Здравейте колеги, последно време взе честичко да ми спира тока, а и стана леко нестабилен и съм решил да взимам UPS.Спрял съм се на една марка "APC" но на два модела а именно
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=528581
и
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=1049
И двете машинки ми покриват изискванията от към мощност , но с какво е по добър втория и имали смисъл по високата инвестиция.Благодаря предварително.

Съвет за UPS
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Съвет за UPS
С технологията на връзката между консуматора и захранващата мрежа.Ето каква е разликата между Line-Interactive/Off-Line.Определено ти трябва втория модел,по-скъпия.
P.S.Обърни внимание на последния ред от хвалбите на JAR,за двете години гаранция.И да ти ги попълнят при покупката
P.S.Обърни внимание на последния ред от хвалбите на JAR,за двете години гаранция.И да ти ги попълнят при покупката

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не,аз няма да го взимам от ЖАР просто дадох линк към тях.Ако може да се вярва на тяхното инфо то значи и двата са Line-Interactive но по скъпия май дава напрежение по близко като честота до мрежовото но дали само това е разликата.От линка разбрах че тябва да е Line-Interactive но ако и двата са такива (според ЖАР) то и по евтиния би вършил работа.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ето ти по-евтина алтернатива:
http://www.argus.bg/bg/products_content ... &cell=2305
Ако няма да захранваш сървъри, не си харчи парите за скъп.
http://www.argus.bg/bg/products_content ... &cell=2305
Ако няма да захранваш сървъри, не си харчи парите за скъп.
- bobocamaro
- R.I.P
Според STEMO,който им е официалния вносител малкия модел е off-line.Това че големия модел се синхронизира честотно по 220v мрежата не те интересува.Друг по-важен параметър който често спестяват в брошурите е доколко изходната форма на сигнала,на батерия се доближава до синусоидата.Е,големия модел е с THD 5% при норма 8%.Спирам да те убеждавам че евтиното излиза през задника.Между другото имам клиенти с малкия модел,в отговорни производства и нямат ядове.Прав е колегата че нема да храниш сървъри. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за отговорите колеги, наистина няма да храня сървъри но и разликата в цената не е кой знае колко голяма такаче най вероятно ще втория.Другият ми въпрос е, на втория UPS на изхода който е за принтер (този дето не минава през батерийте), мога ли да включа телевизор и имали въобще смисъл.
- bobocamaro
- R.I.P
vasko01 написа: на втория UPS на изхода който е за принтер (този дето не минава през батерийте), мога ли да включа телевизор и имали въобще смисъл.
Никакви грижи-избери си някой уред който ти е по-ценен,с консумация до 3А и си ти

-
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:vasko01 написа: на втория UPS на изхода който е за принтер (този дето не минава през батерийте), мога ли да включа телевизор и имали въобще смисъл.
Никакви грижи-избери си някой уред който ти е по-ценен,с консумация до 3А и си ти
Мерси за бързия отговор колега определено ми помогна пък като се засечем на някоя среща ще

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Преди UPS а сложи 1 протектор/ единичен/ на MGE за да убира пиковете . Цена 15-20 лв - зависи откъде юе се вземе . Ползвам 2 такива - преди UPS а и преди климатика / от постоянните пикове се бъгва софта и инверторния климатик забива. От както е сложен преди 3-4 г не е имало проблем- района е индустриален с много ел. машини /.
-
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Преди UPS а сложи 1 протектор/ единичен/ на MGE за да убира пиковете . Цена 15-20 лв - зависи откъде юе се вземе . Ползвам 2 такива - преди UPS а и преди климатика / от постоянните пикове се бъгва софта и инверторния климатик забива. От както е сложен преди 3-4 г не е имало проблем- района е индустриален с много ел. машини /.
И аз така мислех ,но хората в магазина днес ме убедиха, че щом е "line interactive ups" няма нужда от протектор , UPS-а си имал всичко

- Bratt
- Drivers wanted
- Автомобил: MKII
- Двигател: EZhko
Дома съм имал и двата модела.. аз също купувам САМО АРС...
смарта си е смарт... и по-добре се държи от бек-а.. още съм с него.. вече година.. чук е..
П.П. баси ника.. обърках те с Ваското1 бре..
таман щех да питам къде е "оня с точилото"
смарта си е смарт... и по-добре се държи от бек-а.. още съм с него.. вече година.. чук е..

П.П. баси ника.. обърках те с Ваското1 бре..

таман щех да питам къде е "оня с точилото"

Вземай смарт - другото е малко фалшива работа. Аз имам APC back ups и не съм очарован - даже рутерът ми винаги се рестартира като прецъка. Изглежда адаптера му няма кондензатор или нещо от сорта, но ако беше по-прецизен UPS-а нямаше да става такова нещо. Отделна тема е че ми държи 15 мин, докато един стар Мустек със същата мощност държеше по 25-30 мин.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако се спреш на APC 420VA Smart, пиши едно ЛС да ти го взема с намаление, 265лв излиза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:Ако се спреш на APC 420VA Smart, пиши едно ЛС да ти го взема с намаление, 265лв излиза.
Мерси много колега ама аз вече го взех ама на някоя среща (ако сколасам да отида

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”