Голф 3,смяна жило ръчна спирачка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Голф 3,смяна жило ръчна спирачка

Мнениеот tisho_psg » Вто 06 юли 2010 6:43

Колеги,зимата ми замръзваше ръчната на колата (голф 3 ГТИ 2Е мотор),отзад е с дискове.Та се чудя дали ще има ефект ако си сменя жилото на ръчната с ново или и с ново пак ще си замръзва? И някой знае ли от къде да си взема читаво жило-марка,цена...и лесно ли се сменя?
Мерси предварително :beer

Потребителски аватар
fresh
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3,смяна жило ръчна спирачка

Мнениеот fresh » Вто 06 юли 2010 6:50

Ще има афект ,мръзне ти защото ти е сцепена бронията някаде на жилото и зимата снега влиза вода и ето .. :) аз бях с същия проблем :) само провери кое от двете е ,успех :)

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 06 юли 2010 7:01

две жила ли са?

Потребителски аватар
fresh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fresh » Вто 06 юли 2010 7:08

трябва да са две защото на моя голф ми хваща само 1то в момента :)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 06 юли 2010 7:40

Сменяй и двете жила да не се притесняваш през зимата. :wink:

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 06 юли 2010 13:36

Малко офф:
От старите шофйори знам ,че зимата е хубаво да се избягва използването на ръчната спирачка!
Особенно за цяла вечер или повече....дори и с нови жила не е гаранция,че няма да замръзне!
:да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 06 юли 2010 17:36

Мерси на всички,при първа възможност ще мина през Порше изток да видя как вървят цените на жилата при тях.

Потребителски аватар
iageorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iageorgiev » Вто 06 юли 2010 20:45

Здравей колега!Моето мнение е че няма смисъл да даваш пари на вятъра.Аз от опит и от майстори знам,че когато е студено едно от двете(в твоя случай диска или накладката)остава по-топло от другото понеже преди това си натискал спирачка разбира се.Та когато вечер или там когато и да е паркираш и си дръпнеш ръчната двете се слепват от разликата в температурите.На всеки му се е случвало когато е много студено,ако си извади ръката от джоба и пипне студен метал тя да залепне.Та точно за това ти говоря.И моят съвет е да си караш със старите жила и да не дърпаш ръчната през зимата.Това е от мен.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 06 юли 2010 21:53

iageorgiev написа:Здравей колега!Моето мнение е че няма смисъл да даваш пари на вятъра.Аз от опит и от майстори знам,че когато е студено едно от двете(в твоя случай диска или накладката)остава по-топло от другото понеже преди това си натискал спирачка разбира се.Та когато вечер или там когато и да е паркираш и си дръпнеш ръчната двете се слепват от разликата в температурите.На всеки му се е случвало когато е много студено,ако си извади ръката от джоба и пипне студен метал тя да залепне.Та точно за това ти говоря.И моят съвет е да си караш със старите жила и да не дърпаш ръчната през зимата.Това е от мен.

Добре де колега,но аз като си мисля,ако замръзне диска за накладката и като тръгнеш или ще се "изкърти" леда или след 5-10 метра ще се загрее метала и ще се разтопи където е замръзнало.Или казано с други думи след 20 метра каране няма да има проблем.
А ако замръзне жилото и може да си държи опънати спирачките по-дълго време докато се размразят.Така си мисля аз де... :dontknow:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 06 юли 2010 21:56

то хубаво не се дърпа ръчната зимно време,но като ти се наложи един път на някоя стръмна улица или като забравиш че е зима и по навик я дръпнеш някоя вечер защо трябва задължително да има псуване на сутринта???

Потребителски аватар
iageorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iageorgiev » Сря 07 юли 2010 20:34

Виш сега колега понякога като ти залепне накладката за диска :banghead: ще влачиш гумата без тя да превърти на снега и да не може да се отлепи :banghead: (и така до напролет :D ).А по въпроса да ти се наложи да дърпаш ръчната на надолнище или нагоре,ако нямаш доверие на колата си на надолнище включвай задна,а на нагоре първа-така няма да отиде никъде.

Потребителски аватар
iCE-dOGG
Автомобил: Audi A4
Двигател: ASN

Мнениеот iCE-dOGG » Пон 12 юли 2010 9:04

TiL написа:виждал съм как се суркат гумите без д мръднат от залепнали накладки зимно време. И на мен се е случвало един път но слава богу бяха замръзнали леко и колата след 2 3 метра освободи ама... оттогава зимата ръгам първа и навъртам волана към бордюра.

и мен ми се е случвало не малко пъти да не върти някоя задна гума. верно отлепят, но последния път се отлепи феродото от металната част на накладката, вместо накладката от диска... и от тогава забравих какво е ръчна зимно време.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”