А това, че не съм бил само с 1 матура какво значи, че трябва 1 година да седя вкъщи и да чакам следващото лято ли?
Winner25 написа:Мога само да кажа на колегите които са учили преди доста години, че вече образованието по училищата и държавните университети не е това което е било![]()
Учиш много работи, но не се научаваш на нищо конкретно
sk. написа:...А относно обучението в чужбина си напълно прав, но за това си се иска сериозно познание на английски език, което простото училище до 12-ти клас няма как да ти даде! Набиваш пари в курсове, държиш ИЕЛТС и тогава тръгващ да кандидатстваш и да градиш всичко от самото начало, в нова държава, с друг език и т.н.
sk. написа:...И в отговор на колегата:
Пич, колежа е добър, условията също! Ако найстина искаш да учиш, ще получиш това за което си дошъл. Ако не, пак ще минеш, ама по-трудно
асето написа:не отговарях понеже на съм си била вкъщи и нямах достъп до компютар а и изпитами е чак на 31 август ( ужасна дата )това добре ама не спорете за престиж а ми кажете имали смисъл да се явя на изпита. понеже ме приеха на първо класиране в НБУ но си платих аз там изпита и сега се чудя да остана ли там или да чакам МТМ колеж да се произнесе с резултата ?
Колегата ISRalien съчетава практиката с теорията. Как да се обясни на някое изкуфяло светило, че нещата към днешна дата така са се променили, че той просто не може да си представи и е като кон с капаци? Едно си знае и едно си бае. Като минимум може да упомене нещо колкото да не е без хич, и да си опресни малко материала...
KingoftheROAD написа:Колегата ISRalien съчетава практиката с теорията. Как да се обясни на някое изкуфяло светило, че нещата към днешна дата така са се променили, че той просто не може да си представи и е като кон с капаци? Едно си знае и едно си бае. Като минимум може да упомене нещо колкото да не е без хич, и да си опресни малко материала...
sk. написа:Ljubon, как ще не са малко пари за Английски като Upper-intermediate & Advanced са ти 1000лв., отделно ако искаш Firts Sertificate - 300лв, пък подготовка за него евентуално. Пък ако решиш да учиш Профишънси, сигурно и там са едни 600-700лв?
sk. написа:... За цените мога да ти кажа със сигурност, тъй като миналата седмица спорех с един колега, че курсовете не са по 600лв, и той се оказа прав. За справка Avo-Bell. А този сертификат за, който говриш сигурно знаеш, че няма да получиш знанията за него, като гледаш CNN или пишеш граматиката на Мърфи, а си трябва сериозна подготовка с учител и група и т.н.
Ljubon написа:http://www.novatv.bg/bg/news/view/9370/2010/08/13/Двойкаджиите-в-частни-университети
Позицията на Министерстовто на образованието, младежта и науката е, че частните университети развиват тази практика от много години и въпреки, че има парадокс, те имат правото да приемат студенти по този начин, заради своята автономност.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 36 госта