Газ, бензин, карбуратор - проблеми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пет 26 ное 2004 15:15

Така-а-а... Да започна с "мамка му".
Ходих в Дунев Мотор Спорт. Майсторът установи, че колата харчи много бензин.
Ето какво направи: врътна ми аванса (вече го научих къде е), врътна ми на газовата уредба клапичките - позатвори ги; врътна регулатора на въздуха (през въздушния филтър се бърка с една отвертка в карбураора). Това последното качи стабилността на преплитащите се обороти на бензин. Каза, че е божа работа дали карбураторът ще се отпуши - според него там е проблемът. Като е стоял без бензин, е имал пряк допир с въздуха (кислорода) и може да окислен на всякакави места. Каза и, че сваряването няма да го повреди, но няма смисъл, щотото я стане, я - не. Препоръча ми да сипя в бензина добавка за продухване на дюзи, жиглъори и подобни - около 10 лв. ориентир.
След като си тръгнах, бях на газ. Форсира малко мудничко - викам си - Владо, пак си внушаваш. Обаче на третия километър така падна мощността, че ЕЕЕДДДДВАААААММММММ!!!! ужас - дай на бензин - там си се разтърсва от време на време, ама поне тгли. и обратно при майстора - той ми каза да си въртя регулаторите на газта - тия врътките за потока, дето упоменах по-горе. Каза, че се вдига мощността, но и разходът. Е - врътнах ги с по един оборот двете - и дръпна. Полакомих се - я още един оборот. Разходомерът ми показа МНОГО - почтти 1,8 пъти над това, което съм виждал. Върнах ги обратно с по един оборот, но пак си стоеше разходът - показва ми 4, а преди ако е на 3, значи съм рязал зверски. (да утозчна, че е поврееден нещо и съм му научил до колко е икономичното и над колко показава яко горене).

Та това е в най-общи линии. Сега съм на работа и нямам възможност много да се впускам в обяснения.
Но изводът е , че май тоя карбуратор започне ли да прави мизерии - жална ти майка.

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Пет 26 ное 2004 19:49

Първо да се извиня че не е точно по темата, но е вдъхновено от нея това постче :lol: Не искам да съм черноглед, но прочетох цялата тема дотук и си мисля че твоите проблеми са поредното доказателство че евтиното ВИНАГИ излиза скъпо.
Слагаш си газ и си скапваш колата пък то нали било по-евтино.
Досега който и човек с монтирана газ да съм попитал, всеки ми е казал че има безбройни проблеми и масово ги махат газовите уредби.
Като искаш да ти е по-тънко, купуваш по-малък мотор, но го караш както си е измислен а не си правиш експерименти с него.
Особено сега когато газта е почти лев, просто не виждам смисъл от нея освен ако не си бакшиш и не въртиш по 500км на ден.
Може и да не съм прав, но ще чакам да ме оборите с аргументи.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Съб 27 ное 2004 11:35

StreetThug16V написа:Първо да се извиня че не е точно по темата, но е вдъхновено от нея това постче :lol: Не искам да съм черноглед, но прочетох цялата тема дотук и си мисля че твоите проблеми са поредното доказателство че евтиното ВИНАГИ излиза скъпо.
Слагаш си газ и си скапваш колата пък то нали било по-евтино.
Досега който и човек с монтирана газ да съм попитал, всеки ми е казал че има безбройни проблеми и масово ги махат газовите уредби.

Точно с това ама хич не съм съгласен, но всеки си има право на мнение... :roll:
Наистина, да си вземеш баварка или мерцедес 200+ и да го мъчиш с газова си е вид кощунство, но иначе ако газовата ти е поставена читаво и не се гавриш с нея, ти се отблагодарява многократно... :wink:

Потребителски аватар
isto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот isto » Пет 22 сеп 2006 20:23

StreetThug16V написа:Слагаш си газ и си скапваш колата пък то нали било по-евтино.

StreetThug16V написа:Особено сега когато газта е почти лев, просто не виждам смисъл от нея . . .

И с двете съм съгласен, но аз също карам газ (Lovato) на голф 2 вече 6та година и освен да намеря пари за газ друг проблем нямам :lol:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 25 сеп 2006 8:47

За да си нямате проблеми колата трябва да се пали всеки път на бензин !!! Кара ли се цяло лято само на газ гарантирано ще си имате главоболия после !!!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 25 сеп 2006 12:33

Освен ,ако не продължите и после да си карате на газ и да забравите
че имате карбуратор. :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”