Съвет за UPS

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
vasko01
Автомобил:
Двигател:

Съвет за UPS

Мнениеот vasko01 » Чет 12 авг 2010 15:28

Здравейте колеги, последно време взе честичко да ми спира тока, а и стана леко нестабилен и съм решил да взимам UPS.Спрял съм се на една марка "APC" но на два модела а именно

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528581
и
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1049

И двете машинки ми покриват изискванията от към мощност , но с какво е по добър втория и имали смисъл по високата инвестиция.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Съвет за UPS

Мнениеот bobocamaro » Чет 12 авг 2010 18:44

С технологията на връзката между консуматора и захранващата мрежа.Ето каква е разликата между Line-Interactive/Off-Line.Определено ти трябва втория модел,по-скъпия.
P.S.Обърни внимание на последния ред от хвалбите на JAR,за двете години гаранция.И да ти ги попълнят при покупката :beat_butt2

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Чет 12 авг 2010 21:25

Не,аз няма да го взимам от ЖАР просто дадох линк към тях.Ако може да се вярва на тяхното инфо то значи и двата са Line-Interactive но по скъпия май дава напрежение по близко като честота до мрежовото но дали само това е разликата.От линка разбрах че тябва да е Line-Interactive но ако и двата са такива (според ЖАР) то и по евтиния би вършил работа.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 12 авг 2010 21:36

Ето ти по-евтина алтернатива:
http://www.argus.bg/bg/products_content ... &cell=2305
Ако няма да захранваш сървъри, не си харчи парите за скъп.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 13 авг 2010 0:18

Според STEMO,който им е официалния вносител малкия модел е off-line.Това че големия модел се синхронизира честотно по 220v мрежата не те интересува.Друг по-важен параметър който често спестяват в брошурите е доколко изходната форма на сигнала,на батерия се доближава до синусоидата.Е,големия модел е с THD 5% при норма 8%.Спирам да те убеждавам че евтиното излиза през задника.Между другото имам клиенти с малкия модел,в отговорни производства и нямат ядове.Прав е колегата че нема да храниш сървъри. :drunk

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 13 авг 2010 0:51

Мерси за отговорите колеги, наистина няма да храня сървъри но и разликата в цената не е кой знае колко голяма такаче най вероятно ще втория.Другият ми въпрос е, на втория UPS на изхода който е за принтер (този дето не минава през батерийте), мога ли да включа телевизор и имали въобще смисъл.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 13 авг 2010 0:57

vasko01 написа: на втория UPS на изхода който е за принтер (този дето не минава през батерийте), мога ли да включа телевизор и имали въобще смисъл.

Никакви грижи-избери си някой уред който ти е по-ценен,с консумация до 3А и си ти :beer

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 13 авг 2010 1:10

bobocamaro написа:
vasko01 написа: на втория UPS на изхода който е за принтер (този дето не минава през батерийте), мога ли да включа телевизор и имали въобще смисъл.

Никакви грижи-избери си някой уред който ти е по-ценен,с консумация до 3А и си ти :beer

Мерси за бързия отговор колега определено ми помогна пък като се засечем на някоя среща ще :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 13 авг 2010 21:21

Преди UPS а сложи 1 протектор/ единичен/ на MGE за да убира пиковете . Цена 15-20 лв - зависи откъде юе се вземе . Ползвам 2 такива - преди UPS а и преди климатика / от постоянните пикове се бъгва софта и инверторния климатик забива. От както е сложен преди 3-4 г не е имало проблем- района е индустриален с много ел. машини /.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пет 13 авг 2010 22:07

kris11 написа:Преди UPS а сложи 1 протектор/ единичен/ на MGE за да убира пиковете . Цена 15-20 лв - зависи откъде юе се вземе . Ползвам 2 такива - преди UPS а и преди климатика / от постоянните пикове се бъгва софта и инверторния климатик забива. От както е сложен преди 3-4 г не е имало проблем- района е индустриален с много ел. машини /.

И аз така мислех ,но хората в магазина днес ме убедиха, че щом е "line interactive ups" няма нужда от протектор , UPS-а си имал всичко :? .Иначе взех тозиhttp://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1049 (не от жар ) :lol: .За сега се държи добре,зареди си батерийте и си работи пък по нататък ще видим.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Съб 14 авг 2010 13:55

Дома съм имал и двата модела.. аз също купувам САМО АРС...

смарта си е смарт... и по-добре се държи от бек-а.. още съм с него.. вече година.. чук е.. :да:

П.П. баси ника.. обърках те с Ваското1 бре.. :beat_butt2
таман щех да питам къде е "оня с точилото" :mrgreen:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 15 авг 2010 1:15

Вземай смарт - другото е малко фалшива работа. Аз имам APC back ups и не съм очарован - даже рутерът ми винаги се рестартира като прецъка. Изглежда адаптера му няма кондензатор или нещо от сорта, но ако беше по-прецизен UPS-а нямаше да става такова нещо. Отделна тема е че ми държи 15 мин, докато един стар Мустек със същата мощност държеше по 25-30 мин.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 15 авг 2010 21:45

Ако се спреш на APC 420VA Smart, пиши едно ЛС да ти го взема с намаление, 265лв излиза.

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Пон 16 авг 2010 0:01

AmW написа:Ако се спреш на APC 420VA Smart, пиши едно ЛС да ти го взема с намаление, 265лв излиза.

Мерси много колега ама аз вече го взех ама на някоя среща (ако сколасам да отида :banghead: ) ще :beer

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 30 авг 2011 8:00

Да повдигна малко темата. Дайте мнение за тези UPS-и :link и :link. Предстои ми закупуване на два UPS-а, към които ще са вкл. 3 компютъра. Кой от двата би ми свършил по-добра работа?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”