Колкото повече гориво има, толкова по-върви ?
Re: Колкото повече гориво има, толкова по-върви ?
Сигурно на дъното се утаяват боклуци и като остане малко става нафта с ниско качество.
Ако нафтата е качествена не би трябвало да има разлика във вървенето на колата от пълен до празен резервоар.Когато напълниш догоре (истинска)нафта обикновенно тя е с добавка,след като покараш колата известно време добавката която слагат е много летлива и се изпарява по лесно от нафтата.Това е моето обяснение,освен ако резервоара и филтъра не са мръсни.Поздрави
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
А някой знае ли как се чисти тази цедка в резервоара?
Последна промяна от rosen79 на Пон 12 юли 2010 5:39, променено общо 1 път.
- aho_rabbit tdi
- Автомобил:
- Двигател:
откакто съм зад волана се чудя и се мая защо е така.Винаги карам пълно-празно и разлика има и то усещаща се ,независимо дали колата е дизел или бензин. Защо е така обаче.... 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Според мен - на дъното на резервоара остава вода - неизбежно е - тя е по-тежка от дизеловото гориво - с течение на времето се натрупва - интересното е че за 7 години и половна каране - от пробката на горивния филтър все още не съм успял да източа вода - но в резервоара какво е състоянието - божа работа!
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
rosen79 написа:А някой знае ли как се чисти тази цетка в резервоара?
Отваряш резервоара под задната седалка и вадиш сондата и най-отдолу е цедката.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Ето виждаме как се зараждат градските легенди
.
Ако горивото не достига ,и ако е карбураторен мотор ще падне нивото в карбуратора и вероятно ще се наблюдава подобен ефект на невървене без прекъсване на мотора .
Според мен обаче на дизел - ако в ГНП има гориво колата ще си върви нормално без значение колко има в резервоара , а ако се поемат и мехурчета въздух от резервоара , ще дойде момент в който мотора ще вземе да прекъсва и ще огасне .
Случвало ми се е с Голфа при запушен филтър - по равното си карам нормално , но в баира
прекъсва , прекъсва и гасне . Дърпам ръчна , паля си нормално , няма проблем ... засилвам си втора-трета и пак гасне
. При "устна"
проба на маркуча към ГНП (след филтъра) се оказа запушване на 99%
.

Ако горивото не достига ,и ако е карбураторен мотор ще падне нивото в карбуратора и вероятно ще се наблюдава подобен ефект на невървене без прекъсване на мотора .
Според мен обаче на дизел - ако в ГНП има гориво колата ще си върви нормално без значение колко има в резервоара , а ако се поемат и мехурчета въздух от резервоара , ще дойде момент в който мотора ще вземе да прекъсва и ще огасне .
Случвало ми се е с Голфа при запушен филтър - по равното си карам нормално , но в баира

- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Преди години бях на вълна " как да възпрепятстваме крадеца". Един приятел настояваше, че е достатъчно да се остави отворен резервоара да поема въздух и колата спирала да работи след малко време. Естествено го пуснах покрай ушите си, но сега се замислям. Полупразен резервоар- много въздух = лош вървеш, и обратното - няма въздух = лети.
levonik написа:Полупразен резервоар- много въздух = лош вървеш, и обратното - няма въздух = лети.
По-скоро е - отворен резервоар = изветряне на бензина = караш на А92.
- slavi_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
При мен при пален резервоар е по тромава.Като падне под 30 литра и осезаемо се дарпа повече.Немога да намеря каква е логиката освем че става малко по лека.
- _Impuls_
- Автомобил:
- Двигател:
При мен пълна празна върви еднакво , според мен има известна доза вношение
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Леле, какви бисери!
Значи, ако вместо резервоара сложа 200 литров варел, колата ще хвръкне!
А за боклуците в резервоара - някой от вас отварял ли е резервоар? Сондата е най - долу и смуче боклуци независимо от нивото на горивото.
Значи, ако вместо резервоара сложа 200 литров варел, колата ще хвръкне!

А за боклуците в резервоара - някой от вас отварял ли е резервоар? Сондата е най - долу и смуче боклуци независимо от нивото на горивото.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
slavi_tdi написа:При мен при пален резервоар е по тромава.Като падне под 30 литра и осезаемо се дарпа повече.Немога да намеря каква е логиката освем че става малко по лека.
Твойта кола да не е 1/2 конска сила, че теглото на 30 литра ще и спъва вървежа? Ами ако качиш и още 4 души, трябва съвсем да спре тогава.
- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Аз пък съм забелязал ,че с пълен резервоар и 3 туби по 20 литра в багажника на 1,6 лв/лт. направо излитам към космоса

Върни се в “Дизелови агрегати”