ISRalien написа:Получава се развален телефон.
Отишли там едни хора, видели едни колони..
Възможно е някой да му ги е подарил.
Възможно е пича просто да ходи там на лечение/рехабилитация.
Всичко е възможно, ние нищо не знаем!
Не разполагаме с никаква информация и както ти каза - може нещата да не са баш така, а коренно различни.
Виж сега, ще ти дам един пример:
Аз почти винаги оставям бакшиш, защото оценявам труда на хората, които ме обслужват. Само ако са особенно неучтиви, си искам рестото до стотинка.
За сметка на това на просяк пари не давам - защото живея в държава, където т.нар. просяци получават такава социална помощ, за която аз години анред работих почти цял месец. А те не си мръдват пръста за нищо, само ходят и се разписват на края на месеца. Сега на същите тия дерибей аз месечно им плащам социалните. Говоря за хора, на които професията им е "безработен", защото те от примерно 5-10 години си я карат така.
Не че ще ме объркат парите, които бих дал, но на този човек (немския просяк) не е така, че ще умре от глад - той ще иде и ще си купи цигари или бира от бензиностанцията на тройна цена с моите пари, щото го мързи да иде до магазина.
Разбираш ли накъде бия?
В акциите на форума(!) давам, защото имам доверие, че ще се дадат по предназначение, за хора, които имат нужда, от хора, които са съвестни.
Не съм съгласен да помогна с лев или два, и после примерно да прочета, че сте ги изпили на кръчма, щото примерно не сте намерили за кво да ги похарчите.
Не съм съгласен да купувам хляб на хора, които са си дали последните пари за пасти.
Но така представени нещата през моята призма имат един негативен привкус.
Вариант: Става ясно, защо и как там има колони, които малцина могат да си позволят, и дали наистина е неодходима "помощ", при наличие на луксозни придобивки, макар и за лично ползване (не искам да отварям тема доколко вещшите са лични, ако са придобити например на базата на безвъзмездно ползване на обща собственост). Цялата история се огласява, за да няма недумлъвки и туй-онук и "не баш така, ами иначе"
Всичко това го пиша само защото намирам идеята за даренията и акциите за много добра, но съгласи се, че все пак даренията трябва да ходят при истински нуждаещи се, и както някой писа по-горе, в БГ има много домове, които са на къде къде по лошо дередже.