bisi-vraca написа:Зимните гуми се карат само на сняг, при всички други ситуаций и температури те не могат дас спират- няма ли сняг- със зимни гуми се блъскаш в колата пред тебе.запомнете- никакви температури по 7 градуса и т.н. простотий- ако ще и -30 градуса да е зимната гума няма ли сняг да навлезе в прорезчетата и и да подобри сцеплението- тя ви е най- големия враг на спирането- без сняг- зимната гума е гъз.
Запомнете го!
Тука май си дрънкаш глупости
спомням си че четох в едно списание имаше тестове на 16-ки ли на 17-ки ли зимни гуми за голф 6. Та тестваха ги и на мокър асвалт и на сняг и при различна скорост на спиране.Та ако зимните гуми имаха лошо поведение на мокър асвалт при +7 или +10 градуса че тогава да чакаме да падне снега и тогава да слагаме зимни гуми за ко са ни зимни гуми ако ще и -50 градуса да е щом няма сняг по-добре с летните че са по стабилни
Мисълта ми е че не съм човек с кой знае колко опит, но нещата които знам са,че грайфера на зимните гуми се води "самопочистващ" един вид "ринат" следователно на сняг имат по-добро поведение спрямо летните, но това не означава че на сухо време или на мокар асвалт не реагират и никакви ги няма.От летния сезон по скоро от жегите им се еб*ва мамата понеже самите гуми са по-меки и се втвърдяват,а мисля че и грайфера се износвя повече понеже по мек също и издават шум в завоите - свирят.С други думи губят "зимните" си качества за симния сезон.Сега не споря при летния сезон как се представят и т.н., но това твое мнение направо ме уби.Направо май да се заключва темата

.И това което писа не разбирам-изразяваш някакво мнение по темата или просто се "разписваш" в поредната тема?