Проблем с Golf 3 1.9 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с Golf 3 1.9 TDI

Мнениеот koby » Съб 10 юли 2010 16:23

vaskog написа:Благодаря :!: - не бях забелязъл :)

ако имаш отгоре пласмасовия капак нали са отдоло и няма как да е видиш

Потребителски аватар
vaskog
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASV

Мнениеот vaskog » Съб 10 юли 2010 16:30

Да имам го, но съм го свалял и не съм обърнал внимание :)

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 18 юли 2010 19:27

Днес смених умната дюза и никакво подобрение или човека който ми прави диагностиката си няма хал хабер от диагностика или тази дюза не работи който не ми се вярва защото е свалих от работеща кола.А сега ми кажете аджеба кво да права защото вече незнам от каде да го захватам омръзна ми да давам пари за диагностика и като ми кажат това е аз да го сменя и да няма подобрение

alextop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alextop » Нед 18 юли 2010 21:18

Преди 4 години имах Ибиза 110кс номер на мотор не помня! След като я купих (внос Италия) се белосах!
Тук във Варна има един дизел-сервиз там разглобиха всички вакуумни истории и нагласиха турбото! Колата много вървеше след техния ремонт-симптомите бяха същите!
Вакуумното управление и центровките бяха основният проблем!
После се оказа, че е чипосвана а компа се напълни с вода и до там!
Купих нов продадох я и сега жената кара 1,9 ТДИ Голф 3 автоматик!
Всички сме доволни!
Успех в ремонта но само от човек който разбира!
Използвай препоръки за майстор от форума за да не набутваш повече пари!

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Нед 18 юли 2010 21:48

alextop написа:Преди 4 години имах Ибиза 110кс номер на мотор не помня! След като я купих (внос Италия) се белосах!
Тук във Варна има един дизел-сервиз там разглобиха всички вакуумни истории и нагласиха турбото! Колата много вървеше след техния ремонт-симптомите бяха същите!
Вакуумното управление и центровките бяха основният проблем!
После се оказа, че е чипосвана а компа се напълни с вода и до там!
Купих нов продадох я и сега жената кара 1,9 ТДИ Голф 3 автоматик!
Всички сме доволни!
Успех в ремонта но само от човек който разбира!
Използвай препоръки за майстор от форума за да не набутваш повече пари!

Там е проблема че секи се бие в гардите че е майстор а до сега 2-3 човека са дали съвет който е на място и разбира

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Пон 19 юли 2010 14:55

Направете логовете с VAG-COM в движение и ги прикачи тук да ги огледаме от какво може да се получава това. 1z не е чак такава мистерия от какво може да не върви, че от едни хубави логове да не се разбере. И запомни логовете се правят в движение примерно, на 4-та от 1500-4000об. примерно с натиснат през цялото време педал на газта до доло на 100%. Правят ли ти диагностика на колата вътре в гаража с подаване газ на място забрави да разбират тия хора от коли. Идеята е колата да е в движение и при максимално натоварване на загрял мотор да не вземете да е ръчкате на студено. И другото, което може да видите с вага е центорвката на помпата. Това мисля, че на първо четене ще е достатъчно за диагностициране на автомобила, но ако имаш пари да сменяпш дюзи, дебитомери и турбо на принципа проба-грешка, няма ядове все някъде ще уцелите с проблема. И вслушай се в съветите за клубните майстори да отидеш при тях. Няй-малкото като ти вземе парите и нищо не направи можеш да го оплюеш едно хубаво и да си вземе поука :).

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 19 юли 2010 16:07

Legolas написа:Направете логовете с VAG-COM в движение и ги прикачи тук да ги огледаме от какво може да се получава това. 1z не е чак такава мистерия от какво може да не върви, че от едни хубави логове да не се разбере. И запомни логовете се правят в движение примерно, на 4-та от 1500-4000об. примерно с натиснат през цялото време педал на газта до доло на 100%. Правят ли ти диагностика на колата вътре в гаража с подаване газ на място забрави да разбират тия хора от коли. Идеята е колата да е в движение и при максимално натоварване на загрял мотор да не вземете да е ръчкате на студено. И другото, което може да видите с вага е центорвката на помпата. Това мисля, че на първо четене ще е достатъчно за диагностициране на автомобила, но ако имаш пари да сменяпш дюзи, дебитомери и турбо на принципа проба-грешка, няма ядове все някъде ще уцелите с проблема. И вслушай се в съветите за клубните майстори да отидеш при тях. Няй-малкото като ти вземе парите и нищо не направи можеш да го оплюеш едно хубаво и да си вземе поука :).

Тези дни ще ходя до човек който ми гарантират че разбира много брат ми е карал кола при него и щом е закачил веднага казал какво и е дано и на мен ми кажеще му кажа и логове да ми направи а относно за 4-та до 4000 оборота незнам дали ще издържи толкова мисла че ще започне пак да тресе и да пуши синявица

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Пон 19 юли 2010 18:54

Обади се на Вентоман той ще ти свърши работа :wink:

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 21 юли 2010 8:45

Е ще издържи, но ако те е страх да я ръчкаш поне до кам 3000об. е добре да се види какво се случва. НЕ говоря за подаване газ на място, а само в движение. Щом кади във високите обороти значи там ще да е проблема и трябва да се види.

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Вто 27 юли 2010 15:30

колега реши ли проблема че и моя голф прави същото :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Сря 28 юли 2010 11:03

половината да другата половина не проблема с забиването на 120 си остана

Потребителски аватар
boss_901
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boss_901 » Съб 02 окт 2010 20:31

Колега моя голф правеше същото,но след като смених агранажния ремък се оправи.Оказа се елементарно като сменях агрнажния ремък гнп беше прескочило един зъб :beer :beer

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 04 окт 2010 8:39

boss_901 написа:Колега моя голф правеше същото,но след като смених агранажния ремък се оправи.Оказа се елементарно като сменях агрнажния ремък гнп беше прескочило един зъб :beer :beer

Симптомите на прескочил ангренаж на ГНП за много явни а при мен няма нищо което да подсказва че ремъка може да е превъртял

Потребителски аватар
sinanmetin
Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
Двигател: CBAB
Контакти:

Мнениеот sinanmetin » Съб 09 окт 2010 15:41

Писал съм в друга тема. Аз го имах същия проблем. Карам пассат 1.9 тди 1з двигателя. отачало коато я взех нямах чип и до 120 добре след това спира тотално да върви тази кола. Отидох при известен майстор на ВАГ групата тука във Варна и за 1 час ми я оправи заедно с центровка на помпата. След това съм нямал проблеми сложих си и чип и съм още по доволен до 200 си върви без проблеми. Пробвай като загасиш двигателя и да го стартираш пак. При мен така се оправяше. Ако и при теб е така. ми пиши Л.С. да ти кажа от какво може да е най вероятно проблема ти. ?

lubito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubito » Вто 26 окт 2010 13:33

моят голф има същия проблем, ходих при един майстор и тои ми каза че проблема е в един клапан който се намира зад кутията на въздушния филтър и в него влизат 3 малки маркучета, свалях го пробвах да почистя но е капсолован, като го сложих се оправи за известно време и след това пак си остана проблема така си карам и сега не ми се дават 75лв за нов

Върни се в “Дизелови агрегати”