124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: 124-ка от Австрия.Дали е добра идея?

Мнениеот muns61 » Съб 17 юли 2010 18:59

Ljubon написа:
hooligan_sk написа:... Кърпиш боядисваш за 500-600-1000лв и на втората зима пак цъфтиш... :да:

Имал си голям късмет, че колата е устискала чак до втората зима! Обикновено цъфтиш още след първата!

Зависи кой и как го е кърпил.

Изображение

Това е на синковеца фиатчето. Кърпил съм го преди 3 години и никъде не е избила ръжда. Е, дядо му се разписа на заден ход на преден ляв калник, но почти не личи. :Mr Green Fun

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 18 юли 2010 23:11

Някои не сте гризали дървото с изгнил автомобил. Двигателя като има нещо за смяна купуваш нови части и става като нов. А почне ли се една кола с китове, заварки на винкели и ламарини....няма много общо с оригиналния вид и след 1-2 години пак изниква някъде ръжда.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 19 юли 2010 20:27

theultimate написа:Някои не сте гризали дървото с изгнил автомобил. Двигателя като има нещо за смяна купуваш нови части и става като нов. А почне ли се една кола с китове, заварки на винкели и ламарини....няма много общо с оригиналния вид и след 1-2 години пак изниква някъде ръжда.

затова и голф 3 гти е най-евтината от гти серията- да не ми се обидите но кола дето гние струва по-малко от такава с проблеми по двигателя
очиларката и 124ката най-често гният по ръбовете на вратите-ако едно време собственика на колата още в гаранция е направил рекламация, щетите са отстранени и би трябвало да няма МНОГО проблеми.Интересно е че мерцедес дават 30 години гаранция срещу корозия, повечето други марки-12год, а италиански корейски и др дават и по 6-8 години.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 19 юли 2010 20:38

hitman0013 написа:...а италиански корейски и др дават и по 6-8 години.

Те толкова изкарват и моторите им май...

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 19 юли 2010 20:45

то това е интересното-как къде и кога можеш да се възползваш от тая 30год гаранция?!?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 19 юли 2010 20:51

hitman0013 написа:то това е интересното-как къде и кога можеш да се възползваш от тая 30год гаранция?!?

Това е като Lifetime гаранцията на някои други неща. Едва ли третия или петия собственик на трийсетгодишния Мерцедес, който е турчин примерно, ще дири гаранция. А и ако е имало удари и ремонти, едва ли ще важи.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Сря 21 юли 2010 9:56

то това е интересното-как къде и кога можеш да се възползваш от тая 30год гаранция?!?

според мен това е така наречената "гаранция за мобилност", тоест, че след 30 години тази кола още ще е жива и ще се движи.... :D

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 21 юли 2010 18:03

smurf написа:

според мен това е така наречената "гаранция за мобилност", тоест, че след 30 години тази кола още ще е жива и ще се движи.... :D

не не е това, но и гаранцията за мобилност пак е 30 год.ПРи бмв е 5 год. за сравнение.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Сря 21 юли 2010 18:43

Ljubon написа:
hooligan_sk написа:... Кърпиш боядисваш за 500-600-1000лв и на втората зима пак цъфтиш... :да:

Имал си голям късмет, че колата е устискала чак до втората зима! Обикновено цъфтиш още след първата!

Тия мнения са най - точните, който не се е занимавал с ръжда, той не знае за какъв ужас и наливане на пара става въпрос... Гледай внимателно, защото за тия пари 2 основни ремонта можеш да направиш. Сам се замисли колко взимат за един детайл в София (и не само) и колко неща можеш да оправиш по двигател или ходова, в сравнение от това да правиш 2-3 ръждиви детайла...

По темата за 124-ката не мога да кажа, тъй като не съм поддържал такава. Само мога да кажа, че от Австрия повечето коли са много ръждиви :roll:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 21 юли 2010 20:30

Fen написа:... който не се е занимавал с ръжда, той не знае за какъв ужас и наливане на пара става въпрос...

Ръждата наистина е нещо ужасно и борбата с нея винаги е неравностойна... Затова, моето мнение е, че е безмислено да се наливат пари в една кола, за да се кърпят прогнили детайли. Ако е здрав мотора и ходовата част, просто се кара, докато купето се разпадне.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 22 юли 2010 15:28

hitman0013 написа:
smurf написа:

не не е това, но и гаранцията за мобилност пак е 30 год.ПРи бмв е 5 год. за сравнение.

Гаранцията за мобилност означава,че сервизът който я е поел ще отстрани всяка повреда за своя сметка като за съответното време на ремонт ще предостави за ползване друг автомобил....и така до следващия преглед.Може да се подновява доста време-в моя случай 8 години, стига да си склонен да подменяш части и възли по препоръка на сервиза(това вече за собствена сметка след като изтече нормалната гаранция) :wink:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Нед 25 юли 2010 17:47

124 автоматик е твоята кола,но защо не погледнеш и турбо дизелите ,примерно 2.5ТД не се трошат като по новите дизели.Имат най-здравите автоматични кутии от това време,но трудно ще намериш 4матик за 3-4000лв.За разход на 2.5Д градско и то в Перник,автоматик на задно 10-13л,предполагам в София с 1-1.5л отгоре заради задръстванията.При 300Д очаквай още по висок разход,говоря за поддържани коли ,а не гробници,предполагам при 4матик разхода още нагоре и спокойно може да ти стигне до 15л нафта градско.На такова шофьори ,на които техните коли движат само на изпарения съм се наслушал и харчат по 5-6л нафта градско :lol: .124-та не е много скъп за поддръжка автомобил,даже може да се каже и евтин,само да не се наложи ремонт на заден мост с нивомат,че там е изваждане.
За ауди Ц4,мога да кажа само суперлативи отнсоно купето и салона/в 124 салона ме много дразни,все едно гледам шкаф/,но доста по скъп за поддържане от 124.2.5ТДИ/петака/независимо от мощността е много икономичен и вървежен мотор,градско харчи около 8л,извънграда пада и до 5.5л,но е по скъп за обслужване от 2.5ТД на мерц.При ауди получаваш по широко купе,по защитено от ръжда/но пак се появява/,по добър и комфортен салон/според мен и по мой вкус :D /по динамичен и икономичен мотор,по добра 4х4 система,но по лабава автоматична скоростна кутия.
При мерцедеса получваш по комфортна возия,по висок разход/независимо от мотора/по евтина поддръжка от на аудито,повече ръжда,муден дизелов мотор,по добра скоростна кутия.
Аз лично карам ауди,но харесвам 124,така,че не съм с предубеждения,карал съм много модификации и на мерцедеса и на аудито от посочените модели,с дизелови и бензинови мотори,с ръчни и автоматични кутии,на задно и 4х4.

Успех с търсенето и дано вземеш запазен екземпляр,независимо от марката.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пон 26 юли 2010 16:51

Колега станев11, толкова точно казано, че просто няма какво да се добави.Аз лично бих добавил само че дизела на ауди 2,5 тди не се слави като особено сполучлив, докато този на Мерцедеса е без забележки дори и с турбо да е.

hristomirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristomirov » Пон 02 авг 2010 3:51

А защо точно дизел? Бензин на газ излиза по-евтино като разходи за гориво, по-малко капризен е към качеството на горивото, по-евтина е поддръжката.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 02 авг 2010 11:11

eng написа:Колега станев11, толкова точно казано, че просто няма какво да се добави.Аз лично бих добавил само че дизела на ауди 2,5 тди не се слави като особено сполучлив, докато този на Мерцедеса е без забележки дори и с турбо да е.

Бъркаш дизеловите мотори на Ауди!

Повтарям се от предишно мнение в ТАЗИ тема...

escrime написа: ... Правиш огромна грешка за двигателите на Ауди. C4 са Ауди 100 и Ауди А6 (първите). И двете ползват означение за купето С4.
Следващото Ауди А6 (от 1997 г. нататък) е С5. То разполага и с многораменното окачване като на А4 и на Пасат Б5.

Ауди монтират 2.5 ТДИ, който е 5 цилиндъра в C4. Моторът го има в два варианта - 115 к.с. (може и 116 да е, нямам представа) и 140. По-мощният е и с 6 ръчни предавки.
2.5 ТДИ в C5 и нататък е с 6 цилиндъра и е познат като доста проблемен.

Двата мотора в общи линии нямат много общо. :idea: ...

Най-важното е да е запазен автомобилът за да няма главоболия в последствие.

Търпение и внимателно гледане решават много ядове в зародиш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”