстче да се задейства.
Положението за включен би трябвало да е една позиция нагоре от неутралната.

Винаги съм се питал какво ще стане, ако го държа винаги пуснат сензора ( макар че няма много смисъл )
Но така ще е още по-яко - някой те опръска или започва да вали и хоп - чистачките тръгват :)

Не е ли това смисъла, винаги да е пуснат! Иначе за какво ми е :o

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Нед 04 юли 2010 13:44

При положение, че цяло лято вали 3 пъти, не виждам за какво ти е винаги да е пуснат.
Зимата би било доста по-полезно да ти е пуснат постоянно.
Сензорът за дъжд помага много и след като си го пуснеш мануално, не само за първия старт.
Ако ти си го държиш постоянно пуснат, бих желал да те попитам от колко време е така?
Мислих си и аз да не го спирам, но прекалено рядко би влизал в употреба. И си мислих, че може бързо да се развали, но може и . . (дано!) да бъркам! :)

Поздрави!

Потребителски аватар
Siv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Siv » Нед 04 юли 2010 18:08

Моя сензор от както имам колата (пасат б5) (30тина хилки) в момента е на 175 някъде не съм го спирал освен по грешка или зимата, за да не ми скъса перата. Нито имам проблем, нито трябва да се "активира" след всяко палене, а по отношение на това до колко е полезен или колко пъти вали през лятото много не ме интересува, въпроса е в това, че е глезотийка и е там, за да работи.
Ще Ви разкажа най-интересната случка - прибирам се от Румъния аз и на отсечката Габрово - Казънлък (още в началото на отсечката) карам си аз и изпреварвам "камаза". Точно в момента, в който се появи кола отпред на завоя и се видя колата пред камиона, самият той мина през една огромна локва, която естествено се изцеди на предния ми прозорец и ме остави с нулева видимост, кое да хванеш първо спирачката или чистачките, докато го измисля - 1 секунда, чистачките вече се връщаха в начално положение, прецених скороста на отсрещния автомобил, който летеше буквално и нацепих спирачка да се прибера зад камаза, защото тупана се беше залепил зад колата отпред. Да бъда откровен не знам какво щеше да стане без сензора, а и не искам да знам, защото и аз карах бързо. Беше си приключение.

Та измий си "джама", излей една вода и ако не се включат (работят и на място, но първата активация на чистачките иска повечко вода от леко напръскване) направо нов сензор от някоя морга и да не ги оставяш да ти чупят ръцете с нереални цени, а и преди това приготви обстановката, за да го тестваш на място.

Хайде дано тръгне, че да те питат по светофарите "ауууу ама как така" :)

Хайде със здраве!

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 04 юли 2010 20:41

Siv, сензора трябва да се включва всеки път след гасене :)

Върни се в “Passat”