Проблем с ел стъклата на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
koleca_9
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел стъклата на Golf 3

Мнениеот koleca_9 » Вто 03 авг 2010 16:08

Здравейте колеги!
Баща ми си купи скоро голфче 3 и след известно време се появиха проблеми с ел стъклата.
Проблемите са следните предните две стъкла работеха когати си искат,шофиорското работеше без грешка като е топло,преди седмица отказа на цяло (мисля си да не е студена спойка),а сега като натисна бутано за сваляне се чува само едно жужене от към мотора или платката.Тези дни се помъчих да му сваля моторчето с управление но незнам как да го сваля като немога да спусна прозореца :( .Пасажерското го свалих(свалих на половина стъколото и го развих), но като му отворих управляващата платка беше като нова.Ако може да ми дадете някакви съвети какво да гледам,какво да проверя? :roll: Прегледах няколко пуснати тема свързани с това, но нищо не ме насочи.
Голфа е 92 година с 4 фабрични ел стъкла.
Благодаря предварително за помоща! :)

Потребителски аватар
deepd
Автомобил: Golf VII
Двигател: CLHB - 2015

Re: Проблем с ел стъклата на Golf 3

Мнениеот deepd » Вто 03 авг 2010 19:48

Имах същия проблем и...
:deal
www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=199144
www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=194608
www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=206414

Ако се затрудниш отскочи до пловдив ще те насоча на точния човек.Цената за майсторлък приемлива.

Потребителски аватар
did0ni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did0ni » Вто 03 авг 2010 19:51

Махни гуменото съединение на вратата и виж кабелите!

koleca_9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca_9 » Вто 03 авг 2010 21:46

Мерси много за информацията.А кабелите ги гледах уж им няма нищо. :Mr Green Fun

plammbata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plammbata » Сря 04 авг 2010 8:50

ако нямаш с какво да развиеш държачите на стъклата-като са горе-можеш да разпробиеш ламарината-срещу гаиката-и през дупката да ги развиеш.после като се сложи кората-няма да личи нищо

koleca_9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca_9 » Сря 04 авг 2010 13:08

Мерси за идеята.Не се бях сещал ако не измисля нещо друго ще я разпробия. :да:

Потребителски аватар
angel4o9497
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel4o9497 » Сря 04 авг 2010 17:34

Колега според мен трябва да е от платката на самата машинка за стъклото.малко гадно се маха горния капак (аз го изрязвам и после залепям пак).Платката е полята с лак и трябва да провериш дали са добре спойките на интегралата за управление.Там няй често съм намирал под лака кофти спойки .по дребни са и трудно се забелязват но припои ги всички за да си сигурен.
ако не ти се пробива можеш да развиеш четирите болчета дето се хваща моторчето и внимателно да издърпаш капачето и да въртиш ротора на моторчето до желаната височина.Малко трудно става ако нямаш инструменти но аз бих предпочел да не си дупча моята.на клиенти също не дупча :D

Потребителски аватар
deepd
Автомобил: Golf VII
Двигател: CLHB - 2015

Мнениеот deepd » Сря 04 авг 2010 18:07

И аз отначало си мислех че е от кабелите но уви. Причините бяха 2: счупени водачи прикрепени на жилото(като се смениха мислехме че всичко е ок) и сменена платка(тъй като не оставаше друго при повторна авария). Ако нагоре и надолу при продължително натискане и оставяне само се движи и нагоре и надолу значи е пълен автомат и трябва да се смени поне при мен беше така. Платката се вижда чисто нова, но като гледам не си само ти и това ме навежда на мисълта че тия платки са фабрично дефектни. Сменихме го с полуавтомат от по старите модели и засега е ок.Полу автомата надолу се сваля автоматично, а нагоре само с натискане на бутона. Така че ако имаш платка под ръка сменяй без да мислиш - лесно се сменя тъй като няма спойки.Сега шоферската врата прави номера, но при първа възможност ще сменим и неговата платка.

koleca_9
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca_9 » Вто 10 авг 2010 0:58

Колеги свалих платките за управление,оказа се че само една функционира както трябва и проблема с нея е идвал от намотаното жило.Другите обаче не дават никакви признаци на живот :( .Ще ги припоя както колегата дава идеята,за която мерси много,ако не станат,разбрах че се правела някаква схема която заобикаляла интегралата.Някои правил ли е или някаква идея как мога да ги опправя тези платки :) ???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”