Работа - Техномаркет или Хенди - съвети.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа - Техномаркет или Хенди - съвети.

Мнениеот enigma79 » Съб 03 юли 2010 23:00

moleo написа:Здравко, пич и аз не бих те взел на работа, защо ли ?

Нямаш опит, а дори не искаш да опиташ и да тръгнеш от някаде ! Всяка една работа в твоята ситуация ще ти е от полза и ще натрупаш опит.
Опита с клиенти е безценен. В този бизнес съм от достатъчно време, това което виждах през годините е хора да изискват но да не правят най-малкото усилие от тяхна страна. Защо не бих те взел ли, защото дори и с ниската заплата си негативен от самото начало, това е голям проблем.
Помисли, малко върху мотивацията си и мисля, че може да се справиш .

п.с

преди няколко години и аз започнах на подобна заплата.

Успех ти желая !

И сега какво.Там в Софията е друго,ела да видиш тука в провинцията как е.Искам да те попитам,мен ще вземеш ли на работа и каква заплата ще ми дадеш.Ако си мислиш че за 300-400лв щети работя и няма да си клатя макарите,жестоко се лъжеш :кючек: Само това ни остава :кючек: Да ти имам и държавата :drinking:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 03 юли 2010 23:12

Айде стига с това там в София сте добре , тука сме зле ..
Тука живота е 5 пъти по скъп , отколкото при Вас
престанете с тези глупави сравнения

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Съб 03 юли 2010 23:22

hooligans написа:

Напротив ... във Варна е по-скъпо. Абе изобщо в големите градове е по-скъпо отколкото в по-малките.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 03 юли 2010 23:53

hooligans написа:Айде стига с това там в София сте добре , тука сме зле ..
престанете с тези глупави сравнения

И кое ви е скъпото колеги?Колко ви е хляба,яденето,че имате една квартира скъпа и ревете като вдовици за х...Айде да не се гледаме и да се лъжеме.Мога да го кажа,защото съм живял в голям град,не е тайна кой е,Пловдив.Искате ли дави кажа,докато хляба беше там с години 40-70стотинки,тука в Хасково беше 1,20,най евтиния :horror: Ами и не само него,другите храни,цените,като идвах на гости тука,изпитва шок и ужас.Ето още един пример,като се преместих през 2008г ми трябваше една вик част за пералнята,в последната квартира в филибето,също копувах същата част,на цена от 60ст,да,ама тука беше 1.40,или можеби и 1.50,не си спомням кое точно беше,при възмутението ми за тази цена,ми отговориха най просто,ако искаш,обиколих всички магазини,таратанци за по евтино.Друго,квартири,нали имах семейство и дете,трябваше да съм самостоятелен,така една гарсониера в Хасково,вървеше към 150лв.Така а в Пловдив пак към тази цена,в зависемост от квартала,стигаше и до 200лв.Айде сега да си поговорим за заплати,опааа,там у големото село,заплатите тръгват от 700 нагоре,тука една мизерна заплата е в порядака на 400-600 и то 600 е най високото и много,много рядко,особено сега с тази криза,вече я няма тази заплата,паднаха и са на по 300-400лв .Така,мисля че повече доводи не е нужно да давам,само да вмента,един голям проблем в малките градове,а имено транспорт,дали до работното място,дали някаде другаде,особено ако трябва да пътуваш до работата :horror: нередовно,ако има,а ако няма,ами с личен автомобил.Спирам до тук и ще помоля,че няма смисъл от по наташен спор,забелязвам,че все горе на високото,сте онеправдани,блъскани от живота,Престанете,няам смисъл,не пасем трева и не ядем доматите с колците mhihi

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 04 юли 2010 0:02

София ако за теб е село , значи си доста комплексиран откъм местожителство ..
трябва ли да се обиждаме ?
Искаш да ми кажеш , че в София и в Хасково цените са еднакви :screwy

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 04 юли 2010 0:12

hooligans написа:София ако за теб е село , значи си доста комплексиран откъм местожителство ..

Така,с по горния цитат,визирах Пловдив,а не София,но въпреки това,както се казва в една приказка:
Градът е едно голямо село,или няколко село събрани в едно в един общ мегдан.
Друго заплатите при вас тръгваха от порядъка на 700 и достигаха 1300лв-1500лв.Имам не малко познати и там,в София,за да твърдя това mhihi

Потребителски аватар
hooligans

Мнениеот hooligans » Нед 04 юли 2010 0:16

enigma79 написа:
hooligans написа:София ако за теб е село , значи си доста комплексиран откъм местожителство ..

Така,с по горния цитат,визирах Пловдив,а не София,но въпреки това,както се казва в една приказка:
Градът е едно голямо село,или няколко село събрани в едно в един общ мегдан.
Друго заплатите при вас тръгваха от порядъка на 700 и достигаха 1300лв-1500лв.Имам не малко познати и там,в София,за да твърдя това mhihi

какво работят познатите ти
да заебвам архитектурата и да почвам като тях ...
не си ли се замислял че те лъжат :roll:
аз нямам познат с такава заплата

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 04 юли 2010 7:24

hooligans написа:какво работят познатите ти

:shock
колега, очевидно си софиянец и нямаш близак контакт с прованса. "Там", където и аз ходя всеки уйк енд, хората не могат да си позволят да идат на море от 20 год, а като идат в магазина децата им са възпитани да не искат вафла, защото знаят, че няма пари, да- 30 стотинки нямат, за да купят вафла на детето си. Понякога се случва и хич не е приятно то да реве, а да не могат да му купят вафла за някакви стотинки.
А в Сф с една прилична професия и малко опит /2-3 год/ по нея, посочената заплата е съвсем нормална /1300-500/.
Единствените разходи в повече в Сф са за транспорт и квартира, ако приемем, че и да си там и другаде я нямаш.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 04 юли 2010 8:18

pakumba написа:
hooligans написа:какво работят познатите ти

:shock
колега, очевидно си софиянец и нямаш близак контакт с прованса. "Там", където и аз ходя всеки уйк енд, хората не могат да си позволят да идат на море от 20 год, а като идат в магазина децата им са възпитани да не искат вафла, защото знаят, че няма пари, да- 30 стотинки нямат, за да купят вафла на детето си. Понякога се случва и хич не е приятно то да реве, а да не могат да му купят вафла за някакви стотинки.
А в Сф с една прилична професия и малко опит /2-3 год/ по нея, посочената заплата е съвсем нормална /1300-500/.
Единствените разходи в повече в Сф са за транспорт и квартира, ако приемем, че и да си там и другаде я нямаш.

:bowdown :bowdown :bowdown
Ето това е най точното мнение.Аз го виждам с очите си всеки ден и не само това,но и го изпитвам на собствен гръб :banghead:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 04 юли 2010 9:47

pakumba написа:А в Сф с една прилична професия и малко опит /2-3 год/ по нея, посочената заплата е съвсем нормална /1300-500/.

Това е ключово в случая - досега виждам да говорите само за заплатите в София. Ама кои заплати - на продавачка или на системен администратор? Ако имаш добро образование и някакъв опит съм съгласен, че имаш доста повече възможности в София отколкото в Хасково да кажем. Но ако си продавачка на пазарчето в Младост не ми се връзва някак.

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Нед 04 юли 2010 9:54

Колеги не се карайте.
На всякъде е трудно по един или друг начин.
Като започна нова работа не мога да се правя на интересен и важен от първите дни. Ще започна, ще се старая, ще се уча,ще уважавам колегите, ще дам каквото може от мене, а пък след време - 2-3-4 месеца, ако видя, че няма от другата страна поне едно уважение и отношение, ще обърна другата страница.
Много е важно на какъв колектив ще попаднеш и с какви хора ще работиш.
В предишната ми работя бяхме 3-ма - шефката, счетеводителят и аз. Карахме си екстра - на всеки празник премии и ходене на кръчма или ресторант. Помагане извън работно време - счетоводителят си прави ремонт и ходих няколко дни от сутрин до вечер до 9 часа да работя, но така е като има добър колектив и с добри хора се работи.
Едно нещо знам - където се съберат да работят жени става като змиярник.
Ние там си бяхме 2 мъже, а и шефката беше мъжкарана, така че нямахме никакви проблеми.
Въпрос на оцеляване е колеги.
Поздрави.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 04 юли 2010 10:08

maxpayne написа:
pakumba написа:А в Сф с една прилична професия и малко опит /2-3 год/ по нея, посочената заплата е съвсем нормална /1300-500/.

Това е ключово в случая - досега виждам да говорите само за заплатите в София. Ама кои заплати - на продавачка или на системен администратор? Ако имаш добро образование и някакъв опит съм съгласен, че имаш доста повече възможности в София отколкото в Хасково да кажем. Но ако си продавачка на пазарчето в Младост не ми се връзва някак.

Колега,последно пиша,че се разводни темата,ама се оляхте,доста хора имам тука познати,да не забравяме че и други има от Хасково тука,които могат да потвърдят,че дори да си на отговорна длъжност,или както става в повечето случаи,бачкатор,а в същото време имаш един куп отговорности и задължения,равняващи се на обем работа за още трима човека,като единия е задължително тип ''началник'',без значение да ли ще поръчваш стока,тука визирам финансовата част,или ще управляваш някой друг като теб бачкатор,или дори само себе си,примери много и всичко това за 300-450 лв :horror: Так бях и на последната работа,настройчик,той и оператор на машина сидел10 за раздувани на бутилки.Това включваше всичко в моята смяна,от разправии и нерви да се занимаваш с хора които не им се работи за мижави пари,от порядъка на 250-350лв,до проблеми с машината от нямане на никакви части,дори едни прости болтове,всичко по български се закрепваше,с тел,свински опашки и това при голямо налягане от порядъка на 40бара.И недай се боже нещо да не върви,което си е нормално,ти си виновен,колкото и да се превиваш от работа,ти все не си вършеш работа и всичко това на фона от заплата 500лв.Е къде е края,реално аз бачкам за трима човека минимум,рабододателя си прибира заплатата на двама от тях,или я спестява,ако вие по удобно да го разберете и ми дава само една,а аз че се трепя по 12часа,доста често почивам само 12часа и то не пълни и пак отивам на смяна :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Ами както се случи,намаля работата,4 месеца не можеш да почнеш никъде работа,няма работа,докато там на високото,може и за 400-500лв да почнете,пак имате тази възможност,погледнете обявите,мнооого,мнооого повече от тука,само за Пловдив са 20страници пи съотношение за Хасково само 2,от които мога да твърдя,едната се повтаря,или казано накратко са невалидни и пак ми говорете че при вас е зле.Всичко това за мен е само излишно мрънкане,ако беше зле,нямаше да се събират от кол и въже хора в София,нали знаете,ако няма храна там,няма да има толкова калабалък :012:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 04 юли 2010 13:44

Айиии... пак стана Софията това- провинцията онова :lol: :lol:
И тъй като съм от провинцията (визирания от Жори енигмата Пловдив), надявам се няма да ме линчувате, че ще заключа :lol:
Впрочем - като инфо - да, в Пловдив хляба е един от най-евтините в цяла България (65ст.).
И други неща са много по-евтини от малките градове. И от София е по-евтино.
Защо ли?
Елементарно!
Голям град, с много конкуренция и... ниски разходи за заплати. :?

Хайде колегата като натрупа впечатления от новата работа да пише на някой да отключи и да сподели ;)
Успех на всички! :да:

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Вто 27 юли 2010 8:34

Благодаря на Радотом.
Ето, че вече изтече почти един месец от както съм там и имам събрани доста впечатления.
Като цяло работата не е трудна, но ми трябваше време да свикна с висенето прав в дълъг период от време.
Получава се 2 пъти стока на седмица, като няма тежка физическа работа - повечето неща се карат с колички.
Работата с клиенти ми харесва - е има и такива които ти утрепат по 30 мин. само да те разпитват и накрай не купят нищо.
мисля, че се справям сравнително добре в продажбите - изпитвам трудности при настройките на телевизорите, но ще се свикне.
За колегите - не мога да кажа нищо лошо - когато съм попитал нещо ми се отговаря и помага. Е понякога и леко се показват рогата, но това си е нормално.
Има един с който почнахме заедно работа. Той ми е комшия и живее срещу моята врата по принцип, но живее при баба му в друг блок. Та с него нещата не се получават много много - раздава ми заповеди, подвиква, ежи ми се и др. такива. За сега съм го предупредил, по натам ще преценя как да процедирам.
Бах на обечуние в София 3 дни - беше забавно, но не и кой знае колко полезно.
Сега от 23 авг съм пак на обучение - 10 дни. Като ни се плаща единствено хотела и едно закуска - обед, вечеря, пътни разходи до техномаркета в който ще сме на обучение си поемаме ние. Пълна капутска работа, ама нали трябва шефовете добре да се налапат с парички.
Еми това е за сега.
Поздрави.
П.П. Два пъти получих бакшиш :mrgreen:

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Вто 27 юли 2010 11:52

zdravko_dimitrov1986 написа:Сега от 23 авг съм пак на обучение - 10 дни. Като ни се плаща единствено хотела и едно закуска - обед, вечеря, пътни разходи до техномаркета в който ще сме на обучение си поемаме ние. Пълна капутска работа, ама нали трябва шефовете добре да се налапат с парички.

"Хванати сме в капана на този ужасен свят, на капитализма."

Върни се в “ОФФ-Топик - други”