Две случки. Лятото 2007 г., хубави гуми отпред летни и по-смотани отзад. Беше мокро и на един завой, ама широк и голям завой, някъде с 90-100 перфектно се взема(неведнъж), Голфи като занесе задницата и айде в канавката. Зимата 2008 г., същата работа, че бях и с жената. Зимни гуми отпред, а хубавите летни отзад. И пак на завой, обаче с 50-60 км/ч. и пак задницата като тръгна и.....счупена джанта и страхът у жената. И реших веднъж завинаги. Веднага в магазина, 500 лв. за нови зимни гуми и тенекиени джанти и ела да мръднеш Голфи от пътя, ама друг път. Нея зима имаше 80 см. сняг тука. Колата се караше всеки божи ден. Не говорим за ледове и т.н. екстремни ситуации. Сега с BMW-то политиката е абсолютно същата, даже още по-задължителна. Нови зимни гуми и цяла зима, всеки ден, съм карал и съм си свиркал, а много "предни" са ме гледали ей така

. Напълно съм сериозен. Но това не е толкоз от предно или задно, колкото от гуми. Сега съм си с летните и пак си свиркам. Тъй че, преживял съм на два пъти ситуации по вина на гуми и спестени пари и акъл най-вече, които ми се върнаха тъпкано. И вече на такива легенди не вярвам, кой каквото ще да ми говори за гуми и как нямало значение, зимни, летни и т.н. Както казах по преди, ако нямам гуми, по-добре да не излизам. Примерите в това отношение са безброй. Скоро бях в София, у Студенстки град, гледам едни наточени баварци, мерцедеси, разни джипове, абе нови коли, хубави, и половината ги забелязах със зимни гуми, ей тъй се разхождах по улиците, чаках едни хора по работа. Чак ми стана смешно и гротексно. Кола за няколко десетки хиляди лева, а пари за едни гуми няма. Това беше на 10.07.2010 г. Та така с гумите.