Здравейте, колеги! Първо-карам дизелово поло, AFN мотор, 110 коня, 1999 година. От известно време индикаторът на подгряващите свещи мига при движение на постоянна скорост (с 90 km на 5та) за няколко минути и след това гасне. Не се случва винаги, а само при по-хладно време. Колата си работи иначе OK, пали си нормално.
Имате ли някаква идея от какво може да е?
Благодаря предварително!!!

Мигащ индикатор на подгряващите свещи при движение - решено
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мигащ индикатор на подгряващите свещи при движение
Пробвай като започне да мига да натиснеш спирачката,ако изгасне си смени стоп-машинката.Иначе това е признак,че дава някаква грешка в компа.Зкачи я на ваг-ком и ще разбереш каква грешка ти дава.Поразрови се малко из раздела има доста писано по този въпрос.
Мерси колега!!! Проблема е, че сега е топло и не мига.
Има ли вариант да е от подгряващите свещи, защото май и 4те са заминали и ще ги сменям???
Имам и друг проблем по токовете. много странно - като натисна спирачката светва преден ляв фор?????? Идеи????
Има ли вариант да е от подгряващите свещи, защото май и 4те са заминали и ще ги сменям???
Имам и друг проблем по токовете. много странно - като натисна спирачката светва преден ляв фор?????? Идеи????

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Диагностика ако направиш може и да излезе нещо!!!
А определено има някакъв проблем с токовете!

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Как разбра,че са заминали?Зимата как ти пали колата?Свещите не се контролират с датчик,и ако не работят ще разбереш зимата по паленето и работата на двигателя.
MERSI ZA POMOSTTA (kym rosen79). V4era ve4erta dokato si karah (pak taka s 90 km na 5ta) zapo4na otnovo da miga i kato natisnah spira4kata ugasna (kakto me posyvetva rosen79)!!!
Ste pomolq samo za oste malko info. Kade se namira vyprosnata stop mashinka, koqto o4evidno dava problema i kolko struva? Mersi mnogo!!!
Кирилица!!!
Li4o
Ste pomolq samo za oste malko info. Kade se namira vyprosnata stop mashinka, koqto o4evidno dava problema i kolko struva? Mersi mnogo!!!
Кирилица!!!
Li4o
A zimata pali ot pyrvi opit dori i v nai golemite studove (-10,-15)no s malko pove4e vyrtene ot obi4ainoto. Maistora mi kaza, 4e TDI motoryt pali nezavisimo dali mu rabotyat svestite i se pozvava 4e ima izgoreli svesti to4no po tova-4e zimota tr malko pove4e ot obi4ainoto vyrtene.
az q karam ve4e okolo 20 hil kilometra otkogato e vkarana kolata i reshih vse pak da smenq podgrqvastite svesti, stoto ne se znae kakvo im e systoqnieto.
Кирилица!!!
Li4o
az q karam ve4e okolo 20 hil kilometra otkogato e vkarana kolata i reshih vse pak da smenq podgrqvastite svesti, stoto ne se znae kakvo im e systoqnieto.
Кирилица!!!
Li4o
Разбрах ЗА КИРИЛИЦАТА!!!
Много благодарности на Росен за съвета
!!!
Оказа се, че като натисна пспирачката спира да мига т.е проблемът е в стоп машинката.
Ще помоля за още малко информация - къде се намира въпросната стоп машинка, лесно ли се сменя и колко струма???
А за свещите - майстора ми каза, че ТДИ пали дори без да работи нито една свещл
Зимата пали от първи път, но с малко повече въртене от нормалното и в началото като запали работи малко по-шумно.

Много благодарности на Росен за съвета

Оказа се, че като натисна пспирачката спира да мига т.е проблемът е в стоп машинката.
Ще помоля за още малко информация - къде се намира въпросната стоп машинка, лесно ли се сменя и колко струма???
А за свещите - майстора ми каза, че ТДИ пали дори без да работи нито една свещл
Зимата пали от първи път, но с малко повече въртене от нормалното и в началото като запали работи малко по-шумно.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Стоп машинката е при педала на спирачките,къде точно не мога да ти кажа.Провери дали ти светят стоповете(и двата),ако светят може да караш и така ако не те дразни.
П.П И пиши на кирилица,че ще ти изгори темата.
П.П И пиши на кирилица,че ще ти изгори темата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега няма какво да се притесняваш отиваш взимаш 4 броя подгряващи свещи и проблема е решен .... и аз имах сащия проблем сас предишния ми пасат и се чудех кво става ама те са били свещите просто като изгория някои и така след запалване след няколко мин работа на двг. и почва да мига индикатора за свещите
-
- Автомобил:
- Двигател:
alexnz написа:колега няма какво да се притесняваш отиваш взимаш 4 броя подгряващи свещи и проблема е решен .... и аз имах сащия проблем сас предишния ми пасат и се чудех кво става ама те са били свещите просто като изгория някои и така след запалване след няколко мин работа на двг. и почва да мига индикатора за свещите
Мисля че мнението ти е подвеждащо.Колата няма идикация за изгорели свещи.

Проблемът е решен!!! Оказа се, че при смяна на крушка на стопа съм объркал крушката и от там е давало грешка-затова е мигал въпросният индикатор и затова светеше преден десен фар при натискане на спирачката.
Иначе смених и свещите (но това последното си го бях решил отдавна-не защото имаше проблем, а защото не знаех какво им е състоянието).Оказа се, както очаквах, че и 4те са сдали багажа, но колата въпреки това си палеше без проблем (майстора ми каза, че това било нормално за AFN моторите).

Иначе смених и свещите (но това последното си го бях решил отдавна-не защото имаше проблем, а защото не знаех какво им е състоянието).Оказа се, както очаквах, че и 4те са сдали багажа, но колата въпреки това си палеше без проблем (майстора ми каза, че това било нормално за AFN моторите).

Върни се в “Дизелови агрегати”