Мигащ индикатор на подгряващите свещи при движение - решено

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Kalin55
Автомобил:
Двигател:

Мигащ индикатор на подгряващите свещи при движение - решено

Мнениеот Kalin55 » Сря 14 юли 2010 14:55

Здравейте, колеги! Първо-карам дизелово поло, AFN мотор, 110 коня, 1999 година. От известно време индикаторът на подгряващите свещи мига при движение на постоянна скорост (с 90 km на 5та) за няколко минути и след това гасне. Не се случва винаги, а само при по-хладно време. Колата си работи иначе OK, пали си нормално.
Имате ли някаква идея от какво може да е?
Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Мигащ индикатор на подгряващите свещи при движение

Мнениеот rosen79 » Сря 14 юли 2010 15:52

Пробвай като започне да мига да натиснеш спирачката,ако изгасне си смени стоп-машинката.Иначе това е признак,че дава някаква грешка в компа.Зкачи я на ваг-ком и ще разбереш каква грешка ти дава.Поразрови се малко из раздела има доста писано по този въпрос.

Потребителски аватар
Kalin55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin55 » Чет 15 юли 2010 14:35

Мерси колега!!! Проблема е, че сега е топло и не мига.
Има ли вариант да е от подгряващите свещи, защото май и 4те са заминали и ще ги сменям???
Имам и друг проблем по токовете. много странно - като натисна спирачката светва преден ляв фор?????? Идеи???? :beer

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 16 юли 2010 8:10

Диагностика ако направиш може и да излезе нещо!!! :да: А определено има някакъв проблем с токовете!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 16 юли 2010 8:40

Как разбра,че са заминали?Зимата как ти пали колата?Свещите не се контролират с датчик,и ако не работят ще разбереш зимата по паленето и работата на двигателя.

Потребителски аватар
Kalin55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin55 » Пет 16 юли 2010 8:52

MERSI ZA POMOSTTA (kym rosen79). V4era ve4erta dokato si karah (pak taka s 90 km na 5ta) zapo4na otnovo da miga i kato natisnah spira4kata ugasna (kakto me posyvetva rosen79)!!!
Ste pomolq samo za oste malko info. Kade se namira vyprosnata stop mashinka, koqto o4evidno dava problema i kolko struva? Mersi mnogo!!!

Кирилица!!!
Li4o

Потребителски аватар
Kalin55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin55 » Пет 16 юли 2010 9:00

A zimata pali ot pyrvi opit dori i v nai golemite studove (-10,-15)no s malko pove4e vyrtene ot obi4ainoto. Maistora mi kaza, 4e TDI motoryt pali nezavisimo dali mu rabotyat svestite i se pozvava 4e ima izgoreli svesti to4no po tova-4e zimota tr malko pove4e ot obi4ainoto vyrtene.
az q karam ve4e okolo 20 hil kilometra otkogato e vkarana kolata i reshih vse pak da smenq podgrqvastite svesti, stoto ne se znae kakvo im e systoqnieto.

Кирилица!!!
Li4o

Потребителски аватар
Kalin55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin55 » Пет 16 юли 2010 10:19

Разбрах ЗА КИРИЛИЦАТА!!! :oops:
Много благодарности на Росен за съвета :applause: !!!
Оказа се, че като натисна пспирачката спира да мига т.е проблемът е в стоп машинката.
Ще помоля за още малко информация - къде се намира въпросната стоп машинка, лесно ли се сменя и колко струма???
А за свещите - майстора ми каза, че ТДИ пали дори без да работи нито една свещл
Зимата пали от първи път, но с малко повече въртене от нормалното и в началото като запали работи малко по-шумно.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пет 16 юли 2010 11:19

Стоп машинката е при педала на спирачките,къде точно не мога да ти кажа.Провери дали ти светят стоповете(и двата),ако светят може да караш и така ако не те дразни.
П.П И пиши на кирилица,че ще ти изгори темата.

alexnz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexnz » Сря 21 юли 2010 21:24

колега няма какво да се притесняваш отиваш взимаш 4 броя подгряващи свещи и проблема е решен .... и аз имах сащия проблем сас предишния ми пасат и се чудех кво става ама те са били свещите просто като изгория някои и така след запалване след няколко мин работа на двг. и почва да мига индикатора за свещите

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Чет 22 юли 2010 6:53

alexnz написа:колега няма какво да се притесняваш отиваш взимаш 4 броя подгряващи свещи и проблема е решен .... и аз имах сащия проблем сас предишния ми пасат и се чудех кво става ама те са били свещите просто като изгория някои и така след запалване след няколко мин работа на двг. и почва да мига индикатора за свещите

Мисля че мнението ти е подвеждащо.Колата няма идикация за изгорели свещи. :D

Потребителски аватар
Kalin55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin55 » Пет 23 юли 2010 10:15

Проблемът е решен!!! Оказа се, че при смяна на крушка на стопа съм объркал крушката и от там е давало грешка-затова е мигал въпросният индикатор и затова светеше преден десен фар при натискане на спирачката. :D
Иначе смених и свещите (но това последното си го бях решил отдавна-не защото имаше проблем, а защото не знаех какво им е състоянието).Оказа се, както очаквах, че и 4те са сдали багажа, но колата въпреки това си палеше без проблем (майстора ми каза, че това било нормално за AFN моторите). :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”