Голф 6 срещу новата Астра

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 6 срещу новата Астра

Мнениеот rokera671 » Сря 14 юли 2010 21:07

А бе какво си кривим душата!??Колата си е хубава !!Въпроса е дали ще е по корава от голфа??Лично аз никога не съм ги харесвал ,само заради ламарината ,но казват ,че вече всичко е изчистено.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 22 юли 2010 19:21

[quote="arrougance"]Нека да е бременна, нека да е ръждива... :beer
quote]
абе колега ти знаеш ли колко по-качествени са материалите по таблото и тапицерията в голфа-мекото табло е още от Г4 а при астра си е твърда пластмаса.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 22 юли 2010 19:28

иначе ето малко история

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 22 юли 2010 20:57

Stivi написа:
assd написа:дизайна на някоя алфа ромео, които имат вложена страст в детайлите,

И алфите и новата астра както и всички останали изгъзици с "як" дизайн са отврат за каране от гледна точка на видимостта! Както каза един колега по-напред дето е тествал астрата за да маневрираш назад отваряш вратата иначе забрави,за жени шофьори не ми се мисли...!

Алфите си имат супер дизайн но страдат от електрика.
По -старите синджирни двигатели бяха много корави.За 409 000км по километраж - 2 опъвания на верига и никакво отваряне на двигателя - само косумативи,свещи, водна помпа,лагери стартер и четки , и на алтернатор, 2 пъти допълване на фреон, но всичко останало освен моторът всзе да се скапва 1 по едно.
За каране назад има огледала .Никога високите задници на 155 или 156 ца не са ми били проблем.
Но Опел пази боже . Напарих се с скъсана ос на турбото/CDTI/ при пробег 60 000км, на 50 000км задните амортисьори бяха дали фира. Радиаторът се държи на тънки ламаринки отдолу и при най-малък натиск по тенекийките радиаторът шурва.на 2г кола имаше ръжда по покрива, по таблото взе да се бели пластмасата.
На 60 000km втулките на лостовата система предни чистачки бяха с луфт и тропаха в крайни положения. Предни дискове бяха с 1 мм ръб вече. Откато навъртя 10 000км взе да пропушва яко черен дим при ускоряване, на 50 000км взе да лапа масло - за 15 000км - 1л го яде и иска още.

@Нека да е бременна, нека да е ръждива - Да мия подарят и един ден няма да я държа - веднага продажба на мераклии като тебе.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Пет 23 юли 2010 7:52

За колегата по-горе,нз колко страдат алфите(укинален дизайн)но обикновенно(80% бош)електрониката се разваля в тях,а тя е германска.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 30 юли 2010 10:10

Да ама, защото е за Италианци и затова им дават трето качество, има логика в това.

Отделно и италианците си има Манети-Марели и т.н.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Съб 31 юли 2010 10:28

Е,ако германците имат такива стоки,не говори добре за тях и само ме навежда на мисълта за тяхното лицемерие и безбожни цени......

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 31 юли 2010 11:25

А и по италианските коли, които са с Бош електроника има ЕКУ и датчици дето са от Бош, ама ел.инсталацията и сглобката и други такива неща са си чисто италианско дело.

При италианците една кола на хартия като концепт (идея) изглежда уникално, но им куца именно процеса от превръщането на концепта в реален автомобил, изпълнението и сглобката mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 31 юли 2010 11:37

niikoo_1 написа:
При италианците една кола на хартия като концепт (идея) изглежда уникално, но им куца именно процеса от превръщането на концепта в реален автомобил, изпълнението и сглобката mhihi

Да ,само това им куца mhihi ,и че жабарите са си мьрлячи mhihi .Ако се оправят тия кусури,може би алфа 2000г сьс вс ектри няма да струва колкото ауди 93 голо mhihi

scatering
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scatering » Съб 31 юли 2010 12:41

hitman0013 написа:
arrougance написа:Нека да е бременна, нека да е ръждива... :beer
quote]
абе колега ти знаеш ли колко по-качествени са материалите по таблото и тапицерията в голфа-мекото табло е още от Г4 а при астра си е твърда пластмаса.

Колега, ти качвал ли си се на Астра след 2004г.? Щото аз имам Астра Н - 2007 и мога де те уверя , че няма твърда пластмаса. Всичко си е мекичко :) Да не говорим за новата Астра... Качеството на материалите по нищо на отстъпва на Голф.
Аман от разбирачи значи... Чул от някъде и айде да спамиме на всякъде. :evil:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 31 юли 2010 13:33

Астра H като интериор остъпва страшно много на Голф 5, че даже на Голф 4 интериора е по-приятен и ергономичен.

При астрата урапвлението на климатика и радиото е много объркано, таблото е ужасно, няма уреди за температура на вода и т.н. (то и в други нови коли няма де), окачването отзад е на греда, а не независимо като при Голфа и т.н. с две думи не може по никакви параметри да се сравнява с Голф 5 :idea: затова, астрите са доста евтини в момента.

А сега, ако ме питаш дали съм карал ще ти кажа, че съм имал опит и с двете коли, от тези години всичките коли в тоя клас на VAG са по-читави от Астрата като се почне Сеат Леон/ Шкода Октавия / Голф / А3 и т.н.

Астра G също е ужасна кола, има скъпа подръжка (за толкова скапан и евтин автомобил), скъп съдинител, лагер главини отзад, ужасен интериор, просто тук пак няма как изобщо колата да се сравни с Голф Мк4 те затова вече се продават повечето за по 3хил.лв , но пък за сметката на това за подръжка им е все едно си си купил Big Money Works mhihi , ама поне БигМъниУъркс е пичеловка и прилича на кола, а Опел е бюджетна кочина.
За Екотек моторите 1.6/1.8/2.0 няма да говоря уникално лайно (имам и опел), дизелите на Астра Г са също неземни кенефи, просто няма толкова скапани мотори.

Поне старите опели бяха евтини за купуване и правене, а новите са само евтини за купуване и скъпи за правене просто им се губи смисъла на тия кенефи :lol:

Последната Астра също е евтина отвътре да не се лъжете от засуканото и неудобно направено таблото Инсигнията е същата, пак няма връзка с Голф6.
То ако има човек дето да се съмнява, че Голф винаги е бил по-читавата кола от Астра просто трябва е автомобилен инвалид.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 31 юли 2010 15:58

scatering написа:
hitman0013 написа:
arrougance написа:Нека да е бременна, нека да е ръждива... :beer
quote]

Колега, ти качвал ли си се на Астра след 2004г.? Щото аз имам Астра Н - 2007 и мога де те уверя , че няма твърда пластмаса. Всичко си е мекичко :) Да не говорим за новата Астра... Качеството на материалите по нищо на отстъпва на Голф.
Аман от разбирачи значи... Чул от някъде и айде да спамиме на всякъде. :evil:

съгласен с nikoo.Абе колега, човек дето си е купил нещо със зор казва че не е хубаво.Не съм карал но съм се возил в такава астра-табло отсечено надолу като с нож

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Съб 31 юли 2010 22:01

Като не си карал айде земи се спри вече с компетентните коментари. Таблото било отсякано с нож, на баба ти хвърчилото е отсякано с нож. Не било меко табло и не знам си кво. След малко да не кажеш, че тия астри трябва и с шити табла да са, щото вече много ще ти се смея. И изобщо кво ги изкарвате голфовете все едно са някви бентлита, и все едно всеки трябва да харесва ГОЛФ. Реалността в България е, че хората карат това, което могат да си позволят, а не това което им е кеф. И ако не си забелязал голфа е абсолютната масовка, може би и от там идва наризателното за голфър, не знам. Хората не трябва да се съдят по това откъде са, каква кола карат и колко пари имат в джоба. Ти караш голф, ок карай си го, жив и здрав бъди, ама да ми казваш, че тия астри са боклук, няма как да се съглася.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 31 юли 2010 22:22

arrougance написа:Като не си карал айде земи се спри вече с компетентните коментари. Таблото било отсякано с нож, на баба ти хвърчилото е отсякано с нож. Не било меко табло и не знам си кво. След малко да не кажеш, че тия астри трябва и с шити табла да са, щото вече много ще ти се смея. И изобщо кво ги изкарвате голфовете все едно са някви бентлита, и все едно всеки трябва да харесва ГОЛФ. Реалността в България е, че хората карат това, което могат да си позволят, а не това което им е кеф. И ако не си забелязал голфа е абсолютната масовка, може би и от там идва наризателното за голфър, не знам. Хората не трябва да се съдят по това откъде са, каква кола карат и колко пари имат в джоба. Ти караш голф, ок карай си го, жив и здрав бъди, ама да ми казваш, че тия астри са боклук, няма как да се съглася.

Живеем с свободна държава и ти не си никъв да ми казваш дали да си мълча или не!
Пък не си мисли че пасатите са по-малко на брой в тая държавица.
Значи вече оценката на материалите в купето се добива само и единствено с каране, така ли?

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 31 юли 2010 22:34

ей ти астра ей ти голф.Тая астра с махагона пък е голяма красавица

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”