проблем с вентилатора на радиатора на В3
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с вентилатора на радиатора на В3
Здравейте колеги.Моля ви за малко помощ.Карам ПасатВ3, 1,8 ,90к.с. с ABSмотор, 92г. Досега перката на радиатора винаги се е включвала на време, но днес
. Преди два дни се наложи да сваля таблото защото имаше ел. проблем(студени спойки, които оправих).Възможно ли е докато оправям тези спойки да съм прецакал нещо друго и затова сега да не тръгва вентилатора? Възможно ли е да е от някоя маса?Ще съм Ви благодарен за всеки съвет.

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Re: проблем с вентилатора на радиатора на В3
Възможно е според мен ако си разкачал при бушониерата, иначе в таблото незнам да има нещо свързано с перката, но по-скоро първо си провери бушона на перката, после термодатчика в радиатора извади буксата от него и дай накъсо клемите с едно дебело кабелче, ако се включва значи сменяш датчик, успех. 

- jivko_ov
- Автомобил:
- Двигател:
Имах подобен проблем,смених датчика и сега е ок!
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
за кой датчик говорим - долу на радиатора или този който е горе на водното съединение?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Този на радиатора е за перката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Този на радиатора, вероятно е с три кабела - един плюс и два към вентилатора. Ако не стане с първите два кабела, единия се включва към третия. Ако и тогава не тръгне търси към релето или там където си оправял спойки.
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, благодаря за съветите. Най- вероятно проблема е в датчика на радиатора. Извадих буксата и с едно кабелче пробвах дали проблема не е във вентилатора - и двете скорости ( първа и втора) си работят - значи проблемацията идва от датчика даго е....
- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
Внимавай колега, не бързай да купуваш защото има най-различни и отварят на различна температура, освен това проблем може да е и термостата на водната помпа. В момента аз имам също проблем със вентилатора но той си включва и на двете скорости обаче доста късно , от което двигателят загрява доста бързо и при по продължително каране особено в градски условия, стига до там че ми прелива от казанчето за доливане.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
191 959 481 А
Dual termo switch 95*-84*C/102*-91*С
това е единственият датчик за двускоростна перка
Dual termo switch 95*-84*C/102*-91*С
това е единственият датчик за двускоростна перка
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ohdan ,термостата е сменян месец Март-марка Валер и до момента в който започна да се е..ва вентилатора нямам проблеми с термостата( преди седмица имах път към Търново , Елена и няма проблеми с него). Мисля , че е нормално сега в тези температури колата да загрява малко по-бързо.Два дни не съм карал колата , но мисля докато не сменя датчика да не се вкарвам във различни филми. Ще взема под внимание препоръката на колегата , който е дал номер на съответния качествен датчик - пък ще видим какво ще стане.
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги , днес смених датчика на радиатора но проблема съсзагряването пак си остана.Възможно ли е термостата да ми прави въртели(да отваря по-късно) или да имам подпушване по водната система.Помагайте 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Неразбрах перката се вкл. късно или изобщо нетръгва.Когато колата загрее провери маркучите от радиатора дали са топли.И колко загрява тая кола?
- Grafa_71
- Автомобил:
- Двигател:
Градски, след смяна на датчика перката се включи чак към 103градуса(поне това показваше стрелката на таблото). Маркучите са еднакво горещи- прави ми впечатление , че маркуча който отива към разширителния съд е много твърд, единия маркуч от изпарителя също е много твърд. След като изгасих двигателя и отворих капачката на съда се чу само леко изсъскване (май не е характерно), а течността вътре не беше гореща , както се предполага. Температурата достигна горе долу 105-107градуса- това никога не е било
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално си е да изсъска(може и водичка да хвърли като е загряла)нали системата е под налягане(преди не си ли ги стискал тея маркучи за сравнение).За маркучите мисълта ми беше да провериш кога загряват(на колко градуса отваря термостата).А като смени датчика погледнали на колко градуса се вкл.двете степени на перката.С тоя ремонт на таблото дали стрелката показва вярно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи погледни да нямаш гарнитура за смяна на изпарителя...