енергоспестяващи крушки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Re: енергоспестяващи крушки

Мнениеот Каспър » Чет 15 юли 2010 22:04

valsn написа:Преди да се хвърлите на енергоспестяващите крушки, особено евтините, прочетете това:
http://www.thrillldrillls.com/energospe ... i-328.html

Сериозно ме притесни това, че съдържат живак и при счуване трябва да го събираш :!:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 15 юли 2010 22:29

Каспър написа:
valsn написа:Преди да се хвърлите на енергоспестяващите крушки, особено евтините, прочетете това:
http://www.thrillldrillls.com/energospe ... i-328.html

Сериозно ме притесни това, че съдържат живак и при счуване трябва да го събираш :!:

Е, пълно щастие няма! Ще внимаваш да не ги чупиш! Ами ако счупиш термометър с живак, проблемът е същия - неутрализира се със сяра, при по сериозни аварии викаш гражданска защита. В Европа затова е забранено да се изхвърлят такива лампи, батерии и други вредни отпадъци с конвенционалния боклук в контейнерите. Ама ние сме Ориента все още...

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 16 юли 2010 15:35

наистина са вредни - и тук е въпросът кое ценит повече - няколкото спестени вата или здравето си.
В дома могат да се ползват само в помещения, в които не стоите дълго - коридори, баня, тоалетна, сервизни помещения....Но всеки сам избира. Аз преди години, когато излязоха си бях взела - и като попорочетох повече, разбрах че не си струва жалките спестени стотинки. Само в гореспоменатите помещения се ползват у нас.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пет 16 юли 2010 19:31

Ljubon написа:
levonik написа:Здравейте! Преди време имаше предложение от колега за тези енергоспестяващи крушки, но въпреки здравото търсене всичко май е изтрито. Някой съхранил ли е инфо? Ще съм му благодарен. :beer

Май не си търсил както трябва, аз веднага намерих много оферти. :beer

Здравей! Без всякакви задни и предни мисли, би ли ме светнал, как се търси правилно. Аз търся така: мишле на търсене, написвам енергостестяващи крушки, уточнявам раздела и кликвам на търси.
viewtopic.php?f=60&t=211947&hilit=%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8+%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8
Това е единственото, което излиза, за енергоспестяващите, другото е за края на света, за кабели,фотоклетки.
Уточнил съм, че търся колегата от форума /и той да е доволен и аз/, а не в цялото световно интернет пространство пространство.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 16 юли 2010 20:07

levonik написа:
Ljubon написа:
levonik написа:Здравейте! Преди време имаше предложение от колега за тези енергоспестяващи крушки, но въпреки здравото търсене всичко май е изтрито. Някой съхранил ли е инфо? Ще съм му благодарен. :beer

Май не си търсил както трябва, аз веднага намерих много оферти. :beer

Здравей! Без всякакви задни и предни мисли, би ли ме светнал, как се търси правилно. Аз търся така: мишле на търсене, написвам енергостестяващи крушки, уточнявам раздела и кликвам на търси.
viewtopic.php?f=60&t=211947&hilit=%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8+%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8
Това е единственото, което излиза, за енергоспестяващите, другото е за края на света, за кабели,фотоклетки.
Уточнил съм, че търся колегата от форума /и той да е доволен и аз/, а не в цялото световно интернет пространство пространство.

Аз мисля, че за теб е по-важно цената да е по-ниска, а не да направиш услуга на някой от форума, като му купиш крушките. Не забравяй все пак, че във форума се подвизават и измамници и не дотам добронамерени продавачи.
Що се отнася до търсенето, не е необходимо да търсиш цялото световно пространство, а само българското. Пишеш в Гугъл "продавам енерго... крушки" и готово! Проста работа.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Съб 17 юли 2010 6:57

Направо ме разби! Как не бях се сетил? Колко съм задръстен, че не познавам собствените си подтици! Благодаря, че ми отвори очите! :bowdown
Хайде моля ключа, че засмърдя от тънки анализи на арменската ми душевност!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 17 юли 2010 10:02

levonik написа:Направо ме разби! Как не бях се сетил? Колко съм задръстен, че не познавам собствените си подтици! Благодаря, че ми отвори очите! :bowdown
Хайде моля ключа, че засмърдя от тънки анализи на арменската ми душевност!

Колега levonik,
Пускаш тема, хората отделят от времето си да ти я прочетат и да ти отговорят. Въпреки че темата ти не ме интересува и аз я прочетох и ти намерих най-добрата оферта за това, което търсиш, а ти проявяваш неуважение. Но занапред ще знам, че като видя ника ти, да не чета и отговарям.

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пон 19 юли 2010 23:19

Колега Ljubon имаш л.с. каде си?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 20 юли 2010 9:33

aylin78 написа:Колега Ljubon имаш л.с. каде си?

Тука съм си, но не виждам да има л.с. Сигурно е отишло в небитието.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 20 юли 2010 17:40

Вие съвсем откачихте :banghead:
Темата е, че се търси офертата на колегата nii за енергоспестяващите крушки, които той продава.
Е, нема такъв офтопик!!!
То не бяха вреди, то не бяха по-тънки оферти, че и накрая му се скарахте, че не знае какво търси!!!
Па даже и nii го изкарахте мошенник.
Друга работа нямате ли си???

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Вто 20 юли 2010 23:04

Аве българска му работа :lol: :lol: :lol:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 21 юли 2010 12:14

Абе един качествен Osram примерно, едва ли е толкова вреден чак. Но въпроса е, че на тая цена дето се продават, ползата е точно 0-. Даже набутвацията е по-голяма отколкото спестяването после. Още ме е яд, че инвестирах в "ЕКО" крушки и глупости подобни. Това са пълни измишльотини на глупавия ЕС. ТЕ ще ни продават крушки по 10 евро парчето, пък ние пестим от ток после 20 години с тях. Докато избием за високата им цена. Па аз може да не съм жив дотогава или да си светим с диоди или свещи. Хахаха ... Същото "ЕКО" стана и с тока. Ние изнасяме ток от ВЕЦ, който дефакто тук се прави без пари с руска техника изплатена преди 100 години от дядовците ни, които са градили и язовирите, по 1 стотинка киловата в ЕС. Пък тук го плащаме на 16-20 стотинки, за да строим някакви глупави ветрогенератори с клонящо към 0 КПД на сносни цени. Даже гледам във фактурите вече начисляват и цена за зелена енергия. :shock :lol: Айде на "ЕКО" купона. Голямата "ЕКО"-ЕС супер далавера започна. И разните му там Green тъпни и кампании дето прикриват голямото ограбване. Заблудените са милиони в многото държави с големи водни ресурси. :drunk mhihi :screwy

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 21 юли 2010 14:13

black` написа:Абе един качествен Osram примерно, едва ли е толкова вреден чак. Но въпроса е, че на тая цена дето се продават, ползата е точно 0-. Даже набутвацията е по-голяма отколкото спестяването после. Още ме е яд, че инвестирах в "ЕКО" крушки и глупости подобни. Това са пълни измишльотини на глупавия ЕС. ТЕ ще ни продават крушки по 10 евро парчето, пък ние пестим от ток после 20 години с тях. Докато избием за високата им цена. Па аз може да не съм жив дотогава или да си светим с диоди или свещи. Хахаха ... Същото "ЕКО" стана и с тока. Ние изнасяме ток от ВЕЦ, който дефакто тук се прави без пари с руска техника изплатена преди 100 години от дядовците ни, които са градили и язовирите, по 1 стотинка киловата в ЕС. Пък тук го плащаме на 16-20 стотинки, за да строим някакви глупави ветрогенератори с клонящо към 0 КПД на сносни цени. Даже гледам във фактурите вече начисляват и цена за зелена енергия. :shock :lol: Айде на "ЕКО" купона. Голямата "ЕКО"-ЕС супер далавера започна. И разните му там Green тъпни и кампании дето прикриват голямото ограбване. Заблудените са милиони в многото държави с големи водни ресурси. :drunk mhihi :screwy

А така.
Майната им на зелените инициативи, дайте да минеме на ТЕЦ-ове пак, да си купим американски автомобили, да ползваме колкото се може повече найлонови торбички, па после що лятото вали дъжд всеки ден, зимата няма сняг, а на Доспат се появява торнадо от време на време.
Задръж си мнението за себе си, което в случая няма нищо общо с темата :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 21 юли 2010 15:34

обявата ми е премахната защото вече не се занимавам с крушки.

който се чуди каква е далаверата - в англия държавата субсидира купувачите на такива крушки с цел екология ала-бала.
находчиви нашенци изкупуват огромни количества на символични цени, за останалото сами се сещайте.

във връзка със статията за вредата - филипсите са 2700 келвина, светлината е точно като на крушките с нажежаема жичка, и доколкото знам тръбата е с троен луминофор което я прави не по-вредна от восъчна свещ.

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 21 юли 2010 16:25

nii написа:обявата ми е премахната защото вече не се занимавам с крушки.

който се чуди каква е далаверата - в англия държавата субсидира купувачите на такива крушки с цел екология ала-бала.
находчиви нашенци изкупуват огромни количества на символични цени, за останалото сами се сещайте.

във връзка със статията за вредата - филипсите са 2700 келвина, светлината е точно като на крушките с нажежаема жичка, и доколкото знам тръбата е с троен луминофор което я прави не по-вредна от восъчна свещ.

Дам, филипсите са от Англия, обаче далаверата свърши и там, усетиха се че хората не ги ползват а ги продават в ибей, последната субсидия беше декември месец, и вече няма евтини енергоспестяващи :(

Върни се в “ОФФ-Топик - други”