занасяне по снега...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: занасяне по снега...

Мнениеот Един » Пон 19 юли 2010 20:40

tisho_psg написа:и после-защо България е на първите места по смъртни случай по пътищата.... :не:

Никакъв проблем няма със зимни през лятото - освен, че няма да стават за зимни после.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 19 юли 2010 20:45

Сигурен ли си в това? Защото пролетта със зимните гуми спирането нямаше нищо общо с летните ми.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 19 юли 2010 20:56

Щом не ти е ясно,няма и смисъл да ти обяснявам защо.
Такива имам-с такива карам.Те гумите се продават,тия може да си ги имаш още 20 години и все да си ги караш с обяснението-Такива имам,с такива карам.
Зимни гуми се слагат когато температурата падне на 7 градуса и по-ниско,а не само когато има сняг.Та с тези гуми зимата както си карал докато падне снега...
С тези неща не се прави компромис,но винаги има такива дето за тях няма правила и си карат с всякакви комбинации от гуми?!?!

Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ote » Пон 19 юли 2010 21:02

Отпред съм с чисто нови зимни гуми (Debica), a задните са летни с добър грайфер (за което се признавам за виновен, но досега никога не е ставало така).
В момента съм леко стресиран и се чудя какво се прави в такива случаи? Как може да се овладе колата? Ако някой може да сподели малко опит... :horror:[/quote]
в твоя случай нищо не може да се направи с летни гуми не става та дори и да са нови.аз като теб със зимни отпред и летни отзад едвам я удържах с помоща на ESP-то в момента в който го изключих за проба колата стана неуправляема въртеше се на кадето си иска независимо на къде въртях волана.със снега и леда шега не бива

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 19 юли 2010 21:39

Каква е тая снежна тема през юли бе - откъде се изрови.

Потребителски аватар
Flanker
Автомобил: Megane ІІ
Двигател: F4R 2006

Мнениеот Flanker » Пон 19 юли 2010 22:12

van4ote написа:със снега и леда шега не бива

Смятам, че това е най-същественото - кратко и ясно казано. :да:
Не се е*.вайте с Хлъзгавото, то от майтап не разбира - показвате му неподходяща гума, пък то я взема за друго и Ви Го Нахлузва ненадейно барабар с гумата :shock

Един написа:Каква е тая снежна тема през юли бе - откъде се изрови.

Точно това щях да питам и аз. :003: :applause:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 20 юли 2010 8:38

Жега е !!!

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 20 юли 2010 10:38

Проблема на зимните гуми е шарката им и твърдостта. На топло омекват много, което влошава стабилността в завой. А шарката им е за сняг, нямат добри водосточни канали като летните. Досега всички зимни гуми, които съм пробвал на дъжд са ужасни, в сравнение с летни от същия клас.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Вто 20 юли 2010 12:03

tisho_psg написа:Щом не ти е ясно,няма и смисъл да ти обяснявам защо.
Такива имам-с такива карам.Те гумите се продават,тия може да си ги имаш още 20 години и все да си ги караш с обяснението-Такива имам,с такива карам.
Зимни гуми се слагат когато температурата падне на 7 градуса и по-ниско,а не само когато има сняг.Та с тези гуми зимата както си карал докато падне снега...
С тези неща не се прави компромис,но винаги има такива дето за тях няма правила и си карат с всякакви комбинации от гуми?!?!

Ами мисълта ми беше че колата почти не е пипана зимата или както някои по-горе каза е ползвана да се отиде на кафе с нея или да отида на работа с нея когато ме домързи пеша или не ми се дават 1-2 лева за такси.Главната причина да не се кара беше като падна снега защото не ми се рискуваше с тия съмнителни гуми и още тогава си казах: "Догодина ако трябва още от лятото ще си купя 4 гуми и ще си ги прибера в мазата..."
Не че нещо се оправдавам то все пак логично е да си има причина да се сменят гумите според сезона, щом има летни и зимни хората не случайно са ги измислили, но не виждам причина да ме упрекваш за нещо което е минало вече и съм казал че тая година ще слагам 4 нови зимни и ще карам със скорост съобразена със зимните условия. :roll:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 20 юли 2010 18:45

Вземи си 4 нови зимни гуми за зимата и си карай колицата със здраве и безаварийно :да:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 20 юли 2010 20:08

theultimate написа:Проблема на зимните гуми е шарката им и твърдостта. На топло омекват много, което влошава стабилността в завой. А шарката им е за сняг, нямат добри водосточни канали като летните. Досега всички зимни гуми, които съм пробвал на дъжд са ужасни, в сравнение с летни от същия клас.

Колко различни вида и какви зимни си пробвал досега в дъжд, я кажи?

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Вто 20 юли 2010 20:40

Аз до колкото знам зимните гуми са по-меки от летните, а от горещината стават по-твърди и губят качествата си на зимни гуми.Колкото до поведение на пътя през летния сезон,при мокар асвалт не мисля че имат лошо поведение.В смисал такъв че аз отзад съм със зимни тея седмици когат бяха дъждове задницата не ми е правила проблеми в завои.Един приятел пък в момента е с 4-те си зимни понеже скочи в една дупка и изкриви 2-те джанти (предна и задна) от дясната страна и направо зимните гуми със все тенекиените джанти му донесоха от тях.Преди 2-3 месеца беше това и още не си е изправял джантите и не си е купувал гуми че да си върне летните, а наскоро със зимните гуми колата му направи доста добро спиране та понеже нещо не са му в ред задните спирачки (май за наклатки плаче) и си помислих че ако не беше с летни гуми щяхме да влезем в на една кола багажника :deal

За някой хора понякога съм се бил вманиачавам или прекалено много изпипани съм обичал нещата и съм се престаравал,но винаги съм бил на мнение,че летните гуми са си за лятото, зимните за зимата особено след експериментите,които си правих миналата зима на сняг.

theultimate

Мнениеот theultimate » Вто 20 юли 2010 20:55

Един написа:
theultimate написа:Проблема на зимните гуми е шарката им и твърдостта. На топло омекват много, което влошава стабилността в завой. А шарката им е за сняг, нямат добри водосточни канали като летните. Досега всички зимни гуми, които съм пробвал на дъжд са ужасни, в сравнение с летни от същия клас.

Колко различни вида и какви зимни си пробвал досега в дъжд, я кажи?

Пробвал съм го дори и с приятели на техните коли. В момента, в който пролетта минеш на летни гуми колата става по-стабилна, особено на дъжд. Може би проблема го няма толкова при високия клас гуми като Мишелин, Континентал и т.н, но за съжаление не стигат средствата за такива нови.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 20 юли 2010 21:26

theultimate написа:Пробвал съм го дори и с приятели на техните коли. В момента, в който пролетта минеш на летни гуми колата става по-стабилна, особено на дъжд. Може би проблема го няма толкова при високия клас гуми като Мишелин, Континентал и т.н, но за съжаление не стигат средствата за такива нови.

Там е работата, че 10 пъти съм усещал точно обратната "стабилност". Като махна зимните и започват превъртания, хлъзгания и т.н. с летните гуми.

theultimate

Мнениеот theultimate » Сря 21 юли 2010 3:26

За нови (на малко години) гуми ли говорим? И за температури от 10 градуса+.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”