2е-към абф проект red_fire..лек тунинг-чип+спотрен колектор

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Re: някои иска ли да помогне за нов проект от 2е-към абф

Мнениеот golf_mania_jambol » Вто 06 юли 2010 14:53

относно 1,8 т , и аз мисля че са прехвалени... пусках се с ауди а3 1,8 Т уж не сток ( гърми отзаде огин кефи се онзи пич)
пускаме се КР-а му върви на предната врата..... според мен варианта е абф -читав, и хубави скорости....

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Вто 06 юли 2010 16:04

колеги засега харесах един абф за 700 лв с всичко за слагането.комплект.
но незнам как стоят нещата с документите някои знае ли какво ми трябва като документи и после в кат какво да правя?

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Вто 06 юли 2010 16:12

според вас колко ще е да ми се сложи абф-а като цена..4е тука чувам..300-500-1000.и така и неразбрах около коя сума да се движа.
последно маи ще е абф за-700лв
слагането незнам колко-???-имам кам 600 и малко за слагането-без препродаването на старото 2е.
и моя да продам за 400-500 лв с всичко.
мисля тези дни да деиствам леко.

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Вто 06 юли 2010 23:58

:bowdown :bowdown :bowdown .това получих от колега,които не ни свързва нищо ..освен love.vw Колега, намери ли все пак кой може да ти помогне? Аз сложих на един колега АБФ. Механичната част няма да ме затрудни. Единствено по инсталацията(окабеляването) ако липсва нещо може да представлява някаква трудност но въпреки това имам и Аутодата, по която може да успеем да се ориентираме. Иначе махането и поставянето на стария мотор става долу-горе за по-малко от един ден. За заплащане не искам да става и дума. Просто искам да ти помогна с каквото мога. Ако решиш да се възползваш от помощта ми драсни едно лично да се доразберем.
и моя отговор Съобщение
:bowdown :bowdown :bowdown три поклона за личното което ми изпрати!!!
много благодаря колега, в положението което сам изпаднал твоята помощ е добре дошла.
тези дни ще ти кажа със сигурност и си добре дошъл.засега реших аз да сложа новото сърце..сам в моя гараж.и да направя тема много добра и подробна,пална с снимки даже и видео.засега сме аз и едно момче което е слагало абф и вр6,но има няма да можем само двамата но с теб нещата ще са други.тако тръгна ще ти пиша да се видим,запознаем,и да пием по нещо.мерси пак жив и здрав. :drunk :beer

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Сря 07 юли 2010 13:43

Евала на колегата!

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Re: някои иска ли да помогне за нов проект от 2е-към ???

Мнениеот red_fire » Чет 08 юли 2010 13:24

колеги офертата отправена към мен е!!!
viewtopic.php?f=44&t=210503-бартер за този голф вр6.
аз давам моя голф + 1500 лв.и взимам неговия!!! как ви се струва офертата????
ако някои знае нещо повече за голфа да пише. + и - всичко е от полза.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: някои иска ли да помогне за нов проект от 2е-към -виж 3 стр

Мнениеот yoan4o » Чет 08 юли 2010 13:29

Не те съветвам.
Тоя голф беше на кой ли не и доколкото знам има някакъв проблем мотора.
Ако сложиш АБФ ще можеш да го регистрираш без проблем, но мотора трябва да е с документи!
Минава се техностест, за да видят, че вс. е ОК, там са към 200лв. доколкото знам и след това с протокола в кат за нови талони.

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Чет 08 юли 2010 13:33

значи голфа не е читав така ли?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 08 юли 2010 13:43

много по-добре отколкото да вземеш някой мотор насипно. Нито можеш да го заведеш на диагностика, нито да го чуеш поне... Ако тръгнеш да слагаш вр6 на твоя и да се изчистят всички проблеми, тия пари доникъде няма да ти стигнет. ВР6 има разлика в окачването спрямо твоята- стабилизираща щанга, шарнири, тампоните на макферсона са други(по прицип са усилени), поведението би трябвало да е друго... Естествено и спирачките... Няма да сменяш/преправяш изпускателна система... Искам да кажа че не е само мотор.
Направи един завой, виж ще ти пасне ли като кола и ако е читава действай :да:

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Чет 08 юли 2010 13:49

така ще стане..ако ми хареса ще се мятам.....преди да го взема ще има гиагностика и ще отида при никси да го погледнат. ама малко не ми се разделя с моя голфак. :обичам ви :wavecry

G60

Мнениеот G60 » Чет 08 юли 2010 15:49

Нямам кво да му мислиш,ти ако си въобразяваш ,че ще метнеш в коша един АБФ и готово много се лъжеш :idea: Знаеш ли ,че в 80% от случаите когато присаждаш друг мотор има проблеми които е доста трудно да изгладиш. Примери мога да ти дам доста,наскоро колега от Търново сменя мотора на голфа си,сложи АБФ които си вървеше отлично в старото купе докато при него имаше проблеми в началото които незнам дали е изчистил все още,друг пример: свалихме отлично работещ мотор 9А от корадо и един приятел го сложи в голфа си Г2,все още има известни затруднения да го накара да върви както в корадото. Лично аз имах доста затруднения докато подкарам както трябва ВР6-та която сложих в моето купе,а да ти кажа колко неща съм сменил освен "пълния комплект нужен за поставяне" :lol: (двигател кутия инсталация и компютър) единственото което остана от старата кола бяха ламарините,като дори се наложи да сменя дори предния капак защото ВР6 е доста по висок мотор. Ето защо върви виж колата която ти предлагат и ако е в що годе прилично състояние и има задоволителен вървеж,а като гледам обявата колата върви повече от добре щом дава ниски 14-ски на 400м по принцип нормален здрав ВР6 2.8 в купе на Корадо дава 15,1сек на 400м пиша за Корадо защото не съм се интересувал за Г3. Отиваш пробваш,засичаш ако трябва и ако написаното отговаря на истината сменяй колите без да се замисляш :да:

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 08 юли 2010 16:24

Абе не си продавай голфа бе, полудя ли? Като го гледам колко е лачен и стегнат, едва ли ще намериш втори такъв пък бил и той вр6 или абф.Събери си пари и тогава мисли.И незнам какво не ти харесва в твоята машина - кара те от точка а до точка б... както гледам е 115 коня. Перфе е, но ти си знаеш.Моят съвет е да не си продаваш колата, после да не плачеш.

mladej_it
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladej_it » Пет 09 юли 2010 12:19

Отправено към момчето с ник red_fire : ПриятелЮ от днес 09.07.2010 г. моя двигател с мойте скорости, с мойта инсталация, с мойте жила,с мойте педали,с мойте колектори вобще моя комплект за трансплантация от моята кола за теб и само за теб струва 1200 лв. за всички останали в този форум ще е 800 лв ,но спецялно за теб ще е 1200 защото си най-серьозния пич на света и не обичаш да връзваш тенекии! Освен това незнам какъв човек трябва да си ,че да искаш да купуваш двигател за Х на брой пари и да се свениш да завартиш един умрял телефон за 40 стотинки, незнам какъв човек трябва да си за да поемаш твърд ангажимент за среща и да връзваш N-та на брой тенекия! Просто благодаря ти най-съредчно за корекното отношение!
Такаче може модераторския екип да не му се изкефи на това мнение ,но то отговаря на твоето отношение към мен в последната седмица!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 09 юли 2010 14:23

mladej_it написа:... може модераторския екип да не му се изкефи на това мнение ,но то отговаря на твоето отношение към мен в последната седмица!

незнам дали ще се изкефи, ама се чух с продавача за едни амортисори... и не е необходимо много време, за да се разбере, че много точен пич. Иначе историята с мотора не е много приятна... толкова, без да вземам отношение.
Успех, на единия колега с разпродажбата, на другия с колата...

red_fire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_fire » Пет 09 юли 2010 15:03

наистина колегата mladej e прав..и аз излезнах некореттен :oops: :oops: ,за което аз му се извинявам и тук и на лс.но има едно но!!!
след като се чух с него..имах предложение за друг оглед.а мом4ето което ми го предложи идвал към мен,в същото време ми спират телефона. даже когато говорих с момчето с вр6-цата му казах че имам работа и да сваршим по барзо,4е имам и друга оговарка..момчето доиде с вр6-цата и аз бях толко ефектиран 4е съм в вр6 които аз искам толко много 4е забравих за времето....наистина излязох не коректен и си го признавам ,но аз съм сериозен-просто 0бстоятелствататака се стекоха. пребрах се в 23 в нас и вече нямаше смисъл да званя на колегата.
извинявам се пак :bowdown .

Върни се в “Силов тунинг”