Изчетох доста теми но всички те прерастват във безкрайни спорове "На кой колата е по бърза и тн ...тройка GTI 16v ли е по бърза или четворка Turbo." и до отговор не се стига ...
Искам да чипосам колата (Предполагам основното което чипа прави при моя мотор е по високо налягане на турбото)
-Драстично ли се съкращава живота на турбото ?
-Трябва ли да сменям турбо пътища с подсилени маркучи има ли опасност фабричните да гръмнат ?
-Трябва ли да махна катализатора за да разтоваря генерацията (повече налягане повече изгорели газове предполагам...)
-Вдига ли се разхода на гориво, сменя ли се въздушен филтър и дебитомер ?
-------Освет това че ще стане 180 - 190 коня , какви са минусите от чип тунинга ... ?
Питане за чип тунинг на GTI 1800cc Turbo AGU
Re: Питане за чип тунинг на GTI 1800cc Turbo AGU
Колега започвам от долу на горе.,
Няма да стане 190кс, със сигурност, дори и 180 едва ли...
Добър софт за колата ти, ще ти смъкне допълнително от разхода при нормално ежедневно каране. Ще останеш пре доволен
При мен смъкна около 1л/100км
За катализатора, отново не е задължително, тъй като моят беше метален, и много трудно се запушват.
Турбо пътищата неможеш да ги уплашиш посмъртно
А за турбото си има специални грижи и неща които трябва да правиш или съответно да не правиш за да нямаш ядове с него после. Но няма да му скъсиш живота много, а такива турбота се продават за макс. 300лв. Вчера продадох моето за 180лв.
Чип мога да те посъветвам да си сложиш където имат Дино стенд.
Драсни 1 ЛС, ако искаш да ти дам още малко инфо, защо
Добър софт за колата ти, ще ти смъкне допълнително от разхода при нормално ежедневно каране. Ще останеш пре доволен

За катализатора, отново не е задължително, тъй като моят беше метален, и много трудно се запушват.
Турбо пътищата неможеш да ги уплашиш посмъртно

А за турбото си има специални грижи и неща които трябва да правиш или съответно да не правиш за да нямаш ядове с него после. Но няма да му скъсиш живота много, а такива турбота се продават за макс. 300лв. Вчера продадох моето за 180лв.

Чип мога да те посъветвам да си сложиш където имат Дино стенд.
Драсни 1 ЛС, ако искаш да ти дам още малко инфо, защо

- kirilex
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="sk."]Колега започвам от долу на горе.,
quote]
знаеш че пък с к03с и дюзите спокойно става толко на гумите такаче не го обезкуражавай!
quote]
знаеш че пък с к03с и дюзите спокойно става толко на гумите такаче не го обезкуражавай!

- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По ппринцип искам да подобря динамиката на мотора , а чипа е наи лесния и бърз варянт за това .
но ме интересуват повече следните неща ..
-Трябва ли да сменям турбо пътища с подсилени маркучи има ли опасност фабричните да гръмнат ?
-Трябва ли да махна катализатора за да разтоваря генерацията (повече налягане повече изгорели газове предполагам...)
Защото ако ми гръмне турбото или почне да ми харчи масло по 5 литра на 10 000 км .
и ако всичко това се случи след 20 000 км или 30 000 не си заслужава тези 20 - 30 коня отгоре .
но ме интересуват повече следните неща ..
Защото ако ми гръмне турбото или почне да ми харчи масло по 5 литра на 10 000 км .
и ако всичко това се случи след 20 000 км или 30 000 не си заслужава тези 20 - 30 коня отгоре .

Колега, 20-30 000км, са страшно много! Слагахме чип на семейната Е46 Дизел и там ни казаха че след 10 000км, ще си замине турбото
. Бая притеснен бях, обаче турбото държи 40 000км, вече с чип и яко камшици
Нищо не трябва да бараш по мотора. Можеш да си спокоен за това.
Ако си фен на тези работи и си настъпваш колата, моят съвет е, слагай! Както ти писах и по-горе, турбото ти струва 200лв, дори да му стане нещо не е кой знае каква пара. Но ако ти гори масло от сега е друг въпрос вече.

Ако си фен на тези работи и си настъпваш колата, моят съвет е, слагай! Както ти писах и по-горе, турбото ти струва 200лв, дори да му стане нещо не е кой знае каква пара. Но ако ти гори масло от сега е друг въпрос вече.
- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sk. написа:Колега, 20-30 000км, са страшно много! Слагахме чип на семейната Е46 Дизел и там ни казаха че след 10 000км, ще си замине турбото. Бая притеснен бях, обаче турбото държи 40 000км, вече с чип и яко камшици
![]()
В момента на доста я настъпвам и ми гори 1 литър на 10 000 км . Което е нормално за Кола с турбо .
А колкото до турбото кадето и да съм питал и гледал турбина на Garrett K03 , никаде не съм намерил за по малко от 1200 лв. нова . Виждал съм от 500 лв но са китайски реплики .
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моят съвет е слагай чип и после му мисли
Все пак важното е хидрите да се обаждат
Нищо няма да и стане, спокс
Стига да отидеш при точният човек за чипа 

- _Rosso_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Velko написа:Моят съвет е слагай чип и после му мислиВсе пак важното е хидрите да се обаждат
Нищо няма да и стане, спокс
Стига да отидеш при точният човек за чипа
Тук идва другия вапрос . Някой знае ли реномиран сервиз във софия които слагат чипове . Може и да е по-скъпо но да знам че всичко е изпипано и ще стане добре .
За мен едни от най добрите са Hofele Но нямат представителство в България все още .
http://www.hofele.com/technical_de/motortuning/motortuning_vw.html
Иначе вище за какви данни говориме чиповете са им зверски, а Hofele редовно представят техни проекти на авто изложенията в женева .
Последна промяна от _Rosso_ на Чет 12 авг 2010 21:02, променено общо 1 път.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж тук не мога да ти помогна... знам DigitalTuning...но дали са добри колегите да кажат.Ако беше нафта щеше да е ясно,ам за бензините незнам.Сори 

- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
само не в Digitaltuning насякаде другаде само не и там
много по добар варянт е Brazel

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за дизел ли говорим?trohilio написа:много по добар варянт е Brazel
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Знам за 3 коли чипосвани в Дигитал. Две бензинови (едната даже е 6.5 битурбо ... някои се сещат
) и един дизел 3.2. Всичките дотук са навъртели над 50 000 пробег и нямат никакви проблеми.
Но веднага правя пояснение. И трите коли са на първи собственик и в момента на "чипосването" колата с най-голям пробег беше на 17 000 км.

Но веднага правя пояснение. И трите коли са на първи собственик и в момента на "чипосването" колата с най-голям пробег беше на 17 000 км.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ги споменах, защото само тях знам... за Брезел знам, че прави чипове за дизели... за AGU незнам... трябва да го питаш Rosso.Успех
(Хидрите да се чуват!) 

- trohilio
- Автомобил:
- Двигател:
А ти имаш ли няква идея кво правят дигитал
(мазало)
.Ако не ще за дизел ами за самолет пак ще го направи по добре от тях.Не препорачваите при положението че не знаете какви са и да говорите само на изус
Ако го сложи там и след 50км си види буталата в картера ти ли ще ги платиш