Днес се захванах с антената, че мир не ми даваше да я гледам така.
Изходната позиция беше следната:
Около адаптера се вижда един
ринг, които е вътре в гумата - това е нещото, в което е завит адаптера, и се въртеше заедно с него при опит за отвъртане. Понеже не знаех дали този ринг не е вързан със спойка или подобна връзка вътре в антената ме беше страх да въртя безконечно, за да не прекъсна нещо.
Последва махане на корите ляво/дясно/горе в багажника (колата е комби), след което достъпа през открехнатия таван до антената е лесен, и ГПС антената се сваля лесно, след като човек успее да разкачи трите кабелчета към нея (ГПС,радио,телефон)
Това е модулът свален, с вече отвити болчета:
Така изглежда "гол", и тук се вижда, че горните ми опасения да не скъсам някое кабелче са били напразни - трите метални крачета правят контакт с това...
...което дотук наричах
ринг, в който беше завит адаптера (тук вече изваден със сила и подходящи клещи, дърпайки в посока антената и леко наляво-надясно):
Квадратните ръбчета са в нормално състояние под гумата, така че служат за застопоряване, но за съжаление не предотвратяват превъртане, ако се заклини антената
Тук вече разделени, ръждивата част е на има-няма 6 месеца....за това време е придобила този вид
Понеже лявата част не се продава отделно, трябваше да измисля нещо, което да е подобно по форма...и измислих следното просто решение...(продължението следва заради лимит на броя снимки)