Б5 проблеми с радиото - решени !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблеми с радиото на Б5- решено!

Мнениеот radotom » Чет 22 юли 2010 22:56

:да: :bowdown

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ziatev » Пет 23 юли 2010 14:17

Вчера ходихме с мой колега с пасатите до Тояга - под моста за аерогарата.Сложиха ни по една приставка , която подава захранване на фабричния усилвател на колата.Резултата е - спря да шуми радиото дори и при пуснати ксенони.Прведи , когато влезех в тунела под Подуене към Слатина радиото почти изчезваше.А сега няма брумове и шумове.Цялата работа излезе 25лв с монтажа.Колите са B5. heavy metal zork

Потребителски аватар
passat_b5
Автомобил: Vw Passat b5 - Audi a4 b7
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Съб 19 ное 2011 23:11

Здравейте колеги и аз имам същия проблем който не мога да разреша от близо месец на Пасат Б5 и вече откачам :banghead: Та много ми се губи сигнала на радиото и постоянно бражди (ЗзЗЗз..)CD- Pioneer, пробвах с още 2 CD-та и със всички си смущава. Ходих до "уж" най-добрте майстори тук в Хасково единия ми каза изгорял ти е антенния усилвател който е в антената на тавана, ходих взех от друг пасат смених я резултата нулев пак шуми, после ми казаха че може някаде дами е прекъснат оригиналния кабел на антената, та вчера сменихме направо целия антенен кабел от CD-то до тавана с нов резултатат пак същия :banghead: бражди и това е, просто незнам вече какво може да е след като смених и антенния усилвател и е с нов антенен кабел. Моля колеги помогнете че не се издържа, а и най-вече като няма свястен майстор който си разбира от работата. Дайте съвет какво да правя.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 20 ное 2011 0:16

passat_b5 написа:Здравейте колеги и аз имам същия проблем който не мога да разреша от близо месец на Пасат Б5 и вече откачам :banghead: Та много ми се губи сигнала на радиото и постоянно бражди (ЗзЗЗз..)CD- Pioneer, пробвах с още 2 CD-та и със всички си смущава. Ходих до "уж" най-добрте майстори тук в Хасково единия ми каза изгорял ти е антенния усилвател който е в антената на тавана, ходих взех от друг пасат смених я резултата нулев пак шуми, после ми казаха че може някаде дами е прекъснат оригиналния кабел на антената, та вчера сменихме направо целия антенен кабел от CD-то до тавана с нов резултатат пак същия :banghead: бражди и това е, просто незнам вече какво може да е след като смених и антенния усилвател и е с нов антенен кабел. Моля колеги помогнете че не се издържа, а и най-вече като няма свястен майстор който си разбира от работата. Дайте съвет какво да правя.

Ходил си при майстори, които ремонтират печки Раховец. mhihi Антенният ти усилвател няма захранване най-вероятно. То се подава от оригиналното радио, но ти си с друго. Нужен ти е антенен адаптер за фантомно захранване по коаксиалния кабел. :012:
http://bgcarshop.com/product_info.php?m ... s_id=45933

Потребителски аватар
passat_b5
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Нед 20 ное 2011 0:45

Остави колега за тия "майстори" вече не искам да чуя защото всички за никаф ... не стават :banghead: . А били ми обяснил как точно се вързва този антенен адаптер смисъл да пусна +12 на антенния усилвател по кабела от кой кабел, цвят.. и ако има някви други подробностти или няква схема как нагледно става , за да не объркам нещо, ще съм ти много благодарен. Защото при майстори не отивам вече.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 20 ное 2011 1:09

Тук е описано:
viewtopic.php?f=12&t=253152

Потребителски аватар
passat_b5
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Нед 20 ное 2011 20:20

Ljubon написа:
passat_b5 написа:Здравейте колеги и аз имам същия проблем който не мога да разреша от близо месец на Пасат Б5 и вече откачам :banghead: Та много ми се губи сигнала на радиото и постоянно бражди (ЗзЗЗз..)CD- Pioneer, пробвах с още 2 CD-та и със всички си смущава. Ходих до "уж" най-добрте майстори тук в Хасково единия ми каза изгорял ти е антенния усилвател който е в антената на тавана, ходих взех от друг пасат смених я резултата нулев пак шуми, после ми казаха че може някаде дами е прекъснат оригиналния кабел на антената, та вчера сменихме направо целия антенен кабел от CD-то до тавана с нов резултатат пак същия :banghead: бражди и това е, просто незнам вече какво може да е след като смених и антенния усилвател и е с нов антенен кабел. Моля колеги помогнете че не се издържа, а и най-вече като няма свястен майстор който си разбира от работата. Дайте съвет какво да правя.

Ходил си при майстори, които ремонтират печки Раховец. mhihi Антенният ти усилвател няма захранване най-вероятно. То се подава от оригиналното радио, но ти си с друго. Нужен ти е антенен адаптер за фантомно захранване по коаксиалния кабел. :012:
http://bgcarshop.com/product_info.php?m ... s_id=45933

Колега Ljubon погледни този линк. Намерих този антенен адаптер но цената е доста ниска сравнение с линка който ти ми даде дали е същия поне на мен така на външен вид ми излежда същия? Ти какво мислиш дали с phantom захранване мисля че е същото?
http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=108 ... 75a4746d67

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 20 ное 2011 20:31

passat_b5 написа:Колега Ljubon погледни този линк. Намерих този антенен адаптер но цената е доста ниска сравнение с линка който ти ми даде дали е същия поне на мен така на външен вид ми излежда същия? Ти какво мислиш дали с phantom захранване мисля че е същото?
http://www.cable.bg/kabel.php?cPath=108 ... 75a4746d67

На външен вид е същото. Но описанието за предназначението му е друго - преход от един стандарт (букса) към друг. Объркващо е и това, че пише "с усилвател".
Най-добре се обади на продавача и му обясни за какво ти трябва, а той ще ти каже дали става или ще ти предложи нещо друго.
Успех! :beer

Потребителски аватар
passat_b5
Контакти:

Мнениеот passat_b5 » Пет 09 дек 2011 22:30

Здравейте колеги днес случайно видях в страницата на техномаркет че предлагат BLAUPUNKT ANTENNA A-R G 01-E, та въпроса ми е към всички колеги дали някой е чувал някаква информация точно за този вид антена, дали ще хваща радио както трябва без дразнещи шумове или ще е като тези измислените от 6-7лева лепящите по предния прозорец. Все пак марката и е добра а и парите но все пак ще съм ви благодарен да споделите,че с тази мойта оригинална антена никой не можа да се спряви а уж всички ми се правят на "майстори" :banghead: А ето я и въпросната антена на Blaupunkt.

http://www.technomarket.bg/products/09062072/blaupunkt-antenna-a-r-g-01-e

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Съб 10 дек 2011 12:16

Скоро и аз сменях радио-сд то на моя 99г седан и бях краино недоволен от слаб радио сигнал.Разровичках се из нета и разбрах,че
ОРИГИНАЛНОТО радио на Пасата подава захранване на антенен усилвател, които се намира под антената.Реших проблема за няколко стотинки и сега сигнала е убиец.
Купуват се едно дроселче 100 микро хенри и един кондензатор 100 пикофарада. Двете се запояват и общия им краи се запоява към жилото на антената ПОСОКА АНТЕНА на покрива.
Свободния краи на кондензатора се подава към вход антена на радиото, а свободния краи на дросела към +12 волта, когато се включи радиото.Има такъв извод от радио-сд то, когато се включи на този извод получаваш + 12волта.

ognian4o2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ognian4o2 » Пет 17 фев 2012 0:47

Днес си купих това:

Изображение

само че резултата не ми се вижда задоволителен. наложи се да отрежа пластмасовата букса, тъй като е друг стандарт и на нейно място запоих това:
Изображение
от към мъжкия край. А в женския включих антенния кабел.
За синия кабел (захранването) не бях много сигурен къде да го включа и го свързах с кабела "remote control" на CD-то, който е за дистанционно. Нямам мултимер и проверих с една крушка за фаровете като допрях кабела до нея и я бях опрял до маса но не светна.Къде да включа синия кабел? :banghead:
Касетофона е pioneer DEH-140UBB. все пак като че и има някакво подобрение но при включване на подгрева на задното стъкло на някои честоти започва ужасно пръщене и съскане.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 18 фев 2012 12:29

Здравейте,извинявам се на колегата,че му ползвам темата.Ползвам СД Сони,но ми се ще да хващам повече станции.Говорих с продавач на ел,компоненти за ползата от антенен усилвател,но според него аз имам такъв заводски и да си погледна да видя дали имам нещо проблем с него.Та знае ли някой дали Пасат Б4 има такъв усилвател?И още нещо,Моята кола,и Зафира А с почти същото Сони една до друга-ми Зафирата хваща доста повече и по качествено.ако може без коментари-Ми купи си Зафира. :beer

nasekomoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasekomoto » Пон 20 фев 2012 17:11

колега Zdravko Zankov не прочете ли цялата тема ,още в третия пост е обяснено че имаш такъв усилвател и се намира под кората на тавана.Но неговото захранване става само и единствено с оригиналната музика на пасата.При поставяне на друго СД този усилвател не може да бъде захранен и за това колегите си поставят допълнително такъв усилвател.дано да си ме разбрал

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 20 фев 2012 19:29

Колега,темата е за Б5.Аз питам за моя автомобил-Б4.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 20 фев 2012 23:00

Ти да не мислиш, че има немец с толкова акъл, че да измисли нещо по-различно? :lol: :lol:
И при теб, и при В5, както и при мен, на В3, пак си има усилвател, който се захранва от оригиналната музика.
Можеш да поровиш из кабеляците в таблото - вроятно ще набараш един сив коаксиален кабел с тънка жица, вървяща до него.
Е те така се захранва! :lol:

Върни се в “Passat”