въпрос за климатик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

въпрос за климатик

Мнениеот ihristov » Сря 11 авг 2010 21:14

Здр колеги, наскоро си купих климатик, не е оригинален а от тези, който са слагани допълнително в Италия. Въпроса ми е има ли някой схема на ел инсталацията. Или по точно къде се закача термо релето, което е за радиатора на самото парно. За останалата част от инсталацията доло горе имам представа как да стане.

Споделете също предимства и недостатъци за въпросния климатик

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: въпрос за климатик

Мнениеот znainainai » Сря 11 авг 2010 21:19

Във веригата на релето което пуска компресора :idea: Идеята е като се обледи вътрешният радиатор да изключи компресора. Не силово към самия компресор а бобината на релето да губи захранване. :!:

Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihristov » Сря 11 авг 2010 21:30

В смисъл свързва се последователно преди релето което захранва компресора така ли

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Сря 11 авг 2010 21:34

Да последователно към бобината на релето ако имаш датчик който под 5* не дава верига и той там се връзва. Идята е натискаш копчето +12V тръгват от него отиват във датчика за обледяване ако не е обледен радиатора продължават към датчика за околна темп. ако е над 5* отиват във пресостата ако има необходимото налягане ( ако има фреон) захранва релето което включва 1-ва степен на вентилатора и компресора.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 11 авг 2010 22:26

в тоя ред на мисли да използвам темата и да питам:при голф2 каква е разликата дали климатика е на макс или е на нормално положение?и тъй като нямам инсталация ми трябва схема,ама по-простичка за изпълнение.Да речем климатика трябва да изключи при :високо налягане,ниско налягане обледеняване,и проблем във вентилаторите.Други мерки трябва ли да се вземат?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Сря 11 авг 2010 22:52

При проблем със вентилаторите налягането отива на майната си и ще изключи аварийно от пресостата :idea: За обледяването си има датчик. А това MAX е клапата за рециркулация на въздуха :deal Като се включи на MAX почва да върти въздуха само във купето :idea:
Във по горните мнения съм написал каква е поредността на свързване. Е пропуснах да кажа че вторият кръг на пресостата включва 2-ра степен на перката на 14bar налягане на фреона мисля беше иначе е около 6bar :roll:

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Чет 12 авг 2010 9:33

poni написа:в тоя ред на мисли да използвам темата и да питам:при голф2 каква е разликата дали климатика е на макс или е на нормално положение?и тъй като нямам инсталация ми трябва схема,ама по-простичка за изпълнение.Да речем климатика трябва да изключи при :високо налягане,ниско налягане обледеняване,и проблем във вентилаторите.Други мерки трябва ли да се вземат?

При оригиналния климатик на голф 2 изключва компресора и при 119 градуса на мотора датчика седи на фланеца отстрани на мотора,връзва се последователно след пресостата за ниско налягане.

Потребителски аватар
mityomk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mityomk » Чет 12 авг 2010 15:19

колега кажи какви пари го взе

Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihristov » Пет 13 авг 2010 3:22

Някой ако може да покаже от къде минават маркучите вътре в купето ще ми е от полза.

Потребителски аватар
olimpiaivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот olimpiaivo » Пет 13 авг 2010 11:34

ihristov написа:Някой ако може да покаже от къде минават маркучите вътре в купето ще ми е от полза.

Моя голф преди беше със климатик диавия и го махнах довечера ще ти снимам дупките на купето от където влизаха маркучите.Снимаи вътрешното тяло и по точно трв клапана в който се навиват двата маркуча да видя дали е като моя.

Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihristov » Пет 13 авг 2010 16:18

Модела е санден в момента не мога да кача снимки защото влизам в интернет през тел. си. Има 2 отвора точно до дупката която засмуква въздух, но маркучите опират на тялото и не може да прилепне добре. Трябва ли да правя нови отвори или не. Ако някой има същия модел да покаже от къде минават ще ми е от голяма полза.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пет 13 авг 2010 17:44

Айде да земеш вече да кажеш и ПОКАЖЕШ какво имаш че така 200 страници ше подпитваш. Какъв ти е климатика оригинален или диария снимай всичко.

Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihristov » Съб 14 авг 2010 12:51

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihristov » Съб 14 авг 2010 13:00

ето тук на 5 снимка се виждат двата отвора мисълта ми беше дали ще могат да минат двата маркуча от там или трябва да пправя нови отвори

марката на компресора е SANDEN японски

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Съб 14 авг 2010 16:56

Това е диавиа или как му викам диария. ще прайш нови дупки понеже не ги ли напрайш рискуваш да прережеш маркучите на тия които си си харесал. Те са за инсталацията на ABS-а. Монтираш тялото и ще видиш къде тряба да дупчиш. И да не забравиш дупката за дренажа че ше се наводниш :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”