При рязко подаване на газ колата глъхне Пасат 1.8

Техническа и сервизна информация за Passat
ta4eto
Автомобил:
Двигател:

При рязко подаване на газ колата глъхне Пасат 1.8

Мнениеот ta4eto » Пет 18 юни 2010 20:52

Здравейте,
искам да попитам някои има ли си на идея на какво може да се дължи при рязко подаване на газ колата глъхне и това само в ниските обороти и то когато е загряла.Прави го и на бензин и на метан.
колата е Пасат 1.8

Последна промяна от gr_kanev на Сря 29 фев 2012 14:22, променено общо 2 пъти.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785 - покажи кой е твоят

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Re: При рязко подаване на газ колата глъхне

Мнениеот berkant3008 » Сря 07 юли 2010 21:01

мойта също беше така и се оправи от центровката на делкото има 1 болче 13 номер отвиваш и вартиш 2-3 милиметра

Doky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Doky » Сря 07 юли 2010 23:01

moq pasat e su6tiq na men mi se polu4ava ne6to takova kato ot mqsto podam rqzko gas i v na4aloto leko gluhne i posle trugva.. za tova li stava duma ako e su6toto i az da si barna delkoto ?

Последна промяна от IvanMan на Чет 08 юли 2010 5:48, променено общо 1 път.
Причина: кирилицата е задължителна!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 08 юли 2010 13:45

Да, и на мен ми го е правил така от центровка Б3-то, но може да е и от други неща като свещи кабели капачка/палец датчици темп. на въздуха (в моното) и водата (на тройника), клапата на филтъра да не е зацепила в едно положение, екуто да не е записало грешка - трябва да са изрядни. Освен това центровка се прави със стробоскоп и преди това се вкарва еку-то в режим на настройка с вагком, освен ако не е с вакумното делко... това с въртенето на сляпо може и да стане ама ще е 1 от 10 случая на късмет.

Последна промяна от dj_tuhla на Чет 08 юли 2010 17:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
berkant3008
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Чет 08 юли 2010 16:32

да точно така провери всички тези работи

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 08 юли 2010 17:31

Иначе имаше един що-годе работещ метод за центровка без стробоскоп, и той се състоеше до колкото помня в следното: На загасен двигател се намества в горна мъртва точка (като се бута напред назад на 5-а и се гледат белезите на маховика) и после се върти делкото така, че средата на палеца да сочи срещу един белег (би трябвало да го има на самото делко), но не съм 100% сигурен че е точно така. В смисъл не помня дали се намества на ГМТ или на 6 градуса фабричното предварение и после се върти така че палеца да сочи белега. За ГМТ белега на маховика е '0' а за фабричното предварение май беше една резка малко по настрани, и двете би трябвало да се виждат с фенерче, е може да се наложи да се позачисти леко, но нека все пак някой по-сведущ да се изкаже дали съм прав.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Чет 08 юли 2010 19:21

dj_tuhla написа:Иначе имаше един що-годе работещ метод за центровка без стробоскоп, и той се състоеше до колкото помня в следното: На загасен двигател се намества в горна мъртва точка (като се бута напред назад на 5-а и се гледат белезите на маховика) и после се върти делкото така, че средата на палеца да сочи срещу един белег (би трябвало да го има на самото делко), но не съм 100% сигурен че е точно така. В смисъл не помня дали се намества на ГМТ или на 6 градуса фабричното предварение и после се върти така че палеца да сочи белега. За ГМТ белега на маховика е '0' а за фабричното предварение май беше една резка малко по настрани, и двете би трябвало да се виждат с фенерче, е може да се наложи да се позачисти леко, но нека все пак някой по-сведущ да се изкаже дали съм прав.

Да така се прави, но при мен после след като всичко си беше на белезите,и след смяна на ангренаж, като я подкарах си беше жив мъртвец! После на своя глава реших да пипна делкото и то с около 1мм. наляво, т.е. обратно на часовниковата стрелка. И сега работи много добре без да съм я гледал със стробоскоп. Според мен няма значение дали делкото е като моето или е вакуумно-принципа е еднакъв - чрез него се измества ъгълът на подаване на искрата. Колегата ако иска може да си бележи сегашната позиция на делкото и при работещ двигател да го завърти с около милиметър наляво.

Потребителски аватар
berkant3008
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Чет 08 юли 2010 19:27

и аз направих като колегата христо помага дори 1 милиметър

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 08 юли 2010 20:11

Това че не работи добре с фабричното предварение се дължи на "хубавия" бензин, но така или иначе газ ако има малко повече предварение си иска, т.е. метода по-горе трябва да се допълни със "след като се намести на фабрично предварение се върти оше 1мм обратно на часовниковата срелка". Въпроса е все пак да се тръгне от фабричната стойност, защото не се знае в момента как е и колко майстори са се изредили до момента... mhihi

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Пет 04 ное 2011 15:02

Колеги,имам едно въпросче!Ако при рязко подаване на газ глъхне за момент и после си работи нормално,къде да търся проблема дали е в делкото или някаде другаде?И другия проблем,при спряло положение и рязко подаване на газ направо все едно работи на 2 цилиндъра,но това го прави понякога не всеки път!Дали е от скапаната центровка на делкото и ако е от нея на каде трябва да се завърти?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 04 ное 2011 15:09

Можеш 1 во да провериш свешти кабели делко,след това при изрядна запалителна уредба виж центровката на делкото,може и от скапана газ да е :talk:ПРОИЗВОЛНАТА ЦЕНТРОВКА НА ДЕЛКОТО БЕЗ СТРОБОСКОП НЕ Е УДАчНА :beer

Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Re: При рязко подаване на газ колата глъхне Пасат 4 1.8

Мнениеот illy1977 » Нед 06 ное 2011 17:02

Стробоскопи.....тъпотии....и све насвето. Хора чули подочули и.........Вагкопи, компири.
Бате...Палиш двигателя, отваряш капака след което вземаш един ключ "13"- най- добре тип лула. Отвиваш болта на делкото. Леко завърташ вляво- т.е. увеличаваш предварението...въргиш около 2-3 мм. Двигателя се усеща прекрасно по работата. Завърташ наляво и подаваш газ рязко, при оптимален режим няма хълцане, бавене и т.н. Има момент в който се качват ниските оборони, но след гасене т.н. компютър т.е. контролен ги нормализира. Имам три В3-ки. Псевдо "майстори" с откачени амбиции и ............................

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пон 07 ное 2011 1:19

:да:
illy1977 написа:Стробоскопи.....тъпотии....и све насвето. Хора чули подочули и.........Вагкопи, компири.
Бате...Палиш двигателя, отваряш капака след което вземаш един ключ "13"- най- добре тип лула. Отвиваш болта на делкото. Леко завърташ вляво- т.е. увеличаваш предварението...въргиш около 2-3 мм. Двигателя се усеща прекрасно по работата. Завърташ наляво и подаваш газ рязко, при оптимален режим няма хълцане, бавене и т.н. Има момент в който се качват ниските оборони, но след гасене т.н. компютър т.е. контролен ги нормализира. Имам три В3-ки. Псевдо "майстори" с откачени амбиции и ............................

Потребителски аватар
berkant3008
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Вто 08 ное 2011 12:13

колегата illy1977 е много прав.на мен ми правиха центровка с стродоскоп и колата не беше добре малко по-късно направихме центровка по белези и беше перфектна

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Вто 08 ное 2011 12:32

Еми тя центровката със стробоскоп пак се прави по белези, а ако има някакви съмнения Б3-то (а и не само) има една пластмасова тапа на скоростната кутия, маха се тя и там пак има белези. А за тази центровка на око за които някой говорят не ми се струва много удачна. С лекото завъртане на делкото предварянието бяга с няколко градуса, изпробвано 100%, ама без стробоскоп няма как да се разбере точно колко. А за въртене на делкото при спрял двигател няма смисъл да се говори. Ако някой майстор е правил центровката със стробоскоп и не я е направил както трябва това е друг въпрос.
А по темата, виж си първо кабелите и бобината преди да се върти делкото

Върни се в “Passat”