Амортисьори Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Амортисьори Б3

Мнениеот velinsl » Нед 01 авг 2010 22:05

Преди имаше една такава тема, знам. Обаче преди да прочета
:търсачкаа
пробвах доста с нея, с всички разновидности на думата, дори и с правописни грешки. Обаче нищо не излезе. Ще съм благодарен за някой линк, ако не някой мнения относно предни газови амортресьори на Б3 - марки, мнения, цени от къде, доволни или не?

Последна промяна от velinsl на Съб 11 сеп 2010 9:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Амортресьори Б3

Мнениеот vasilb » Нед 01 авг 2010 22:16

Bilstein газови на 3 години, като колата се кара доста по кърища и не са мръднали - едвам заклащам предницата (80 кг. съм). Иначе по другия въпрос - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=200582&hilit=%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%8C%D0%BE%D1%80%D0%B8 .

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 01 авг 2010 22:32

качиш ли се на газови няма връщане после на обикновени, дай някои лев повече, ама вземи сакс, буге или билщейн.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 01 авг 2010 22:56

Ами май отпред съм с газови. Предполагам де. Две години я карам, до колкото може да се съди за колата по външния и вид. Иначе
1. Може ли да се види какви са старите(искам същите) как да ги позная газови-маслени на външен вид?
2. За коя марка бях чел, че имали доживотна гаранция или бъркам нещо филма?

Ще съм благодарен да пишете и от къде сте ги взели, че кои знае кави боклуци продават по магазините наши(чак ме е страх да пазарувам).

ginevs
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: AAM 1992

Мнениеот ginevs » Пон 02 авг 2010 7:14

Велине, пише се амортИсьори първо :) . А що се отнася къде продават читави аморитсьори - иди на магазина на VW на пътя за Речица. Там обаче и цена ще ти кажат.
P.S. Малко спам - тая морга дето ходих, вече 2 машинка вземам и все не става. Не стават за чеп за зеле.

Последна промяна от ginevs на Чет 05 ное 2015 12:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 02 авг 2010 7:48

velinsl написа:Ами май отпред съм с газови. Предполагам де. Две години я карам, до колкото може да се съди за колата по външния и вид. Иначе
1. Може ли да се види какви са старите(искам същите) как да ги позная газови-маслени на външен вид?
2. За коя марка бях чел, че имали доживотна гаранция или бъркам нещо филма?

Ще съм благодарен да пишете и от къде сте ги взели, че кои знае кави боклуци продават по магазините наши(чак ме е страх да пазарувам).

За доживотна гаранция силно се съмнявам, защото примерно за моите пишеше определени километри или 1г., а за таксита, офроуд и други не се дава гаранция. Ако ще е с доживотна гаранция, то цената ще ти го скъси достатъчно, та да не доживееш моментът, когато ще изпуснат! :insane Скоро проверявах и цената на маслените беше 15 лв. по-ниска от на газовите и бяха мисля 70 и 85лв., но зависи от представителя и надценката, като допълнително се купуват и комплект прахоуловители и други джунджурии за 40-50лв комплекта, а цената за монтиране и реглаж е отделно.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 02 авг 2010 8:49

pe6kata написа:качиш ли се на газови няма връщане после на обикновени

А това в какъв смисъл ?
Моите са газови - АЛКО.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 02 авг 2010 8:54

Ако си ползвал търсачката сигурно това са показалите се резултати и не знам дали темата която я търсиш е тук.

П.С Твоята така пусната тема Амортресьори Б3 едва ли също някога ще излезе в търсачката

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 02 авг 2010 16:55

ginevs написа:Велине, пише се амортИсьори първо :) . А що се отнася къде продават читави аморитсьори - иди на магазина на VW на пътя за речица. Там обаче и цена ще ти кажат.
P.S. Малко спам - тая морга дето ходих, вече 2 машинка вземам и все не става. Не стават за чеп за зеле.

Язе пък съм доста доволен от нея. К`вото съм взел все евтино и работи. Явно си кърък. Да те питам: гледам, че те има тук като автор на такава тема... заеби ще уточним по телефона. Ментел работи за нас mhihi mhihi mhihi . Само, че съм планирал смяната на септемврииската заплата.

К.Одаджийски написа: П.С Твоята така пусната тема Амортресьори Б3 едва ли също някога ще излезе в търсачката

Ясно къде бил ключа за палатката. Започва голямото четене. Благодаря, за което, колега!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 02 авг 2010 20:01

АЗ съм ползвал :
-газови Билщайн - доста съм доволен от тях за 2 години зверско каране на стария Пасат.Цената беше към 150-160лв на бройка за предните и не помня за задните.Не помня кой откъде ми ги даде тогава,иначе съм гледал за цени в Манимпекс.

-маслени Закс (от проверен източник) - не съм доволен от това,че единия заден изкара почти година и вече е тотал щета... Иначе колата вози добре и общо взето е стабилна с тях.

Сега ми предстои смяна на 4-те заради въпросния заден (аз така процедирам понеже държа много на стабилността на колата) като започвам с двата задни.Днес проверявах цени за Каяба (японски) и се оказа :
-газови предни - 145 и нещо на бройка с 2 години гаранция.
-газови задни - 102 или 105,не помня точно отново с 2 години гаранция.
Цените са от Косер,понеже имам не лоша отстъпка там и ще ги взимам оттам.Хората ми казаха най-приятелски,че между АЛ-Ко и Каяба (двете марки,които продават) е по-добре да си взема Каяба понеже разликата в цената е 10-тина лв,а качеството на Каябата е по-добро и възнамерявам да ги послушам :)
Имам горчив опит с марките Cofap от Евро 07 и Optimal от същия магазин. Иначе и там предполагам могат да предложат нещо по-читаво,но на по-висока цена.
Това е което мога да кажа като пресна информация от днес по въпроса.
А и да вметна - освен амортисьорите е добре да се сменят и шок тампоните,прашниците и тампоните горе за захвата,за да не се пипа повече на тема "амортисьори" по предницата и особено задницата,където свалянето на амортисьора не е сред най-приятните процедури на света.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Вто 03 авг 2010 0:01

Баси амортисьорите 300лв за двата и труда и прашници и части други - луда работа. При наличие на толкова пари само за колата изобщо няма да пиша по форумите такива теми като тая и ще я правя само във фирмени сервизи, колега без да е се обиждаш. Не, че не искам най-доброто за моя автомобил, но това е прекалено добро може би. А без позлатеното покритие колко са? mhihi mhihi mhihi
По принцип мисля да дам до 200лв за двата без труд и разните други простии.

ПС: 300лв за амортесьори са ми малко много и почва да ми се струва, че щом така и така ще се трошат пари, по-добре да е по някой кошница 98 година за 4500лв.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Вто 03 авг 2010 1:15

на стария голф бях с билщайн и след 300000 км в българия нищо им нямаше,а преди това колко са карани в германия само те си знаят,за мен това е марката

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 03 авг 2010 6:21

velinsl написа:По принцип мисля да дам до 200лв за двата без труд и разните други простии.

което означава че ще купиш боклуци, щом става въпрос за предни. Поне съм се нагледал на това-приятели и познати дето спестяват в амортисорите. Животът им е къс, не вози добре(освен на паваж с докъм 40км :lol: ), а за стабилност да не говорим.
Ако ще е така, намери си читави втора ръка, ама истински и ще е за много по-малко пари. Ако искаш пиши ми едно лично, имам в предвид нещо.

Към zfa тия цени за каяба дето си ги посочил са супер надути, а е амортисор средна работа. Много си близо до сакс, буге и билщайн, газови разбира се. За по-малко пари си купих газов сакс :!:(90лв заден) естествено на неофициални цени. Сакс и билщайн(дано не бъркам или буге), на практика са едни и същи амортисори.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 03 авг 2010 10:04

moimoimoi написа:на стария голф бях с билщайн и след 300000 км в българия нищо им нямаше,а преди това колко са карани в германия само те си знаят,за мен това е марката

Че това е една от добрите марки е вярно, но тези километри са :roll: :wink: . Не, че се съмнявам, че не може ги е изминал колегата, а че амортисьорите не са изпуснали макар и помалко.
Както съм писал и в друга тема, аз съм доволен от Боге/маслени. Тази пролет ги свалях, за да проверя нещо друго и нямаше следи от изпускане. Двата предни ми струваха по спомен 210 лв., цена преди около 3.5 години. Магазина е "Софрост"-т.н. на Руснака в София по ул. "Цар Симеон".

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 авг 2010 20:06

Е,винаги могат да се купят и ефтини...проблема е,че няма да изкарат много ;) Давма пример - аз си купвам качествена марка,за по 160лв парчето и те изкараха няма година и половина или около 20 -25 000 км...представи си ефтините колко ще изкарат :)
Иначе Иво (The_Machine) за стария му Пасат си взе Оптимал за по 60-тина лв на парче и те изкараха почти 2 месеца mhihi .Недей да следваш неговия пример :)
Ще ти драсна едно лично съобщение с една идея,която имам при твоя случай ;)

Върни се в “Passat”