Отзиви от V-та благотворителна акция + afterparty

Организация и провеждане на клубните сбирки!
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Отзиви от V-та благотворителна акция + afterparty

Мнениеот Чудомир » Съб 03 юли 2010 22:29

ISRalien написа:Получава се развален телефон.
Отишли там едни хора, видели едни колони..
Възможно е някой да му ги е подарил.
Възможно е пича просто да ходи там на лечение/рехабилитация.
Всичко е възможно, ние нищо не знаем!
Не разполагаме с никаква информация и както ти каза - може нещата да не са баш така, а коренно различни.

Виж сега, ще ти дам един пример:
Аз почти винаги оставям бакшиш, защото оценявам труда на хората, които ме обслужват. Само ако са особенно неучтиви, си искам рестото до стотинка.

За сметка на това на просяк пари не давам - защото живея в държава, където т.нар. просяци получават такава социална помощ, за която аз години анред работих почти цял месец. А те не си мръдват пръста за нищо, само ходят и се разписват на края на месеца. Сега на същите тия дерибей аз месечно им плащам социалните. Говоря за хора, на които професията им е "безработен", защото те от примерно 5-10 години си я карат така.
Не че ще ме объркат парите, които бих дал, но на този човек (немския просяк) не е така, че ще умре от глад - той ще иде и ще си купи цигари или бира от бензиностанцията на тройна цена с моите пари, щото го мързи да иде до магазина.
Разбираш ли накъде бия?

В акциите на форума(!) давам, защото имам доверие, че ще се дадат по предназначение, за хора, които имат нужда, от хора, които са съвестни.
Не съм съгласен да помогна с лев или два, и после примерно да прочета, че сте ги изпили на кръчма, щото примерно не сте намерили за кво да ги похарчите.
Не съм съгласен да купувам хляб на хора, които са си дали последните пари за пасти.

Но така представени нещата през моята призма имат един негативен привкус.
Вариант: Става ясно, защо и как там има колони, които малцина могат да си позволят, и дали наистина е неодходима "помощ", при наличие на луксозни придобивки, макар и за лично ползване (не искам да отварям тема доколко вещшите са лични, ако са придобити например на базата на безвъзмездно ползване на обща собственост). Цялата история се огласява, за да няма недумлъвки и туй-онук и "не баш така, ами иначе"

Всичко това го пиша само защото намирам идеята за даренията и акциите за много добра, но съгласи се, че все пак даренията трябва да ходят при истински нуждаещи се, и както някой писа по-горе, в БГ има много домове, които са на къде къде по лошо дередже.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 04 юли 2010 13:15

Прав си за едно нещо - има домове в много по-окаяно състояние!
Но ние търсим домове по няколко критерия:
1. Най-нуждаещи се
2. В централна България или голям град, с цел максимално посещение.
3. Вече бих добавил и дом само с деца, защото там поне знаем какво да правим като отидем :(
4. Да не сме ходили там, с цел да помогнем на повече домове.
За целта трябва някой да има поглед върху дома, за да знае дали отговаря на тези критерии. Да е в или близо до града с дома. За това трябва време, а времето се отделя само срещу желание!
Това е третата акция, в чиято организация взимам участие, и вервай ми, за всяка година получаваме по 1-2 предложения...
Да, може да допуснем грешка, но както виждаш, това се вижда след акцията.
Отделно, не смятам, че си ми разбрал горното мнение, както казах, получава се развален телефон.
Искам да знаеш, че съм член на клуба главно заради благотворителните акции и независимо от чуждото мнение аз ще продължавам да участвам в организациите им и ще агитирам всички за това.

Ще помоля който има предложения за следващата ни благотворителна акция, да ги праща на мен, за да ги обсъдим.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Нед 04 юли 2010 15:40

ISRalien написа:Отделно, не смятам, че си ми разбрал горното мнение, както казах, получава се развален телефон.

Напълно те разбрах.
Ти сам каза:
Да, може да допуснем грешка, но както виждаш, това се вижда след акцията.

Аз не бих го определил като грешка, а като недоразумение, но както и да е...След като сме единодушни, че е имало
"нещо, [за което се подозира, че] не е било много редно" ([*]= разваления телефон)
то трябва да се разбере
--> дали действително е било нередно (примерно някой му е подарил колоните, както ти каза)
--> дали в противен случай не трябва да се говори с отговорното лице (директорката?), за да се потърси най-малкото нейното мнение
--> дали за бъдещите акции не може да се извадят поуки от това

Предложения за това, как вие ще правите акциите, аз няма да дам. Или си "играч", или си кибик. И както всички знаем, едно важно правило гласи: Кибиците да мълчат. (=след като не мога да помогна активно с време и участие)
Това е, за мен темата приключи.

П.С. През цялото време имам чувството, че думите ми се тълкуват като "Кой е виновен?", а моята идея е "Какво научихме от случилото се?"

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 04 юли 2010 17:11

член на клуба главно заради благотворителните акции и независимо от чуждото мнение аз ще продължавам да участвам в организациите им и ще агитирам всички за това.

И аз така...Ще помагам винаги и с каквото мога.... :012:

Доста колеги от форума са против тези акции,но никой не карам на сила да участва...Не стига че сме 5 човека на кръст,които се занимаваме,ами и кусури ни намират...( не визирам теб ). :talk:

Или участваш,или не се обаждаш...Аман от хора с акъл,трябва си действие... :banghead:

Няма да споменавам всеки от нас какви жертви е правил за да е на някоя от акциите-аз примерно за тази във Варна тръгнах от София в 03:00 часа сутринта след 3 часа сън...( и отсъствах от работа ) :wink:

Правя го защото искам и се чувствам щастлив след една такава акция... :mrgreen:

Благодаря за вниманието.

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 04 юли 2010 17:25

А така, това вече е друго.
Специално за такива случаи, смятам, че няма как предварително да се разбере дали реално е така...
Саше, не си прав за мненията на другите, специално за отрицателните... От всяко трябва да си вземем поука, това е дебат все пак :) Но си взимаме поука когато има такава, а не е просто някакво мнение на някой, който е против тия работи.
Радвам се, че се разбрахме все пак :)
А относно жертвите.. Те са много, но бледнеят пред детската усмивка :)

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 04 юли 2010 17:29

не си прав за мненията на другите, специално за отрицателните...

Темата за циганетата и тн. няма да я почвам.... :banghead:

От всяко трябва да си вземем поука, това е дебат все пак

Да,съгласен съм,но разбирам и оценявам мнението на хора които са били там и са помогнали...Не на кибици... :deal

А относно жертвите.. Те са много, но бледнеят пред детската усмивка

Това е най-важното винаги !!! :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 04 юли 2010 17:31

Dead man написа:
член на клуба главно заради благотворителните акции и независимо от чуждото мнение аз ще продължавам да участвам в организациите им и ще агитирам всички за това.

И аз така...Ще помагам винаги и с каквото мога.... :012:

Доста колеги от форума са против тези акции,но никой не карам на сила да участва...Не стига че сме 5 човека на кръст,които се занимаваме,ами и кусури ни намират...( не визирам теб ). :talk:

Или участваш,или не се обаждаш...Аман от хора с акъл,трябва си действие... :banghead:

Няма да споменавам всеки от нас какви жертви е правил за да е на някоя от акциите-аз примерно за тази във Варна тръгнах от София в 03:00 часа сутринта след 3 часа сън...( и отсъствах от работа ) :wink:

Правя го защото искам и се чувствам щастлив след една такава акция... :mrgreen:

Благодаря за вниманието.

Много си тъп , Саше mhihi

Аз съм от тези против и като член на клуба мога да си позволя да бъда против и да намирам кусури , защото клуба дарява по-голяма част от парите

ПП: За ентусиазма , ти си се навил , ок прави го , не спи , но това няма да ми промени мнението и няма да ме накара да спра да мрънкам и да съм против
:kissy:

Потребителски аватар
Ivailo
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 04 юли 2010 18:06

Жоре, специално за теб и за тези като теб, съм повтарял милион пъти - като не можеш/искаш да помогнеш на едно добро дело, поне не му пречи. Това, че ти не го виждаш като добро си е лично твой проблем.

Утайка такава mhihi

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Нед 04 юли 2010 18:37

ISRalien написа:От всяко трябва да си вземем поука, това е дебат все пак :) Но си взимаме поука когато има такава, а не е просто някакво мнение на някой, който е против тия работи.
Радвам се, че се разбрахме все пак :)

Ако тук имаш мен предвид, виждам, че сме се разбрали. :да:

Dead men написа:...оценявам мнението на хора които са били там и са помогнали...Не на кибици...

Прави разлика между човек, които не иска да ти се меси (но може би все пак е подкрепил идеята по някакъв начин), и такъв, които не е помогнал (пък и било то защото е априори против)
<ирония>
Ако ги няма виртуалните помагачи, следващия път няма да има нужда да ходите до там, защото ще направите "празен курс"
</ирония>

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 04 юли 2010 18:44

Прави разлика между човек, които не иска да ти се меси (но може би все пак е подкрепил идеята по някакъв начин), и такъв, които не е помогнал (пък и било то защото е априори против)
<ирония>
Ако ги няма виртуалните помагачи, следващия път няма да има нужда да ходите до там, защото ще направите "празен курс"
</ирония>

Правя разлика.... :012:

Имах предвид всички,които са помогнали за акцията,независимо дали са били или не в дома.... :012: :обичам ви

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Чет 08 юли 2010 19:25

Ами щом е толкова важно за вас все пак вие сте дарили и имате право да знаете за какво сте дарили,нека Васо да обесни. :roll:

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пет 06 авг 2010 7:55

Какво стана с обувките за децата ?

Нали един човек искаше да дари доста от магазина си в Троян... :012: :bowdown

Върни се в “Организационен”