Работа - Техномаркет или Хенди - съвети.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа - Техномаркет или Хенди - съвети.

Мнениеот Aneto » Вто 27 юли 2010 22:20

zdravko_dimitrov1986 написа:Благодаря на Радотом.
Работата с клиенти ми харесва - е има и такива които ти утрепат по 30 мин. само да те разпитват и накрай не купят нищо.

Браво колега, поздравления. Само съвет от мен - не знам дали специално в Техномаркета или в хенди има, ама иначе почти всички големи фирми пращат тайни клиенти. И честно, не ти го пожелавам. Най-лесно се познават по едно - почти винаги задават един и същи въпрос по време на разговора - а, вашата фирма е скъпа, еди къде си е по-евтино /или по-добро, или по-качествено... в този дух/.
Успех в работата! :beer

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Вто 27 юли 2010 23:42

Добре че си почнал, по-добре от това да лежиш у дома и да имаш 2 лева на ден за кафе. Аз съм по - скоро от "шибаните регионални педали", ама ако ти кажа че на седмица се срещам поне с двама - трима които си мислят че е обидно да се работи за 400 лева а не могат да работят с калкулатор дори...и нямат никакъв трудов стаж и опит. Всяко начало е трудно, всички ще ти бъдат криви, натрупай малко стаж и опит и тогава прецени дали можеш да растеж нагоре/като пари и позиция/ в тази фирма.Един ден като станеш сдухан регионален или нещо подобно ще се чудиш защо всички новобранци те мразят - само защото изискваш от тях да си вършат работата на ниво?!? И не си търси лека и спокойна работа, от нея се затъпява и се хващат хемороиди, като станеш на години тогава търси спокойствие. Айде стига толкова, сам ще си прецениш, бачкай си да си имаш парички, без работа в тоз живот не може.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 28 юли 2010 0:17

npachovski написа:
zdravko_dimitrov1986 написа:Сега от 23 авг съм пак на обучение - 10 дни. Като ни се плаща единствено хотела и едно закуска - обед, вечеря, пътни разходи до техномаркета в който ще сме на обучение си поемаме ние. Пълна капутска работа, ама нали трябва шефовете добре да се налапат с парички.

"Хванати сме в капана на този ужасен свят, на капитализма."

В какво си хванат - и да искаш не можеш върна комунизма - всички да мързелуват -и за всички да има mhihi
Макар че по комунизЪма само съм учил - започнах работа в началото на капитализЪма - и така до ден днешен

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 28 юли 2010 7:04

zdravko_dimitrov1986 написа:Благодаря на Радотом.
Работата с клиенти ми харесва - е има и такива които ти утрепат по 30 мин. само да те разпитват и накрай не купят нищо.

Първо радвам се, че ти харесва работата и ти е интересно. Относно клиентите не се сърди има много такива, които доста разглеждат и разпитват преди да купят нещо, той може да дойде да гледа и да пита 4-5 пъти преди да се реши на покупка. Но спечелиш ли им доверието ти стават редовни, а повярвай ми един доволен клиент води още казвам ти го като бивш продавач-консултант. Успех в работата :) Пък като завършиш ще имаш възможност и за по-добра :beer

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Сря 28 юли 2010 9:27

веселин написа:В какво си хванат - и да искаш не можеш върна комунизма - всички да мързелуват -и за всички да има

Защо лошо ли е :roll: на мен не ми е приятно да бачкам за някъв мръсен долен частник дето си определя по много интересни методи надника ти за деня и как сега имало криза и това било причината да взимаш два пъти по-малко пари от преди, а работата е два пъти повече от преди.И естествено никой нищо не може да му каже защото той има милиони права повече от теб.Много по-удобни са частниците да за държавата не спазват и една малка част от кодекса на труда за което правят добри финансови инжекции на общината да не им се прават проверки и т.н. Та не знам това на теб, ако ти харесва на мен не :wink:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 28 юли 2010 9:40

веселин написа:... и да искаш не можеш върна комунизма - всички да мързелуват -и за всички да има mhihi

Е, ако не може комунизЪма, то поне развития социализъм да се върне. mhihi

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Сря 28 юли 2010 19:05

Като не ви се работи за долни мръсни частници - направете си фирми да ви видя тогава по какви интересни методи ще определяте надника на работниците си и дали ще им плащате да пушат цигари и пият кафета през 1/3 от работното време. Работата не е два пъти повече никъде, просто хората искат да си на 100% през работното време а не " я сега да се обадя на мама,тате, баба, кака и приятелката,, после цигарка с кафенце и да поцъкам пасиансче на компа..." Германеца може да взема 3000 евро, но е 3 пъти /най-малко/ по-производителен от българина.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Сря 28 юли 2010 21:06

zloby3400 написа:Като не ви се работи за долни мръсни частници - направете си фирми да ви видя тогава по какви интересни методи ще определяте надника на работниците си и дали ще им плащате да пушат цигари и пият кафета през 1/3 от работното време. Работата не е два пъти повече никъде, просто хората искат да си на 100% през работното време а не " я сега да се обадя на мама,тате, баба, кака и приятелката,, после цигарка с кафенце и да поцъкам пасиансче на компа..." Германеца може да взема 3000 евро, но е 3 пъти /най-малко/ по-производителен от българина.

Вживяваш се ми се струва :roll: променихме доста темата и не след дълго ще я заключат.Тия общи приказки дето ми ги приказваш с българина и германеца можеш да се скриеш някъде.Явно са имаш за някво шефче да са ти минали не повече от 20-30 човека или малко повече и нали се сещаш, че не може да ми ги приказваш така на едро все едно си видял много (сега ще ми кажеш "ти от къде знаеш аз колко съм видял" ами личи си по приказките ти) във фирмата дето бачкам има 1000 човека немеца дето отговаря за качеството ми каза на доста развален български за 2 години все е научил нещо каза "вие българи сте луди за тези пари и да бачкате толкова много и извънредно.Обясних му, че сме поставени в такава ситуация, че няма на къде бачкаш на мръсния долен частник който няма грам човечност и си седиш на дупето.И кво стана на хората им писна започнаха да развалят качеството започнаха да дават по-малко бройки повече от половината клиенти се отказаха и т.н можем да говорим много на тая тема и едвали ще се стигне до някъв консенсус.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 28 юли 2010 21:18

zdravko_dimitrov1986 написа:Здравейте. Днес до като си чопках по колата ми се обадиха и ме извикаха да поговорим за някаква програма за повишаване на квалификацията ми.
Докопали са някаква програма от европейският съюз и цицат ли цицат. 2-3 дни в месеца се ходи на курс в София - имало игри, някакви служебни тетрадки и други такива шитни. Накрая имало тест с 8 въпроса, които били от лесни по лесни.
Разходите за обучение се плащат от Работодателя.
Шибаното е, че подписваш договор за една година и, ако решиш да напускаш се плащат доста неустойки - включително за оставащото до 1 година време и разходите за обучение.
Казах им, че съм съгласен и в Понедленки съм на работа, но ще го обсъдя с радителите и , ако трябва ще им сложа и на тия патлака.
Благодаря на всички отзовали се, ако решат модовете да заключат темата.
Поздрави.

Ако не си се усетил още - тоя измислен курс е точно и само с тая цел - да те изнудват после с пари ако речеш да напускаш. Доста разпространена схема. Аз лично бих им казал да си гледат работата или да не ме пращат на курс. Макар че мисля има начин да се отървеш - удряш го съвсем през просото, правиш се на гламав и ще те уволнят без претенции. Те от такава "стимулация" на много от работещите въобще не им пука и не обръщат внимание на клиентите. Накрая какво излиза - от много хитрост от т.нар. HR само прецакват фирмата.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 28 юли 2010 21:57

zloby3400 написа: Германеца може да взема 3000 евро, но е 3 пъти /най-малко/ по-производителен от българина.

А ти на базата на какъв личен опит правиш такова сравнение?Ако да речем утре в твоята фирма постъпи на работа един германец ще му дадеш ли 3000 евро заплата?

Последна промяна от icoico на Сря 28 юли 2010 22:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 28 юли 2010 22:01

icoico написа:
zloby3400 написа: Германеца може да взема 3000 евро, но е 3 пъти /най-малко/ по-производителен от българина.

А ти на базата на какъв личен опит правиш такова сравнение?Ако в твоята фирма постъпи на работа един германец ще му дадеш ли 3000 евро заплата?

3 пъти може да са по-производителни 100 германци взети заедно спрямо 100 българи. 1 брой поставен в наша среда няма да е особено по-добър, ако въобще има начин да издържи.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 28 юли 2010 22:10

ОК,прав си донякъде,ще си коригирам въпроса.Що нито един български честен частник не си е назначил стотина германци които да му вършат работа за минимум 300 българи(Изключвам случаи в които някой "усвоява"еврофондове,щото вчера приказвах с един немец който е работил на прословутия пътен тунел Дупница,човека останал очарован от евтиното пиене,лесните мацки и местната мафия mhihi)

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 28 юли 2010 23:03

100 германеца по 3000 евро заплата прави доста повече пари от 300 българи с по 300 евро. 300,000 спрямо 90,000. Освен това няма как да докараш 300 германци тук - за да понесат просташката среда ще искат не по 3000, а по 7-8000 като вредни. Ти би ли отишъл да работиш за сегашната си заплата в някое градче в Камбоджа примерно или в централна Африка?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 29 юли 2010 10:52

Един написа:... Ти би ли отишъл да работиш за сегашната си заплата в някое градче в Камбоджа примерно или в централна Африка?

Е, силно казано е да сравняваш БГ с Африка. Всичко зависи от това къде си попаднал в съответната страна. И в Герания има отвратителни бордеи и мургави мизерници, в БГ пък има не само мизерия, но и много приятни и луксозни местенца, въпрос на гледна точка. Учудващо, но в София, въпреки дупките по пътищата се търкалят прекалено голям брой скъпи возила, което изобщо не се връзва с ниските доходи на българина.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Чет 29 юли 2010 11:31

Ljubon написа:
Един написа:... Ти би ли отишъл да работиш за сегашната си заплата в някое градче в Камбоджа примерно или в централна Африка?

Е, силно казано е да сравняваш БГ с Африка.

Верно, като гледах световното в африка са доста по-добре :Mr Green Fun

Върни се в “ОФФ-Топик - други”