Въпрос за abs лампа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за abs лампа
Здравейте колеги.имам пасат 1,9 тди 2002.В последно време забелязвам че на контакт ми светва само лампата на ESP без тази на ABS и като запаля всичко си угасва както си трябва.Не сам забелязал спирачки те да работят по различно коват си екстра.Ако някои е имал подобен проблем нека да сподели как се е справил.Ако е за смяна само крушката как се разглобява таблото и как се сменя.Мерси предварително
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за abs лампа
Последния който се сблъска с проблема се блъсна в едно дърво.
Тъй че просто пробвай дали ти баца абс-а.Пробата става по следния начин,но не знам дали имаш више образование.
Засилваш се и скачаш на спирачките.Ако се вкючи абс-а значи си спасен и проблемът ти е само кружката в таблото или нещо друго не чак толкова опасно
Тъй че просто пробвай дали ти баца абс-а.Пробата става по следния начин,но не знам дали имаш више образование.
Засилваш се и скачаш на спирачките.Ако се вкючи абс-а значи си спасен и проблемът ти е само кружката в таблото или нещо друго не чак толкова опасно
-
- Автомобил:
- Двигател:
В таблото нема крушка ми е светодиод.Малка е вероятността да е изгорял.Наи добре ще покаже VAG-coma
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега.Значи да не го свалям таблото.А вазможно ли е някоя букса да се е измакнала отзад от таблото защото почти сам сигурен че абс ми работи.като скоча на педала започва да вибрира или да потръпва и се чува едно чаткане от отпреде-ако така дрябва да прави абс.имам чувство че някаде е откачен кабел или нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Също е малка вероятността за извадена букса, за цялото табло са две с много пинове ако едната е изскочила таблото става дискотека и половината неща по него дават фира.Съмнява ме нещо контролера на АБС-детска болест при АБС - те.Закачи я на ВАГ ком.Като се разрови АБС бе трябвало лампата да премигва, да го сканират за грешки, предполагам ще покаже
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ок.Мерси колега за мнението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега а да мо кажеш каде се намира този абс контролер каде да гледам да го огледам да не би да има нещо изваден кабел или нещо друго че нямам вазможност за в момента да го кача пасата на ваг ком.мерси предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
намира се при двигателният отсек зад предния ляв фар, монтиран е ведно със хидроблока, представлява квадратна черна пластмасова кутия закрепена с болтове към хидроблока на АБС от който излизат спирачни тръбички.Външно едва ли ще се забележи нещо, но огледай все пак.Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да прав си колега само тръби.маи ще трябва да я карам на доктор.мерси много
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр.вече си купих и аз кабел 409.1 та вчера си тествах таблото и май всички си е ок само лампата на авs не светна.Vagcoma показа че няма грешки но и лампата не светва като дам на контакт.също така тествах и авs системата и там е ок.Защо не свети тази проклета лампа???помогне те
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Еее, значи все пак е изгоряло нещо.
На куплунга на ABS-а на крачета 10 (маса) и 21(индикация) при даване на контакт трябва да има сигнал(свети лампичката). Прекарваш две жички с лампичка и даваш на контакт. Требе да светне първоначално и след това да изгасне.
Успех
На куплунга на ABS-а на крачета 10 (маса) и 21(индикация) при даване на контакт трябва да има сигнал(свети лампичката). Прекарваш две жички с лампичка и даваш на контакт. Требе да светне първоначално и след това да изгасне.
Успех
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ок.мерси ще пробвам.нали имаш впредвид големият сноп кабели кадето влиза в управлението на авs помпата.