Теч на охладителна течност

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Теч на охладителна течност

Мнениеот rikipasata » Пон 12 юли 2010 16:23

Колеги здравейте отново :) . Вече почнах да пиша доста често (ЕГН-то на пасатчето започва да си казва своята тежка дума). Колата почна да се троши неконтролируемо :) , но не ми се дават излишни пари на майстори и затова питам тук , понеже съм пускал няколко теми и проблемите бяха решени , благодарения на някой от вас.

Та търсих в търсачката за моя проблем , но не намерих решение , понеже съм бос и незнам всъщност за какво питам :bishop :bowdown :063: :oops:

Става въпрос за 3тата картинка . Какво е точното наименование на тази част (още веднъж се извинявам за неподготвеността ми ) оградена с червено . Проблема е че от там започна да ми тече доста антифриз (100-150 мг на ден) .Мисля че може и да успея да го разглобя (като гледам има само 2 болтчета) , но въпроса ми е какъв е чарка да знам какво да купувам :)

Мерси предварително за отговорите и ако има такава тема , може мойта да бъде изтрита :)
Прикачени файлове
3.JPG
1.JPG
2.JPG

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: Теч на охладителна течност

Мнениеот Теодор » Пон 12 юли 2010 18:07

Тройник за охл.течност с гнезда за датчиците :idea: Оправя се със смяна :idea: Нов или втора употреба но по запазен, не си играй да го мажеш със силикони не става или е временно :wink:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 12 юли 2010 18:21

Детската им болест на кокалите. Тройник за датчиците, обаче има доста разновидности и трябва да се внимава да е същия. Цени от 5-6 до 15 лева за бройка.

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 12 юли 2010 18:34

Колеги Благодаря ви за отговорите :да: . Ще го сменям , поне не е много скъп .
Поздрави от мен и още веднъж мерси :applause: :applause: :applause:

Може да триете темата , отговорихте ми ясно и точно :)
Лека вечер :!: :обичам ви :mrgreen:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 12 юли 2010 19:53

Колега,може би ще те разочаровам,но тези евтините изкарват най-много година! :idea: В Юнито такъв оригинален(в смисъл качествен) струва 27 лв!Какъвто и да вземеш, само не го мажи със силикон(ако се престараеш със силикона следват много проблеми)!Успех! :wink:

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 12 юли 2010 19:57

Да колега мерси за съвете :applause: . Мисля първо да видя дали не е заминал О-пръстена и ако 3ника е здрав , ще сменя само пръстена , защото тройника ми е оригинален .

А да те питам къде се намира магазина на Юнитрейд , че в нета не отрких точен адрес :|

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 12 юли 2010 20:22

Първо го намажи със силикон от червения. После сложи някой марков от 10 - 15 лв, след това смени О - пръстена и накрая детайла.
Сменил съм 1 чанта такива джиджавки, включително и на моя кошник - вземи си нова!
:beer

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 12 юли 2010 20:35

rikipasata написа:Да колега мерси за съвете :applause: . Мисля първо да видя дали не е заминал О-пръстена и ако 3ника е здрав , ще сменя само пръстена , защото тройника ми е оригинален .

И моят протече от там , първо си вземи гумения О пръстен и пробвай - мисля че беше от порядъка на 1.5-2 лв. Преди да го сложиш почисти добре тройника и металната повърхност където ляга . Виж да няма неравности от ръжда моя имаше и малко подравних за да уплътни добре....и вече около 6 месеца не е мръднал .Когато стягаш не прекалявай :012: пластмасата е доста стара и може да се натроши .

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 12 юли 2010 20:37

rikipasata написа:Да колега мерси за съвете :applause: . Мисля първо да видя дали не е заминал О-пръстена и ако 3ника е здрав , ще сменя само пръстена , защото тройника ми е оригинален .

А да те питам къде се намира магазина на Юнитрейд , че в нета не отрких точен адрес :|

Пробвай с Гоогъл! mhihi Аз си купих моя от магазина в Овча купел-околовръстното(другия е в Дружба)! :wink:

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 12 юли 2010 20:44

Чичо гоогле знае всичко :bowdown , търсих ама съм търсил явно нещо друго ... :banghead: . Намерих къде е , аз навръщане от работа минавам по околовръстното и май ще се отбия .

Мерси на колегата red rider за съветите.

Благодаря Ви на всички за полезните неща и съвети . Разбрах доста неща . Наслука и късмет . Поздрави :beer :beer :beer

Върни се в “Passat”