Да, аз така си направих за 8V, но понеже колегата по-горе го притеснява здравината (фирмите го правят дори от алуминий и няма дертове!), а то има разни стомани с разни параметри (дори по-добри от заводската зъбчатка), та затова казах, че е лесно от 2 да направиш една (без да се занимаваш да търсиш стомана). А и вече има много и са евтини.
Всеки сам си преценява все пак, но раздвижените колела отдавна не са нещо магическо и вълшебно, скъпо и недостъпно. Ако някой наистина има нужда и знае за какво се ползва - или си прави, или си купува.
как да си направя раздвижно колело на абф
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да си направя раздвижно колело на абф
Ще си позволя да благодаря от името на колегата, който зададе въпроса, за предупреждението и да отбележа, че това, което си написал не става за отговор на въпроса му и съответно да го цитираш е безсмислено.petroffbg написа:sk. написа:Добре колеги, а какви всъщност са плюсовете на едно такова, раздвижено колело?
Плюсовете са много,но варианта да се срещнат буталата с клапаните при неправилна употреба е около 100%!!!
Vento написа:Да, аз така си направих за 8V, но понеже колегата по-горе го притеснява здравината (фирмите го правят дори от алуминий и няма дертове!), а то има разни стомани с разни параметри (дори по-добри от заводската зъбчатка), та затова казах, че е лесно от 2 да направиш една (без да се занимаваш да търсиш стомана). А и вече има много и са евтини.
Всеки сам си преценява все пак, но раздвижените колела отдавна не са нещо магическо и вълшебно, скъпо и недостъпно. Ако някой наистина има нужда и знае за какво се ползва - или си прави, или си купува.
Колега,нищо против тези халуминиеви бижута но аз не бих рискувал,поради факта че тази твърдост на оригиналното колело не е случайна а е такава защото веригата на валовете ще ги изпапка за нула време по меките сплави

- petroffbg
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:Ще си позволя да благодаря от името на колегата, който зададе въпроса, за предупреждението и да отбележа, че това, което си написал не става за отговор на въпроса му и съответно да го цитираш е безсмислено.
Аз споменах минусите!Идеята на това раздвижно колело е да си настроиш точно двата вала,така,че да отговарят на спецификациите дадени от производителя(което въобще не означава,че са супер точни)!По принцип оригиналните белези по зъбните колела не отговарят на това което трябва да се получи като краен резултат(става въпрос за рейсинг валове) и за това трябва да се заиграеш с раздвижките за финна настройка.Трябва много да се внимава с предварението на всмукателния вал,за да не стане гаф!
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако става дума дума за раздвижното колело а не зъбчатката защо да не се ползва алуминиева сплав? Някой спомена алуминий и всички го застреляха че бил мек , ДА но сплавите на алуминия като дурал и т.н. не са меки и стават за целта.
Stenly написа:Ако става дума дума за раздвижното колело а не зъбчатката защо да не се ползва алуминиева сплав? Някой спомена алуминий и всички го застреляха че бил мек , ДА но сплавите на алуминия като дурал и т.н. не са меки и стават за целта.
Колега всеки може да си направи раздвижното колело на ангренажния ремък или да си даде неговото и 100лв в проспеед и да забрави за всякакви грижи но по интересното става с колелото на всмукателният вал с веригата между валовете и аз имах точно това в предвид като цитирах колегата.Извинявам се но ако такова колело се направи от алумин или метал незакален поне на 50 единици твърдост.......

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ли нещо съм в грешка или тая тема е пълна обърквация и всеки пише нещо, колкото да има...сега, последно, за ремъчната зъбчатка или за верижната е питането. Ако е за ремъчната, може да се включа и аз в дискусията, със снимки и с чертежи.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък за по-лесно мисля да си сложа втора ролка на водещата част на ремъка и от нея да местя фазите. Естествено става въпрос само за 8V мотори.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Ето още една снима (на АУДИ, но е идентично):

- petroffbg
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:Ето още една снима (на АУДИ, но е идентично):
С тези двата вала ли движиш!?
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Аз на двувалката още не съм направил, само на моното - там е един...
- petroffbg
- Автомобил:
- Двигател:
Стана ми интересно,и двата вала са всмукателни!