Така...
Колата Mk4 '98 АHF на брат ми.
Всичко си беше добре, докато не рециклираха турбото... -> спря да гори маслото, НО не се усеща тяга.
Тоя голф съм го изгасял 3 пъти, за да потеглиш по-бързо трябва да форсираш та да си е** майката...
Мерил съм всичко през ваг-ком, и си е добре в норми, незнам къде е проблема, но не върви както преди...
Възможно ли е, да е заради геометрията?
Колата пуши светъл пушък - да не идва повече въздуха на сместа ?
На старта ще го дръпна с моята 1З-ка
МАФ-а ходи до 900мг/стр и косур и турбото си е на линията на рикуеста /прави 0.95-98бара при 1.02 атмосферно/...
Определено НЯМА налични 235nM на 1900rpm.
ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ ДРАГИ КОЛЕГИ ?

AHF-ката, започна да върви като бензин...
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Re: AHF-ката, започна да върви като бензин...
огледахте ли двигателя след почистването на турбината ? няма логика след почистване да има отрицателен ефект.щом сте я и закачали на комп. , тръбата при входа на турбината да не се е разкачила или пък някой вакумен маркуч ?
на твое място не бих си блъскал главата.след като проверя дали всичко е наред с маркучи и т.н. бих се обърнал към майстора, който е отварял турбината.къде го дават така, да си дам коня здрав, пък да ми го върнат куц!
на твое място не бих си блъскал главата.след като проверя дали всичко е наред с маркучи и т.н. бих се обърнал към майстора, който е отварял турбината.къде го дават така, да си дам коня здрав, пък да ми го върнат куц!
Последна промяна от crank666 на Нед 01 авг 2010 1:39, променено общо 1 път.
- Trimontcium
Всичко си е по местата... :S Или ако не е, къде според вас е причината?
- Trimontcium
morfei1 написа:Горивото и как е?
Ако говориш за налягането - незнам / иначе произхода смесен ОМВ ЛУКОЙЛ ШАНООЙЛ* все едно и също
- mitko kabelcheto
- Автомобил:
- Двигател:
Значи въпроса опира пак до майстора.Остави му я да я оправи.Иначе за какво си платил?Нали за да стане, а не да спре съвсем да върви...
Мисълта ми е колко количество гориво впръсква докато я натискаш на пълна газ? Виждам че сте гледали турбина и дебитомер и смятате че работят добре.
Може и да погледнеш актуатора на турбото - щом сте го отваряли него,80% проблема трябва да е в турбо системата(самото турбо,управлението му и прочее).
Вземи дебитомер назаем, нищо че ВАГ-а дава всичко ОК. Знам, че точно дебитомера играе роля за тягата. Знам аз какво искаш, като натиснеш искаш да усещаш едно изстрелване нали ? Сякаш нещо те бута отзад ? Това е моят съвет- дебитомер. Същото беше с един пассат AJM и се оказа това. Белия пушек може да е от сместа.
Щом искаш да пуши черно, правиш кат мене, една туба двутактово масло в празен резервоар и 50 л нафта и си ти.
Щом искаш да пуши черно, правиш кат мене, една туба двутактово масло в празен резервоар и 50 л нафта и си ти.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Maste-pro написа:Щом искаш да пуши черно, правиш кат мене, една туба двутактово масло в празен резервоар и 50 л нафта и си ти.
Ти виждал ли си трабант,варбург или моторетка да пушат черно та с двутактовото масло да го докараш на цвят пушека на дизела ???
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
според мен турбото не ти е настроено добре. Качи някой лог ако имаш възможност предполагам, че тогава ще има по обективни мнения.
колега според мен не са ти оправили турбото а проста са ти взели парите или може и да има и друг вариант да има прецакан г-датчик или н- датчик и не ти работи турбото по тази причина но ако го закачиш на вагком ще ти покаже ако ниакой от тия датчици неработи.
- vaskog
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ASV
rashko75 написа:колега според мен не са ти оправили турбото а проста са ти взели парите или може и да има и друг вариант да има прецакан г-датчик или н- датчик и не ти работи турбото по тази причина но ако го закачиш на вагком ще ти покаже ако ниакой от тия датчици неработи.
А аз само да попитам кои са тия г-датчик или н- датчик

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Където се пипа там се разваля...или е чиста случайност
- trepa4a74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си чукай главата,ами вземи се свържи с "ifidik" и ще си караш колицата на пълна пара,след като е барне 

Върни се в “Дизелови агрегати”