Питане за чип тунинг на GTI 1800cc Turbo AGU

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
_Rosso_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Питане за чип тунинг на GTI 1800cc Turbo AGU

Мнениеот _Rosso_ » Чет 12 авг 2010 5:49

Изчетох доста теми но всички те прерастват във безкрайни спорове "На кой колата е по бърза и тн ...тройка GTI 16v ли е по бърза или четворка Turbo." и до отговор не се стига ...

Искам да чипосам колата (Предполагам основното което чипа прави при моя мотор е по високо налягане на турбото)

-Драстично ли се съкращава живота на турбото ?
-Трябва ли да сменям турбо пътища с подсилени маркучи има ли опасност фабричните да гръмнат ?
-Трябва ли да махна катализатора за да разтоваря генерацията (повече налягане повече изгорели газове предполагам...)
-Вдига ли се разхода на гориво, сменя ли се въздушен филтър и дебитомер ?

-------Освет това че ще стане 180 - 190 коня , какви са минусите от чип тунинга ... ?

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за чип тунинг на GTI 1800cc Turbo AGU

Мнениеот sk. » Чет 12 авг 2010 6:37

Колега започвам от долу на горе.,

Няма да стане 190кс, със сигурност, дори и 180 едва ли...
Добър софт за колата ти, ще ти смъкне допълнително от разхода при нормално ежедневно каране. Ще останеш пре доволен ;) При мен смъкна около 1л/100км
За катализатора, отново не е задължително, тъй като моят беше метален, и много трудно се запушват.
Турбо пътищата неможеш да ги уплашиш посмъртно :)
А за турбото си има специални грижи и неща които трябва да правиш или съответно да не правиш за да нямаш ядове с него после. Но няма да му скъсиш живота много, а такива турбота се продават за макс. 300лв. Вчера продадох моето за 180лв. ;)

Чип мога да те посъветвам да си сложиш където имат Дино стенд.
Драсни 1 ЛС, ако искаш да ти дам още малко инфо, защо :)

Потребителски аватар
kirilex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirilex » Чет 12 авг 2010 14:05

[quote="sk."]Колега започвам от долу на горе.,

Няма да стане 190кс, със сигурност, дори и 180 едва ли...
quote]

знаеш че пък с к03с и дюзите спокойно става толко на гумите такаче не го обезкуражавай! :drunk

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 12 авг 2010 14:08

Е да, но колегата пита само за чип :)

Потребителски аватар
_Rosso_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот _Rosso_ » Чет 12 авг 2010 17:22

По ппринцип искам да подобря динамиката на мотора , а чипа е наи лесния и бърз варянт за това .

но ме интересуват повече следните неща ..

-Драстично ли се съкращава живота на турбото ?
-Трябва ли да сменям турбо пътища с подсилени маркучи има ли опасност фабричните да гръмнат ?
-Трябва ли да махна катализатора за да разтоваря генерацията (повече налягане повече изгорели газове предполагам...)
-Вдига ли се разхода на гориво, сменя ли се въздушен филтър и дебитомер ?

Защото ако ми гръмне турбото или почне да ми харчи масло по 5 литра на 10 000 км .
и ако всичко това се случи след 20 000 км или 30 000 не си заслужава тези 20 - 30 коня отгоре . :)

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 12 авг 2010 17:39

Колега, 20-30 000км, са страшно много! Слагахме чип на семейната Е46 Дизел и там ни казаха че след 10 000км, ще си замине турбото :shock. Бая притеснен бях, обаче турбото държи 40 000км, вече с чип и яко камшици :D

Нищо не трябва да бараш по мотора. Можеш да си спокоен за това.
Ако си фен на тези работи и си настъпваш колата, моят съвет е, слагай! Както ти писах и по-горе, турбото ти струва 200лв, дори да му стане нещо не е кой знае каква пара. Но ако ти гори масло от сега е друг въпрос вече.

Потребителски аватар
_Rosso_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот _Rosso_ » Чет 12 авг 2010 17:51

sk. написа:Колега, 20-30 000км, са страшно много! Слагахме чип на семейната Е46 Дизел и там ни казаха че след 10 000км, ще си замине турбото :shock. Бая притеснен бях, обаче турбото държи 40 000км, вече с чип и яко камшици :D

Нищо не трябва да бараш по мотора. Можеш да си спокоен за това.
Ако си фен на тези работи и си настъпваш колата, моят съвет е, слагай! Както ти писах и по-горе, турбото ти струва 200лв, дори да му стане нещо не е кой знае каква пара. Но ако ти гори масло от сега е друг въпрос вече.

В момента на доста я настъпвам и ми гори 1 литър на 10 000 км . Което е нормално за Кола с турбо .
А колкото до турбото кадето и да съм питал и гледал турбина на Garrett K03 , никаде не съм намерил за по малко от 1200 лв. нова . Виждал съм от 500 лв но са китайски реплики .

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 12 авг 2010 17:58

Моят съвет е слагай чип и после му мисли :Mr Green Fun Все пак важното е хидрите да се обаждат ;) Нищо няма да и стане, спокс :) Стига да отидеш при точният човек за чипа :да:

Потребителски аватар
_Rosso_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот _Rosso_ » Чет 12 авг 2010 20:57

Velko написа:Моят съвет е слагай чип и после му мисли :Mr Green Fun Все пак важното е хидрите да се обаждат ;) Нищо няма да и стане, спокс :) Стига да отидеш при точният човек за чипа :да:

Тук идва другия вапрос . Някой знае ли реномиран сервиз във софия които слагат чипове . Може и да е по-скъпо но да знам че всичко е изпипано и ще стане добре .

За мен едни от най добрите са Hofele Но нямат представителство в България все още .

http://www.hofele.com/technical_de/motortuning/motortuning_vw.html

Иначе вище за какви данни говориме чиповете са им зверски, а Hofele редовно представят техни проекти на авто изложенията в женева .

Последна промяна от _Rosso_ на Чет 12 авг 2010 21:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 12 авг 2010 21:01

Виж тук не мога да ти помогна... знам DigitalTuning...но дали са добри колегите да кажат.Ако беше нафта щеше да е ясно,ам за бензините незнам.Сори :|

Потребителски аватар
trohilio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trohilio » Чет 12 авг 2010 21:04

само не в Digitaltuning насякаде другаде само не и там :shock много по добар варянт е Brazel

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 12 авг 2010 21:06

trohilio написа:много по добар варянт е Brazel
за дизел ли говорим?

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 12 авг 2010 21:08

Знам за 3 коли чипосвани в Дигитал. Две бензинови (едната даже е 6.5 битурбо ... някои се сещат mhihi ) и един дизел 3.2. Всичките дотук са навъртели над 50 000 пробег и нямат никакви проблеми.
Но веднага правя пояснение. И трите коли са на първи собственик и в момента на "чипосването" колата с най-голям пробег беше на 17 000 км.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 12 авг 2010 21:11

Аз ги споменах, защото само тях знам... за Брезел знам, че прави чипове за дизели... за AGU незнам... трябва да го питаш Rosso.Успех :) (Хидрите да се чуват!) mhihi

Потребителски аватар
trohilio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trohilio » Чет 12 авг 2010 21:12

А ти имаш ли няква идея кво правят дигитал :lol: (мазало) :banghead: .Ако не ще за дизел ами за самолет пак ще го направи по добре от тях.Не препорачваите при положението че не знаете какви са и да говорите само на изус :!: Ако го сложи там и след 50км си види буталата в картера ти ли ще ги платиш :roll:

Върни се в “Силов тунинг”