valsn написа:Преди да се хвърлите на енергоспестяващите крушки, особено евтините, прочетете това:
http://www.thrillldrillls.com/energospe ... i-328.html
Сериозно ме притесни това, че съдържат живак и при счуване трябва да го събираш

valsn написа:Преди да се хвърлите на енергоспестяващите крушки, особено евтините, прочетете това:
Каспър написа:valsn написа:Преди да се хвърлите на енергоспестяващите крушки, особено евтините, прочетете това:
Сериозно ме притесни това, че съдържат живак и при счуване трябва да го събираш
Ljubon написа:levonik написа:Здравейте! Преди време имаше предложение от колега за тези енергоспестяващи крушки, но въпреки здравото търсене всичко май е изтрито. Някой съхранил ли е инфо? Ще съм му благодарен.
Май не си търсил както трябва, аз веднага намерих много оферти.
levonik написа:Ljubon написа:levonik написа:Здравейте! Преди време имаше предложение от колега за тези енергоспестяващи крушки, но въпреки здравото търсене всичко май е изтрито. Някой съхранил ли е инфо? Ще съм му благодарен.
Май не си търсил както трябва, аз веднага намерих много оферти.
Здравей! Без всякакви задни и предни мисли, би ли ме светнал, как се търси правилно. Аз търся така: мишле на търсене, написвам енергостестяващи крушки, уточнявам раздела и кликвам на търси.
viewtopic.php?f=60&t=211947&hilit=%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8+%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8
Това е единственото, което излиза, за енергоспестяващите, другото е за края на света, за кабели,фотоклетки.
Уточнил съм, че търся колегата от форума /и той да е доволен и аз/, а не в цялото световно интернет пространство пространство.
levonik написа:Направо ме разби! Как не бях се сетил? Колко съм задръстен, че не познавам собствените си подтици! Благодаря, че ми отвори очите!![]()
Хайде моля ключа, че засмърдя от тънки анализи на арменската ми душевност!
aylin78 написа:Колега Ljubon имаш л.с. каде си?
black` написа:Абе един качествен Osram примерно, едва ли е толкова вреден чак. Но въпроса е, че на тая цена дето се продават, ползата е точно 0-. Даже набутвацията е по-голяма отколкото спестяването после. Още ме е яд, че инвестирах в "ЕКО" крушки и глупости подобни. Това са пълни измишльотини на глупавия ЕС. ТЕ ще ни продават крушки по 10 евро парчето, пък ние пестим от ток после 20 години с тях. Докато избием за високата им цена. Па аз може да не съм жив дотогава или да си светим с диоди или свещи. Хахаха ... Същото "ЕКО" стана и с тока. Ние изнасяме ток от ВЕЦ, който дефакто тук се прави без пари с руска техника изплатена преди 100 години от дядовците ни, които са градили и язовирите, по 1 стотинка киловата в ЕС. Пък тук го плащаме на 16-20 стотинки, за да строим някакви глупави ветрогенератори с клонящо към 0 КПД на сносни цени. Даже гледам във фактурите вече начисляват и цена за зелена енергия.![]()
Айде на "ЕКО" купона. Голямата "ЕКО"-ЕС супер далавера започна. И разните му там Green тъпни и кампании дето прикриват голямото ограбване. Заблудените са милиони в многото държави с големи водни ресурси.
![]()
![]()
nii написа:обявата ми е премахната защото вече не се занимавам с крушки.
който се чуди каква е далаверата - в англия държавата субсидира купувачите на такива крушки с цел екология ала-бала.
находчиви нашенци изкупуват огромни количества на символични цени, за останалото сами се сещайте.
във връзка със статията за вредата - филипсите са 2700 келвина, светлината е точно като на крушките с нажежаема жичка, и доколкото знам тръбата е с троен луминофор което я прави не по-вредна от восъчна свещ.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 13 госта