обслужване на голф4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
geleto80
Автомобил:
Двигател:

обслужване на голф4

Мнениеот geleto80 » Чет 12 авг 2010 18:11

Здравеите, купих си Голф4 смених му ангренажен ремак, масло и филтри. Трябва ли да сменям още нещо. Чета че имало много проблеми със скоростната кутия - вярно ли е това или е на каквото случиш. Благодаря предварително.Мотора е 1.6 101 коня, ръчна скоростна кутия

Последна промяна от geleto80 на Чет 12 авг 2010 18:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
StefanDragnev
Автомобил:
Двигател:

Re: обслужване на голф4

Мнениеот StefanDragnev » Чет 12 авг 2010 18:18

Кажи поне с какъв двигател е ... ?

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Чет 12 авг 2010 18:19

Ако беше и казал с кой мотор е и с какви скорости (ръчни/автоматик)...

Хубаво е да се прегледа спирачната система (дискове, накладки, помпа, маркучи, ABS - ако има да се тества). Окачването предполагам го видяхте да не тропа.

Аз лично на всяка кола, която си взема - сменям всички течности - спирачна, хидравлична, антифриз и всички масла (скорости, мотор, диференциали)...

Друго не се сещам.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 13 авг 2010 10:29

водна помпа било добре де се смени

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 13 авг 2010 10:34

Всички масла (двигателно, скоростна кутия, хидравлично, спирачна течност), всички филтри (маслен, въздушен, горивен, филтъра на купето), ангренажен ремък с водната помпа, пистов ремък, обтяжна ролка, свещи и кабели, накладки (първо ги провери).

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 13 авг 2010 10:36

Водната помпа е консуматив и се сменя с всеки ангренажен ремък САМО ако се върти от него. Ако е на външен ремък - сменя се, ако протече.
Казвам го за инфо, да не се юрнат всички с Голф 2/3 и други стари коли да сменят помпи след горния пост :idea:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пет 13 авг 2010 10:38

То си пише обслужване на голф 4 :) Пък може и някой заблуден да го направи и на двойката mhihi

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 13 авг 2010 10:44

То не, че е лошо профилактично да си смениш 20-годишна помпа, а и не е скъпо, но е излишно.
Има и Голф 4, които са с външна помпа (5 и 6 cyl). :idea:
Но понеже аз пишех за обслужване на каква да е кола, затова уточнявам. :idea:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 13 авг 2010 10:52

И защо трябва да се сменява водната помпа със всеки ремък? Ако има ясна сервизна история колата доста от изброените по горе неща може да не се пипат.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 13 авг 2010 11:06

Най-малкото, защото така са сметнали немските инженери. А те не са много глупави (по принцип). И са го написали в сервизните ръководства - на всеки ангренаж - нова помпа! Дори на старите Опели от 80-те е така.
Защото износването на помпата крие рискове от прескачане или изронване на зъб на ремъка или цялостно блокиране. Една помпа може да надживее и 2 ремъка, нооо - няма гаранция!
Ако е на външен ремък не е толкова фатално, но знаете до какво води късане на ангренаж.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 13 авг 2010 11:19

Е сега само да кажеш на колко км се прави в Германия и на колко км го препоръ4ват наще 'майстори'

Потребителски аватар
ivan dimitrov76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan dimitrov76 » Пет 13 авг 2010 11:26

аз имам акл99г. за водната помпа е задължително тя се сменя с агринажа и с ролката все едно да смениш агринажа а да не смениш ролката прегледаи си дисковете и феродото на спирачките смени всички филтри и това на копето(за климатика или за климатроника) прегледаи свещите и кабелите само внимаваи за пишман маистори че аз си испатих от един такъв като ми искарваше лулите ми ги испокъса и сменях кабели(може и да са заминали от времето) направи една проверка на климата дали има фреон и тн. провери МАСЛОТО В СКОРОСТНАТА КУТИЯ -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО дано съм ти помогнал и без аварино каране

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 13 авг 2010 11:37

KirilGeorgiev написа:Е сега само да кажеш на колко км се прави в Германия и на колко км го препоръ4ват наще 'майстори'

Ако се прави в оторизиран сервиз на марката, независимо в БГ или не, те си носят гаранция до 50 или 60.000км.
Ако си го правиш в друг сервиз с неоригинални части - 30-50.000км. Ако си по-смел и повече.

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Пет 13 авг 2010 17:31

ivan dimitrov76 написа:аз имам акл99г. за водната помпа е задължително тя се сменя с агринажа и с ролката все едно да смениш агринажа а да не смениш ролката прегледаи си дисковете и феродото на спирачките смени всички филтри и това на копето(за климатика или за климатроника) прегледаи свещите и кабелите само внимаваи за пишман маистори че аз си испатих от един такъв като ми искарваше лулите ми ги испокъса и сменях кабели(може и да са заминали от времето) направи една проверка на климата дали има фреон и тн. провери МАСЛОТО В СКОРОСТНАТА КУТИЯ -ЗАДЪЛЖИТЕЛНО дано съм ти помогнал и без аварино каране

тук мога да добая само относно кабелите за свещите че може да махнеш само пластините по тях ако прекъсва тази малка цака има много голям ефект и в моя случаи спести сменянето на кабелите.
аз лично бих си зачистил и дросела :mrgreen:

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Пет 13 авг 2010 17:36

geleto80 написа:Здравеите, купих си Голф4 смених му ангренажен ремак, масло и филтри. Трябва ли да сменям още нещо. Чета че имало много проблеми със скоростната кутия - вярно ли е това или е на каквото случиш. Благодаря предварително.Мотора е 1.6 101 коня, ръчна скоростна кутия

viewtopic.php?f=5&t=214998

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”