124 автоматик е твоята кола,но защо не погледнеш и турбо дизелите ,примерно 2.5ТД не се трошат като по новите дизели.Имат най-здравите автоматични кутии от това време,но трудно ще намериш 4матик за 3-4000лв.За разход на 2.5Д градско и то в Перник,автоматик на задно 10-13л,предполагам в София с 1-1.5л отгоре заради задръстванията.При 300Д очаквай още по висок разход,говоря за поддържани коли ,а не гробници,предполагам при 4матик разхода още нагоре и спокойно може да ти стигне до 15л нафта градско.На такова шофьори ,на които техните коли движат само на изпарения съм се наслушал и харчат по 5-6л нафта градско

.124-та не е много скъп за поддръжка автомобил,даже може да се каже и евтин,само да не се наложи ремонт на заден мост с нивомат,че там е изваждане.
За ауди Ц4,мога да кажа само суперлативи отнсоно купето и салона/в 124 салона ме много дразни,все едно гледам шкаф/,но доста по скъп за поддържане от 124.2.5ТДИ/петака/независимо от мощността е много икономичен и вървежен мотор,градско харчи около 8л,извънграда пада и до 5.5л,но е по скъп за обслужване от 2.5ТД на мерц.При ауди получаваш по широко купе,по защитено от ръжда/но пак се появява/,по добър и комфортен салон/според мен и по мой вкус

/по динамичен и икономичен мотор,по добра 4х4 система,но по лабава автоматична скоростна кутия.
При мерцедеса получваш по комфортна возия,по висок разход/независимо от мотора/по евтина поддръжка от на аудито,повече ръжда,муден дизелов мотор,по добра скоростна кутия.
Аз лично карам ауди,но харесвам 124,така,че не съм с предубеждения,карал съм много модификации и на мерцедеса и на аудито от посочените модели,с дизелови и бензинови мотори,с ръчни и автоматични кутии,на задно и 4х4.
Успех с търсенето и дано вземеш запазен екземпляр,независимо от марката.