Дадох колата на брат ми за един ден. Какъв ти един ден - 6 часа. Карал е като луд сигурно - дай да видим тоз Golf колко върви и естествено се е изхлатскал в няква яка дупка, при това при завой. Издрал е странично джантите. Задната се е хлацнала и огънала повече - гумата е изпуснала въздух. Той оправил джантите и гумата и ми я докарва в офиса "без проблеми". Качвам се аз и първата ми скорост не ще да влезне. Натиснат съединителя докрай и не ще. Опитвам пак и пак - влиза. Тръгвам, втора, трета и така. Видях, че и воланът се е изкривил бая. Ако го изправя (както трябва да е) - колата отива бая в ляво.
Въпросът ми е това един реглаж ще го оправи ли?
Има ли връзка с удара и невлизането на първата скорост? Тя и преди не влизаше като другите скорости - ама с два пръста държах лоста и си свирках - сега напъвам и не ще. Трябва да мина през втора и чак тогава влиза. За кормилото си мисля, че е по-лесно поправимо, но за вкарването на първата скорост съм доста притеснен. Колата е GOLF 1.6 GT 101к.с.
Нека който знае ме посъветва и помогне. Благодаря предварително!
Дадох колата на брат ми за един ден. Помогнете!
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
ако се е дръннал яко, може и да са се разместили (нензнам как се казва точно
) онези лостчета, които са свързани към скоростния лост. При мен поне са близо до мотора и като ми сменяха колектора, майстора беше нещо ги натиснал и 3-та и 5-та влизаха със зор - след съвсем лека интервенция се оправиха нещата. Иначе за да ти мръдне предницата - няма да минеш само с реглаж. Поне досега като съм "падал" в кратери, ако не ударя нещо отдолу - носач или там някоя друга джаджа - проблеми със сходимостта не съм имал. Най-вероятно брат ти се е катерил на бордюр или е била огромна дупка. Погледни отдолу колата за белези - сигурно ще си личи по носачите къде е бил удара. Кривите ще трябва да се сменят с нови - после чак отиваш на предница.

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:Ако се е дръннал яко, може и да са се разместили (нензнам как се казва точно) онези лостчета, които са свързани към скоростния лост.
И аз си мисля, че е това, защото и на мен си беше счупила пласмасовата глава в единия край на тея лостчета и нещеше да влзе на 5-та. Добре че бях до една автоморга, че си го купих и го смених и се оправи.

Дано това да ти е проблема със скоростите ако е на същия принцип, защото тая изгоряла пласмаса малко и трябва да се счупи.
Успех с поправката.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Засилил се е и на пясък е поднесъл. Видял дупката, навил волана и натиснал спирачка. Задните гуми не са нови и поднесли и колата отишла право в дупката. А то не било дупка, а цяла яма. Изкривени са лява кормилна щанга и ляв носач. Маслото е от счупен конзолен датчик, който по случайност се чупи и той тогава (нямало как да е от удара). И така... мизерийка...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Ми така и не разбах точно. Някякъв конзолен датчик на маслото, който се беше счупил и от който течеше масло. На реглажа изправили доколкото могли кривите щанги (не били толкоз зле) и спрямо тях си прецизирали реглажните настройки...
Оправихме я криво-ляво, ще я покарам така пък след месец-два като сменям предните амортисьори ще ми сменят и изкривената щанга и носача. Първата скорост не е влизала, щото леко се е изкливила и изместила една част от механизма на скоростния лост и не е нацелвал добре първата. Ката резултат от поправката скоростите влизат много добре и много мазно и лесно, но лостът е леко в дясно (една идея, но е изместен, заради останалата лека кривина на въпросния елемент). Другото е, че когато е освободен от скорост вече не играе свободно както по принцип трябва, а е по-стабилен (тва не е много добре). Благодаря на всички!
Оправихме я криво-ляво, ще я покарам така пък след месец-два като сменям предните амортисьори ще ми сменят и изкривената щанга и носача. Първата скорост не е влизала, щото леко се е изкливила и изместила една част от механизма на скоростния лост и не е нацелвал добре първата. Ката резултат от поправката скоростите влизат много добре и много мазно и лесно, но лостът е леко в дясно (една идея, но е изместен, заради останалата лека кривина на въпросния елемент). Другото е, че когато е освободен от скорост вече не играе свободно както по принцип трябва, а е по-стабилен (тва не е много добре). Благодаря на всички!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”