Golf 4 1.4 и 1.6 проблеми със скоростите с код DUU, DUW, ERT
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скоростна кутия Голф 4
Ремонтирай строшената с болтове и забравяш за проблеми с кутията.
Зависи колко голяма е дупката разбира се, но поне ще си спокоен.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Ремонтирай строшената с болтове и забравяш за проблеми с кутията.
Дупка май за сега няма поне при огледа,но сълзи маосло от към гарнитурата. Това признак ли е,че е спукан корпуса?Къде мога намеря прословутия ремонтен комплект болтове?Възможно ли е дае лагар,а не скъсан нит?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
От коя гарнитура тече?
Щом не виждаш дупка, значи нещата не са трагични. Само да не е откъм стената за съединителя. Отваряйте смело да видите какво е станало вътре.
Възможно е само да си скъсал нит и той да трака между зъбите на короната и пиньона, особено ако при "случката" си бил с малка скорост.
За ремонтния комплект болтове не се притеснявай. Ще помагаме.
Щом не виждаш дупка, значи нещата не са трагични. Само да не е откъм стената за съединителя. Отваряйте смело да видите какво е станало вътре.
Възможно е само да си скъсал нит и той да трака между зъбите на короната и пиньона, особено ако при "случката" си бил с малка скорост.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:От коя гарнитура тече?
Благодаря ти колега за помоща!Утре като я отворим ще си покаже колко е голяма белята.Иначе кожуха ли е целия проблем,ако има само пукнатина без дупка възможна ли е зварка?А когато скоростите изтракаха беше при тръгване на първа с не повече от 10км колата не е настъпвана карана е в градски условия 40-50км.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
1.6 не са чак толкова калпави. Проблеми имат със скоростните кутии сглобявани в Братислава в началото на модела и то главно заради некачествени партиди от нитове.
От модела има автомобили, които навремето дори не са успяли да излязат от гаранция и са изпосъсали диференциала. Всички кутии Green Cap /1.4, 1.6 8v, 1.6 16v/са предразположени към авария. Из форума се носят легенди, че едни късали, други не, което не е вярно. Не случайно от VW предлагат ремонтен кит с болтове. Дори мисля, че ако идеш да си поръчаш в магазина оригиналните нитове, ще ти откажат.
Ванчо, няма да се плашиш. Виждал съм заварки колкото цигарена кутия. Като караш с 140 и като изпляска нита в преградата на съединителя, я вкарва половината вътре. Хубаво е като отваряш кутията да си провериш малкия лагер на вторичния вал, този откъм короната на диференциала. Ако е нужно го смени. Обикновено той свършва пръв, когато е карано с калпаво или недостатъчно масло.
Я нашляпай снимки да видим какво и е.
От модела има автомобили, които навремето дори не са успяли да излязат от гаранция и са изпосъсали диференциала. Всички кутии Green Cap /1.4, 1.6 8v, 1.6 16v/са предразположени към авария. Из форума се носят легенди, че едни късали, други не, което не е вярно. Не случайно от VW предлагат ремонтен кит с болтове. Дори мисля, че ако идеш да си поръчаш в магазина оригиналните нитове, ще ти откажат.
Ванчо, няма да се плашиш. Виждал съм заварки колкото цигарена кутия. Като караш с 140 и като изпляска нита в преградата на съединителя, я вкарва половината вътре. Хубаво е като отваряш кутията да си провериш малкия лагер на вторичния вал, този откъм короната на диференциала. Ако е нужно го смени. Обикновено той свършва пръв, когато е карано с калпаво или недостатъчно масло.
- gapeto_
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен ми се случи преди 4 месеца. Като е отворихме вътре всичко беше сол. Трябваше да се взима друга кутия, като цената им варира за втора ръка от 800лв, а за чисто нова да не говорим. Че и не стават от други мотори 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ако скъсаш нит и веднага спреш колата, щетите са поправими. Караш ли обаче така, маслото изтича през дупката и вътре наистина всичко става на сол, като разбира се преди това да се случи, кутията вие на умряло като флекс.
Иначе по-горе съм написал от кои модели са взаимозаменяеми, само дето като се сложи кутия с код DUW от 1.4, малко се променя динамиката на AKL-а. Това е опитно доказано. Става много пъргав при ниска скорост, но пък му пада максималната, защото има разлика в трета, четвърта и пета предавка и с малко в диференциала.
Иначе по-горе съм написал от кои модели са взаимозаменяеми, само дето като се сложи кутия с код DUW от 1.4, малко се променя динамиката на AKL-а. Това е опитно доказано. Става много пъргав при ниска скорост, но пък му пада максималната, защото има разлика в трета, четвърта и пета предавка и с малко в диференциала.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
van405975 написа:pedalchobaba написа:1.6 не са чак толкова калпави. Проблеми имат със скоростните кутии сглобявани в Братислава в началото на модела и то главно заради некачествени партиди от нитове.
Утре като я отворим ще щракна някоя снимка.
Положението е зле.

- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги този ремонтен комплект с болтовете от къде да го купя?Дайте някакви кординати.Това актуално ли е:148 кинта в Авто Хит на "Христо Ботев" № 98 в София.
Телефоните им са (02) 8329021, (02)8326095 и 0889 449186.
Телефоните им са (02) 8329021, (02)8326095 и 0889 449186.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK4 Поражения в скоростна кутия
Току що видях пораженията резултата е тотал щета
3 скъсани нита корпус,който не подлежи на ремонт макар и без дупки,но изядено легло пиньон и корона без зъби.Ето малко снимки не са качествени,но са от телефон.

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Re: Поражения в скоростна кутия Голф 4
Kакво е станало , че е така натрошена кутията ?
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Скъсани нитове 3 броя 

- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:И какви са изводите? Да не си копуваме голф мк4... Колега сега колко ще ти струва една кутия и тя ли ще е като старата ти със фабричен недъг?
Не знам колега. Току що говорих с Автохит ремонтния комплект болтове 159 лв. а за втора употреба скорости не знам колко пари ще се вържат още как ще стане работата,че докато не се сложат на мотора няма как да се разбере дали стават.
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:неискам да те плаша но из темите съм засичал че цената е около 700-800лв за втора ръка
Да знам,но горанцията каква е,че работи?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”